• A-
  • A
  • A+
сабота, 22 септември 2018, 

Бизнис

Во Македонија 40 проценти од слободното време се минува пред телевизор

Во Македонија 40 проценти од слободното време се минува пред телевизор

Скопје,   август 2018 (МИА) - Македонскиот граѓанин најголем дел или третина од времето во денот го ... повеќе...

 
До крајот на август пријавување за испит за овластен стечаен управник

До крајот на август пријавување за испит за овластен стечаен управник

Скопје, 20 август 2018 (МИА) - До 31 август заинтересираните кандидати можат да се пријавуваат за по... повеќе...

Граѓански здруженија бараат отпис на долговите за комунални услуги

Граѓански здруженија бараат отпис на долговите за комунални услуги

Скопје, 20 август 2018 (МИА) - Конфедерацијата на синдикални организации и здруженијата „Човекот над... повеќе...

Европејците трошат 428 милијарди евра за одмор, Македонците во чекор со државите од регионот

Европејците трошат 428 милијарди евра за одмор, Македонците во чекор со државите од регионот

Скопје, 20 август 2018 (МИА) - Европејците на туристички патувања  годишно вкупно трошат 428 милијар... повеќе...

Оперативниот план за вработување и Гаранција за млади - ефикасни во намалување на невработеноста (видео)

Оперативниот план за вработување и Гаранција за млади - ефикасни во намалување на невработеноста (видео)

Скопје, 19 август 2018 (МИА) - Успешно се спроведуваат Оперативниот план за вработување 2018 и пилот... повеќе...

Стопанска комора на Македонија: Компаниите да се пробиваат на пазарот врз основа на конкурентност, продуктивност и иновативност

Стопанска комора на Македонија: Компаниите да се пробиваат на пазарот врз основа на конкурентност, продуктивност и иновативност

Скопје, 18 август 2018 (МИА) - Стопанската комора на Македонија вечерва преку соопштение излезе со о... повеќе...

Брако: Единствени сме што произведуваме медицинска опрема во земјава

Брако: Единствени сме што произведуваме медицинска опрема во земјава

Скопје, 18 август 2018 (МИА) - ВМРО ДПМНЕ наместо да се занимава со суштински работи за државата, да... повеќе...

„Герешајмер“ пред одлука дали да отвори фабрика во Македонија

„Герешајмер“ пред одлука дали да отвори фабрика во Македонија

Скопје, 18 август 2018 (МИА) - Македонија е меѓу двете земји што германската компанија „Герешајмер“ ... повеќе...

Девизниот прилив од туризмот годинава ќе изнесува 24 милијарди денари

Девизниот прилив од туризмот годинава ќе изнесува 24 милијарди денари

Скопје, 17 август 2018 (МИА) - Вкупно 26,5 проценти поголем девизен прилив оствари туризмот во првио... повеќе...

Бектеши: Може да се побара сопственичката структура на фирмите што добија поддршка за конкурентност

Бектеши: Може да се побара сопственичката структура на фирмите што добија поддршка за конкурентност

Скопје, 16 август 2018 (МИА) - Првите 20 милиони денари поддршка од Програмата за конкурентност на М... повеќе...

Бектеши: Ако Русија става блокади ќе најдеме други пазари

Бектеши: Ако Русија става блокади ќе најдеме други пазари

Скопје, 16 август 2018 (МИА) – Не навлегувам во тоа дали руската блокада за праските е политичка одл... повеќе...

Еуростат: Во Македонија околу 46.000 легла за сместување туристи

Еуростат: Во Македонија околу 46.000 легла за сместување туристи

Скопје, 16 август 2018 (МИА) - Македонија располага со околу 46.000 легла за сместување туристи од к... повеќе...

Бектеши ќе реферира за реализацијата на мерките од Програмата за конкурентност

Бектеши ќе реферира за реализацијата на мерките од Програмата за конкурентност

Скопје, 16 август 2018 (МИА) - Министерот за економија Крешник Бектеши денеска во Министерството за ... повеќе...

Зголемена довербата во преработувачката индустрија

Зголемена довербата во преработувачката индустрија

Скопје, 15 август 2018 (МИА) - Довербата во преработувачката индустрија во јули годинава е зголемена... повеќе...

Намален бројот на издадени одобренија за градба во јуни

Намален бројот на издадени одобренија за градба во јуни

Скопје, 15 август 2018 (МИА) - Намален е бројот на издадени одобренија за градење во јуни во однос н... повеќе...

Раст на прометот во индустријата од 11,9 отсто во првото полугодие

Раст на прометот во индустријата од 11,9 отсто во првото полугодие

Скопје, 15 август 2018 (МИА) - Прометот во индустријата во првата половина од годинава бележи раст о... повеќе...

Македонецот годишно јаде под килограм сладолед, во ЕУ шест

Македонецот годишно јаде под килограм сладолед, во ЕУ шест

Скопје, 15 август 2018 (МИА) - Еден македонски граѓанин годишно консумира околу 0,85 килограми сладо... повеќе...