• A-
  • A
  • A+
петок, 21 септември 2018, 

Телекомуникации

Препораки од РСБСП за млади возачи

Препораки од РСБСП за млади возачи

Скопје, 12 јули 2017 (МИА) - Возење со друштво и под одвлечено внимани, непотребното преземање ризик... повеќе...

 
Акција за бесплатен превентивен технички преглед

Акција за бесплатен превентивен технички преглед

Скопје, 12 јули 2017 (МИА) - Акција за бесплатен превентивен технички преглед во текот на месец јули... повеќе...

Катастар: Мало зголемување на активностите на пазарот со недвижности во вториот квартал од годинава

Катастар: Мало зголемување на активностите на пазарот со недвижности во вториот квартал од годинава

Скопје, 11 јули 2017 (МИА) - Во вториот квартал од 2017 година има мало зголемување на активностите ... повеќе...

РСБСП: Изморени не тргнувајте на пат, 20 проценти од смртните случаи се од замор

РСБСП: Изморени не тргнувајте на пат, 20 проценти од смртните случаи се од замор

Скопје, 7 јули 2017 (МИА) - Дваесет проценти од смртните случаи на патиштата се поради заморот на во... повеќе...

Патот од село Рајчица – Мелнички мост утре во целосен прекин

Патот од село Рајчица – Мелнички мост утре во целосен прекин

Скопје, 5 јули 2017 (МИА) - Сообраќајот на патниот правец Р1202 Маврово – Дебар, на делот од село Ра... повеќе...

РСБСП: Да не се користат лекови кои ја ограничуваат способноста за возење

РСБСП: Да не се користат лекови кои ја ограничуваат способноста за возење

Скопје, 3 јули 2017 (МИА) - Возачите пред и за време на патувањето да не користат лекови на „своја р... повеќе...

Четиричасовен прекин на сообраќајот на патот Маврово – Дебар

Четиричасовен прекин на сообраќајот на патот Маврово – Дебар

Скопје, 29 јуни 2017 (МИА) - Сообраќајот на патниот правец Маврово – Дебар на делот од селото Рајчиц... повеќе...

„Македонска пошта“ набави нови возила

„Македонска пошта“ набави нови возила

Скопје, 28 јуни 2017 (МИА) - „Македонска пошта“ денеска соопшти дека се набавени 24 пикап возила и 3... повеќе...

РСБСП: Учесниците во сообраќајот да консумираат течности и да прават почести паузи

РСБСП: Учесниците во сообраќајот да консумираат течности и да прават почести паузи

Скопје, 28 јуни 2017 (МИА) - Возачите, велосипедистите и пешаците да избегнуваат патување во периодо... повеќе...

Мото собир во Кавадарци

Мото собир во Кавадарци

Кавадарци, 24 јуни 2017 (МИА) - Мото собир се одржува викендов по втор пат во Кавадарци. Околу две и... повеќе...

Се обновува хоризонталната патна сигнализација во Кавадарци

Се обновува хоризонталната патна сигнализација во Кавадарци

Кавадарци, 22 јуни 2017 (МИА) - Се обновува хоризонталната сообраќајна сигнализација во Кавадарци. О... повеќе...

Протест на македонските работници ангажирани на автопатот Охрид - Кичево

Протест на македонските работници ангажирани на автопатот Охрид - Кичево

Охрид, 22 јуни 2017 (МИА) - Група од 144 работници од Македонија ангажирани од фирма-подизведувач за... повеќе...

Неколку часа во прекин сообраќајот на патниот правец Маврово–Дебар

Неколку часа во прекин сообраќајот на патниот правец Маврово–Дебар

Скопје, 20 јуни 2017 (МИА) - Сообраќајот на патниот правец Маврово–Дебар, на делот од Мелнички мост ... повеќе...

Сообраќајот на патниот правец Маврово–Дебар утре неколку часа во прекин

Сообраќајот на патниот правец Маврово–Дебар утре неколку часа во прекин

Скопје, 19 јуни 2017 (МИА) - Сообраќајот на патниот правец Р1202 Маврово–Дебар на делот од Мелнички ... повеќе...

Пет сообраќајки во Скопје, повредени четири лица

Пет сообраќајки во Скопје, повредени четири лица

Скопје, 9 јуни 2017 (МИА) – Четири лица се полесно повредени во три од вкупно пет сообраќајни несреќ... повеќе...

Регионална конференција за катастар и инфраструктура на просторни податоци

Регионална конференција за катастар и инфраструктура на просторни податоци

Скопје, 8 јуни 2017 (МИА) - Споделување на искуства меѓу земјите од регионот од областа на катастаро... повеќе...

Завршија градежните работи на делницата Демир Капија - Смоквица

Завршија градежните работи на делницата Демир Капија - Смоквица

Демир Капија, 23 мај 2017 (МИА) - Заклучно со денеска завршуваат активностите за асфалтирање на нова... повеќе...