Телекомуникации

Во Македонска Каменица се расчистуваат патишта до селата во должина од 160 километри

Во Македонска Каменица се расчистуваат патишта до селата во должина од 160 километри

Штип, 25 jули 2018 (МИА) - Во тек е редовно чистење и целосно ставање во функција на локалните патиш... повеќе...

 
Сообраќајот кај Мамутчево се одвива наизменично

Сообраќајот кај Мамутчево се одвива наизменично

Скопје, 23 јули 2018 (МИА) - Сообраќајот на патот Велес - Штип попладнево се одвива наизменично пора... повеќе...

На „Богородица“ се чека 10-тина минути за влез и излез од државава

На „Богородица“ се чека 10-тина минути за влез и излез од државава

Гевгелија, 22 јули 2018 (МИА) - На граничниот премин Богородица во моментов нема поголема гужва за в... повеќе...

Со поставување на возилото во кое загинаа две лица ќе се подигнува свеста за одговорно учество во сообраќајот

Со поставување на возилото во кое загинаа две лица ќе се подигнува свеста за одговорно учество во сообраќајот

Скопје, 22 јули 2018 (МИА) - Со поставување скршено возило во Градскиот парк во Скопје и пораката „Т... повеќе...

Нормализиран сообраќајот на патот Охрид-Кичево

Нормализиран сообраќајот на патот Охрид-Кичево

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) - Сообраќајот на патниот правец Охрид – Кичево е нормализиран, информира ... повеќе...

Во прекин сообраќајот на патот Охрид-Кичево поради сообраќајка

Во прекин сообраќајот на патот Охрид-Кичево поради сообраќајка

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) - Сообраќајот на патниот правец Охрид – Кичево е во прекин за сите возила... повеќе...

Петмина потешко и 12 полесно повредени во сообраќајки во Скопје

Петмина потешко и 12 полесно повредени во сообраќајки во Скопје

Скопје, 19 јули 2018 (МИА) – Пет лица се здобиле со тешки телесни повреди во четири од вкупно 13 соо... повеќе...

И покрај забраната, педалинки на струшкото крајбрежје

И покрај забраната, педалинки на струшкото крајбрежје

Струга, 14 јули 2018 (МИА) – Покрај одлуката на Советот на Општина Струга за забрана на педалинки во... повеќе...

Нормализиран сообраќајот на регионалниот пат Градско - Прилеп

Нормализиран сообраќајот на регионалниот пат Градско - Прилеп

Скопје, 10 јули 2018 (МИА) - Сообраќајот на регионалниот пат Градско - Прилеп кај тунелот м.в. Фариш... повеќе...

Во прекин сообраќајот на регионалниот пат Градско - Прилеп

Во прекин сообраќајот на регионалниот пат Градско - Прилеп

Скопје, 10 јули 2018 (МИА) - Сообраќајот на регионалниот пат Градско - Прилеп кај тунелот м.в. Фариш... повеќе...

Зголемен интензитетот на сообраќајот на Евзони, но и во земјава

Зголемен интензитетот на сообраќајот на Евзони, но и во земјава

Скопје, 9 јули 2018 (МИА) – На грчко македонската граница, на граничниот премин Евзони за излез од Г... повеќе...

Привремен сообраќаен режим од утре на бул. „Македонско-косовска бригада“

Привремен сообраќаен режим од утре на бул. „Македонско-косовска бригада“

Скопје, 3 јули 2018 (МИА) - Привремен режим на сообраќај на бул. „Македонско-косовска бригада“ во Оп... повеќе...

Моторџии и град Скопје на работна група ќе договараат регулирање на паркирањето мотори

Моторџии и град Скопје на работна група ќе договараат регулирање на паркирањето мотори

Скопје, 1 јули 2018 (МИА) - Моторџиите и градот Скопје ќе формираат работна група за надминување на ... повеќе...

Моторџиите и градот Скопје на работна група ќе договараат регулирање на паркирањето мотори

Моторџиите и градот Скопје на работна група ќе договараат регулирање на паркирањето мотори

Скопје, 1 јули 2018 (МИА) - Моторџиите и градот Скопје ќе формираат работна група за надминување на ... повеќе...

РСБСП ги предупредува младите за опасноста од возење во раните утрински часови

РСБСП ги предупредува младите за опасноста од возење во раните утрински часови

Скопје, 29 јуни 2018 (МИА) - „Младост е да уживаш во летните авантури, лудост е тие да прекинат зад ... повеќе...

Јавните личности праќаат порака: Го сакам градот безбеден!

Јавните личности праќаат порака: Го сакам градот безбеден!

Скопје, 22 јуни 2018 (МИА) - Глумци, пејачи, новинири, спортисти, водители и останати јавни личности... повеќе...

РСБСП: Елимирање на стресот што влијае врз способноста и однесувањето на возачите

РСБСП: Елимирање на стресот што влијае врз способноста и однесувањето на возачите

Скопје, 14 јуни 2018 (МИА) - Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) де... повеќе...