• A-
  • A
  • A+
четврток, 20 септември 2018, 

Бизнис

„Вина од Македонија“: Цените на грозјето повисоки од лани, блокадите штетат

„Вина од Македонија“: Цените на грозјето повисоки од лани, блокадите штетат

Скопје, 24 август 2018 (МИА) - Здружението „Вина од Македонија“ во кое членуваат најголемите произво... повеќе...

 
Во јуни 72,6 отсто од потрошената струја од домашно производство

Во јуни 72,6 отсто од потрошената струја од домашно производство

Скопје, 24 август 2018 (МИА) - Македонија во јуни годинава вкупно потрошила 527.856 мегават часови е... повеќе...

Рударот во „Тораница“ настрадал од одрон на камења

Рударот во „Тораница“ настрадал од одрон на камења

Крива Паланка/Пробиштип, 24 август 2018 (МИА) - Одрон на камења во ископаната јама на рудникот се сл... повеќе...

Електромобилите иднината во светот, Македонија се обидува да фати чекор

Електромобилите иднината во светот, Македонија се обидува да фати чекор

Скопје, 23 август 2018 (МИА) - Електричните автомобили полека, но сигурно, ги освојуваат светските п... повеќе...

На предлог на граѓаните ќе се доделат признанијата за придонес во туризмот

На предлог на граѓаните ќе се доделат признанијата за придонес во туризмот

Скопје, 22 август 2018 (МИА) -  Министерството за економија го објави годинешниот конкурс за признан... повеќе...

Семејните трошоци повисoки од просечната плата

Семејните трошоци повисoки од просечната плата

Скопје, 22 август 2018 (МИА) - Минималните месечни потреби на едно четиричлено семејство во Македони... повеќе...

Тринаесет апликации на повикот за формирање бизнис акцелератори за млади

Тринаесет апликации на повикот за формирање бизнис акцелератори за млади

Скопје, 21 август 2018 (МИА) - Пристигнати се 13 апликации на јавниот повик за формирање бизнис акце... повеќе...

Просечната плата во јуни 24.203 денари, забележала раст од 6,1 отсто

Просечната плата во јуни 24.203 денари, забележала раст од 6,1 отсто

Скопје, 21 август 2018 (МИА) - Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во Македонија во ... повеќе...

СКМ во одбрана на Анѓушев - да престане практиката на јавни прозивки и паушални констатации

СКМ во одбрана на Анѓушев - да престане практиката на јавни прозивки и паушални констатации

Скопје, 21 август 2018 (МИА) - Да престане практиката на јавни прозивки на компаниите во политички к... повеќе...

Во Македонија 40 проценти од слободното време се минува пред телевизор

Во Македонија 40 проценти од слободното време се минува пред телевизор

Скопје,   август 2018 (МИА) - Македонскиот граѓанин најголем дел или третина од времето во денот го ... повеќе...

До крајот на август пријавување за испит за овластен стечаен управник

До крајот на август пријавување за испит за овластен стечаен управник

Скопје, 20 август 2018 (МИА) - До 31 август заинтересираните кандидати можат да се пријавуваат за по... повеќе...

Граѓански здруженија бараат отпис на долговите за комунални услуги

Граѓански здруженија бараат отпис на долговите за комунални услуги

Скопје, 20 август 2018 (МИА) - Конфедерацијата на синдикални организации и здруженијата „Човекот над... повеќе...

Европејците трошат 428 милијарди евра за одмор, Македонците во чекор со државите од регионот

Европејците трошат 428 милијарди евра за одмор, Македонците во чекор со државите од регионот

Скопје, 20 август 2018 (МИА) - Европејците на туристички патувања  годишно вкупно трошат 428 милијар... повеќе...

Оперативниот план за вработување и Гаранција за млади - ефикасни во намалување на невработеноста (видео)

Оперативниот план за вработување и Гаранција за млади - ефикасни во намалување на невработеноста (видео)

Скопје, 19 август 2018 (МИА) - Успешно се спроведуваат Оперативниот план за вработување 2018 и пилот... повеќе...

Стопанска комора на Македонија: Компаниите да се пробиваат на пазарот врз основа на конкурентност, продуктивност и иновативност

Стопанска комора на Македонија: Компаниите да се пробиваат на пазарот врз основа на конкурентност, продуктивност и иновативност

Скопје, 18 август 2018 (МИА) - Стопанската комора на Македонија вечерва преку соопштение излезе со о... повеќе...

Брако: Единствени сме што произведуваме медицинска опрема во земјава

Брако: Единствени сме што произведуваме медицинска опрема во земјава

Скопје, 18 август 2018 (МИА) - ВМРО ДПМНЕ наместо да се занимава со суштински работи за државата, да... повеќе...

„Герешајмер“ пред одлука дали да отвори фабрика во Македонија

„Герешајмер“ пред одлука дали да отвори фабрика во Македонија

Скопје, 18 август 2018 (МИА) - Македонија е меѓу двете земји што германската компанија „Герешајмер“ ... повеќе...