• A-
  • A
  • A+
петок, 21 септември 2018, 

Бизнис

Доделени плакети на најдобрите рудари во Македонија

Доделени плакети на најдобрите рудари во Македонија

Скопје, 31 август 2018 (МИА) - Министерот за економија Крешник Бектеши денеска им врачи плакети на 1... повеќе...

 
Одбележување на Денот на рударите

Одбележување на Денот на рударите

Скопје, 30 август 2018 (МИА) - Во организација на Министерството за економија денеска ќе биде одбеле... повеќе...

Во Бунарџик 1 почнува со работа фабриката „Чагатај Кабло“

Во Бунарџик 1 почнува со работа фабриката „Чагатај Кабло“

Скопје, 31 август 2018 (МИА) - Во технолошко-индустриската развојна зона, Бунарџик 1 денеска ќе по... повеќе...

Македонија ќе изработува законска регулатива за привлекување на бизнис ангелите

Македонија ќе изработува законска регулатива за привлекување на бизнис ангелите

Скопје, 30 август 2018 (МИА) - Македонија нема законска регулатива која ги охрабрува „бизнис ангелит... повеќе...

Индустриското производство забележа раст од 5,5 отсто од јануари до јули

Индустриското производство забележа раст од 5,5 отсто од јануари до јули

Скопје, 30 август 2018 (МИА) - Индустриското производство во јули во однос на јули лани бележи раст ... повеќе...

Меморандуми за соработка меѓу РЕК Битола и општините Битола, Новаци и Могила

Меморандуми за соработка меѓу РЕК Битола и општините Битола, Новаци и Могила

Битола, 30 август 2018 (МИА) - Менаџментот на РЕК Битола и градоначалниците на општините Битола, Нов... повеќе...

Почна реализацијата на програмата за самовработување во општина Кичево

Почна реализацијата на програмата за самовработување во општина Кичево

Кичево, 30 август 2018 (МИА) - Со цел да се намали невработеноста во општина Кичево, градоначалникот... повеќе...

Форум за „Бизнис ангели“

Форум за „Бизнис ангели“

Скопје, 30 август 2018 (МИА) - Можностите и потенцијалите во Република Македонија да се воспостави р... повеќе...

МЕР го осуди вербалниот инцидент кој го предизвикал работникот на трасата на Водно

МЕР го осуди вербалниот инцидент кој го предизвикал работникот на трасата на Водно

Скопје, 29 август 2018 (МИА) - Акционерско друштво за вршење на енергетски дејности МАКЕДОНСКИ ЕНЕРГ... повеќе...

Намален бројот на родени, зголемен бројот на умрени

Намален бројот на родени, зголемен бројот на умрени

Скопје, 29 август 2018 (МИА) - Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на живород... повеќе...

Се намалува бројот на склучени, но и на разведени бракови

Се намалува бројот на склучени, но и на разведени бракови

Скопје, 29 август 2018 (МИА) - Бројот на склучените бракови во второто тримесечје од 2018 година, во... повеќе...

Легитимациите за тезгаџиите во функција од 2019 година

Легитимациите за тезгаџиите во функција од 2019 година

Скопје, 29 август 2018 (МИА) - Тезгаџиите ги поздравуват најновите подзаконски акти за регулирање на... повеќе...

Во тек е акција на БЕГ за бесплатен приклучок на централното греење во Скопје

Во тек е акција на БЕГ за бесплатен приклучок на централното греење во Скопје

Скопје, 29 август 2018 (МИА) - За десет дена колку што трае акцијата за бесплатно приклучување кон с... повеќе...

Министерот Бектеши на средба со пазарџии

Министерот Бектеши на средба со пазарџии

Скопје, 29 август 2018 (МИА) - Министерот за економија Крешник Бектеши денеска на пазарџиите ќе им г... повеќе...

„Бучим“ го слави Денот на рударите

„Бучим“ го слави Денот на рударите

Штип, 28 август 2018 (МИА) - Денот на рударите денеска свечено беше прославен и во рудникот за бакар... повеќе...

Македонските рудари ја слават својата заштитничка „Голема Богородица“

Македонските рудари ја слават својата заштитничка „Голема Богородица“

Штип, 28 август 2018 (МИА) - Раководството на рудникот „Бучим“ ја достави документацијата за добивањ... повеќе...

Отворање нова фабрика за еко пелети во Гиновци

Отворање нова фабрика за еко пелети во Гиновци

Крива Паланка, 28 август 2018 (МИА) - Нова фабрика за еколошки пелети „EkoLife“ денеска ќе биде отво... повеќе...