Бизнис

„Бовин“ одбележува две децении постоење

„Бовин“ одбележува две децении постоење

Скопје, 15 септември 2018 (МИА) - „Бовин“, првата приватна винарница во Македонија, денеска одбележу... повеќе...

 
Отворен првиот КФЦ-ресторан во Македонија (видео)

Отворен првиот КФЦ-ресторан во Македонија (видео)

Скопје, 14 септември 2018 (МИА) - Во Скопје денеска е отворен првиот ресторан на американскиот бренд... повеќе...

Саемот за мебел од 9 до 14 октомври, ќе се воведат две вонредни автобуски линии

Саемот за мебел од 9 до 14 октомври, ќе се воведат две вонредни автобуски линии

Скопје, 14 септември 2018 (МИА) - Саемот за мебел ќе се одржи од 9 до 14 октомври во комплексот ВИП ... повеќе...

Информативна работилница за царинските постапки и извоз во е-трговијата

Информативна работилница за царинските постапки и извоз во е-трговијата

Скопје, 14 септември 2018 (МИА) - Асоцијацијата за е-трговија на Македонија започна со едукативни ра... повеќе...

Апостолска во Солун: Македонија нуди стимулативни услови за нови инвестиции

Апостолска во Солун: Македонија нуди стимулативни услови за нови инвестиции

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - Министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Ап... повеќе...

Фирмите малку ги имплементираат општествено одговорните практики

Фирмите малку ги имплементираат општествено одговорните практики

Струмица, 13 април 2018 (МИА) - Малите и микро претпријатија многу малку ги имплементираат социјални... повеќе...

Расте девизниот прилив од туризмот

Расте девизниот прилив од туризмот

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - Девизниот прилив од туризмот во првата половина од годинава порасн... повеќе...

Бизнис заедницата го поздрави одложувањето на реформата за прогресивно оданочување

Бизнис заедницата го поздрави одложувањето на реформата за прогресивно оданочување

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - Четирите стопански комори во државава испратија официјален допис д... повеќе...

Министерот Шапуриќ ја посети фабриката Виталиа

Министерот Шапуриќ ја посети фабриката Виталиа

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - Министерот задолжен за регулатива за подобрување на инвестициска к... повеќе...

Комисијата за категоризација во посета на хотелот „Александар II“

Комисијата за категоризација во посета на хотелот „Александар II“

Скопје, 12 септември 2018 (МИА) - Тринаесетчлена комисија од различни институции предводена од минис... повеќе...

Во јули издадени 276 одобренија за градење

Во јули издадени 276 одобренија за градење

Скопје, 12 септември 2018 (МИА) - Во јули годинава во Македонија се издадени 276 одобренија за граде... повеќе...

Бизнис самит „Водење бизнис и податоци“

Бизнис самит „Водење бизнис и податоци“

Скопје, 12 септември 2018 (МИА) - Меѓународен бизнис самит на тема „Водење бизнис и податоци“ ќе се ... повеќе...

Нова планска и проектна документација за електроцентрали од обновливи извори

Нова планска и проектна документација за електроцентрали од обновливи извори

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - За потребите на Министерството за економија за изградба на електро... повеќе...

Бектеши во „Даути комерц“: Компаниите ги поздравуваат економските мерки за поддршка на нивниот бизнис

Бектеши во „Даути комерц“: Компаниите ги поздравуваат економските мерки за поддршка на нивниот бизнис

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Министерот за економија Крешник Бектеши денеска беше во работна по... повеќе...

Кампања на ДЗИС „Месец на индустриска сопственост“ во Битола (ПВТ)

Кампања на ДЗИС „Месец на индустриска сопственост“ во Битола (ПВТ)

Битола, 11 септември 2018 (МИА) - Државниот завод за индустриска сопственост-ДЗИС денеска во Битола ... повеќе...

Нема потврда од науката дека ГМО се штетни

Нема потврда од науката дека ГМО се штетни

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Од генетски модифицираните организми (ГМО) регистрирани во светски... повеќе...

Микро и малите фирми помалку ги имплементираат практиките за општествена одговорност

Микро и малите фирми помалку ги имплементираат практиките за општествена одговорност

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Средните и големите компании се главно оние кои имплементираат пра... повеќе...