• A-
  • A
  • A+
петок, 21 септември 2018, 

Бизнис

Бизнис форум „Да ја поддржиме приказната на Делчево“

Бизнис форум „Да ја поддржиме приказната на Делчево“

Скопје, 7 август 2018 (МИА) - Во рамки на кампањата „Да ја поддржиме приказната на Делчево“ општина ... повеќе...

 
ЕК разгледува дали рестрикциите врз челикот за Западен Балкан се исправни

ЕК разгледува дали рестрикциите врз челикот за Западен Балкан се исправни

Брисел, 6 август 2018 (МИА) - По писмото на Босанската влада до Европската Комисија, во кое Сараево ... повеќе...

Зголемен индексот на цените на угостителските услуги

Зголемен индексот на цените на угостителските услуги

Скопје, 6 август 2018 (МИА) - Индексот на цените на угостителските услуги во јули 2018 година, во сп... повеќе...

Раст на извозот за 26,5 проценти во првите шест месеци

Раст на извозот за 26,5 проценти во првите шест месеци

Скопје, 6 август 2018 (МИА) - Извозот на стоки од Македонија во првите шест месеци од годината бележ... повеќе...

Туристите во Македонија во првиот квартал потрошиле 64,7 милиони долари

Туристите во Македонија во првиот квартал потрошиле 64,7 милиони долари

Скопје, 6 август 2018 (МИА) - Шеесет и четири милиони американски долари потрошиле во првите три мес... повеќе...

Со државна помош на бизнисот до извоз и конкурентна економија (видео)

Со државна помош на бизнисот до извоз и конкурентна економија (видео)

Скопје, 6 август 2018 (МИА) - Стопанската комора на Македонија денеска јавно го поздрави донесувањет... повеќе...

И годинава малку мед, велат пчеларите

И годинава малку мед, велат пчеларите

Струга, 5 август 2018 (МИА) - Пчелари од Струга, Битола, Виница, Охрид, Прилеп и Струмица викендов и... повеќе...

Третина од домаќинствата во Македонија немаат автомобил

Третина од домаќинствата во Македонија немаат автомобил

Скопје, 5 август 2018 (МИА) - Бројот на автомобили во Македонија е во постојан раст, но сепак повеќе... повеќе...

„Брако“: Тендерот е добиен заради добрата цена и квалитет на понудата

„Брако“: Тендерот е добиен заради добрата цена и квалитет на понудата

Скопје, 4 август 2018 (МИА) - „Брако“ го доби тендерот како резултат на добрата цена и фактот дека е... повеќе...

Словенија со највисока, Македонија со најниска плата во регионот

Словенија со највисока, Македонија со најниска плата во регионот

Скопје, 4 август 2018 (МИА) - Македонија е со најмала просечна плата во регионот на поранешна Југосл... повеќе...

Македонска компанија лидер во Европа во промоција на дигитална писменост

Македонска компанија лидер во Европа во промоција на дигитална писменост

Скопје, 4 август 2018 (МИА) - Македонската компанија „Цертиадриа“ што ја промовира потребата од диги... повеќе...

Над 7.100 слободни работни места на сајтот на Агенцијата за вработување

Над 7.100 слободни работни места на сајтот на Агенцијата за вработување

Скопје, 4 август 2018 (МИА) - На пазарот на труд во Македонија моментно има 7.145 слободни работни м... повеќе...

Дефицит во ПИОМ, суфицит во ФЗОМ

Дефицит во ПИОМ, суфицит во ФЗОМ

Скопје, 4 август 2018 (МИА) - Фондот за пензиско и инвалидско осигурување (ПИОМ) во првата половина ... повеќе...

АДСДП: Градиме согласно годишната програма одобрена од Владата

АДСДП: Градиме согласно годишната програма одобрена од Владата

Скопје, 3 август 2018 (МИА) - Во  врска со реакциите во јавноста во однос на  евентуална изградба на... повеќе...

Дојран се наполни со туристи за Илинден

Дојран се наполни со туристи за Илинден

Дојран, 2 август 2018 (МИА) - Десетина илјади туристи од земјава и од околните држави, претежно од С... повеќе...

Охрид преполн со туристи, се бара легло повеќе

Охрид преполн со туристи, се бара легло повеќе

Охрид, 2 август 2018 (МИА) - Охрид шпицот на летната туристичка сезона го дочекува исполнет со гости... повеќе...

Државна финансиска помош од 9,2 милиони евра за над 100 компании (видео)

Државна финансиска помош од 9,2 милиони евра за над 100 компании (видео)

Скопје, 1 август 2018 (МИА) - Над 100 компании ќе добијат вкупна финансиска помош од 9,2 милиони евр... повеќе...