• A-
  • A
  • A+
сабота, 21 јули 2018, 

Екологија

Македонија се вклучува во европските заложби за транзиција кон циркуларна економија

Македонија се вклучува во европските заложби за транзиција кон циркуларна економија

Скопје, 19 јули 2018 (МИА) - Заменик министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрад... повеќе...

 
МЗШВ: Новите концесии гарантираат заштита на рибите во риболовните води

МЗШВ: Новите концесии гарантираат заштита на рибите во риболовните води

Скопје, 18 јули 2018 (МИА) - Владата на вчерашната седница донесе одлуки за почнување постапки за до... повеќе...

Радовиш ќе добие пречистителна станица за отпадни води

Радовиш ќе добие пречистителна станица за отпадни води

Радовиш, 18 јули 2018 (МИА) - Во Општина Радовиш денеска ќе биде пуштена во употреба нова пречистите... повеќе...

РЕК Битола до октомври треба да добие А интегрирана дозвола (КРГ)

РЕК Битола до октомври треба да добие А интегрирана дозвола (КРГ)

Битола, 16 јули 2018 (МИА) - До крајот на оваа недела ќе биде подготвен предлогот на Министерството ... повеќе...

РЕК Битола до октомври следната година треба да добие А интегрирана дозвола

РЕК Битола до октомври следната година треба да добие А интегрирана дозвола

Битола, 16 јули 2018 (МИА) - До крајот на оваа недела ќе биде подготвен предлогот на Министерството ... повеќе...

Општина Струга ја обезбедува депонијата од спалување

Општина Струга ја обезбедува депонијата од спалување

Струга, 16 јули 2018 (МИА) - Општина Струга ги презема сите мерки за обезбедување на депонијата од с... повеќе...

Менаџментот на РЕК-Битола на средба со НВО-секторот за екологија

Менаџментот на РЕК-Битола на средба со НВО-секторот за екологија

Битола, 15 јули 2018 (МИА) - Менаџментот на РЕК-Битола во присуство на заменик-министерот за животна... повеќе...

Гори сметот на депонијата Краста

Гори сметот на депонијата Краста

Куманово, 13 јули 2018 (МИА) - Од утрово гори депонијата Краста каде се сладира сметот од градот Кум... повеќе...

Пуштена во употреба Пречистителна станица во Ново Коњарево

Пуштена во употреба Пречистителна станица во Ново Коњарево

Струмица, 9 јули 2018 (МИА) - Во село Ново Коњарево, во општина Ново Село, денес е пуштена во употре... повеќе...

Конференција за регионалната депонија за 18 општини од источна Македонија

Конференција за регионалната депонија за 18 општини од источна Македонија

Штип, 7 јули 2018 (МИА) - Се уште не се почнати тендерските постапки за набавка на специјални камион... повеќе...

Иницијатива за интегрирано управување со отпад во Источниот и Североисточниот регион

Иницијатива за интегрирано управување со отпад во Источниот и Североисточниот регион

Крива Паланка, 7 јули 2018, (МИА) - Работен состанок на регионалните тела за  управување со отпад од... повеќе...

Конференција „Општини без отпад" во Штип

Конференција „Општини без отпад" во Штип

Скопје, 7 јули 2018 (МИА) - Конференција насловена „Општини без отпад" ќе се одржи денеска во Штип в... повеќе...

Прогласени победниците на натпреварот за зелени бизнис идеи

Прогласени победниците на натпреварот за зелени бизнис идеи

Скопје, 6 јули 2018 (МИА) - Вкупно 11 учесници ги претставија своите идеи на финалето на македонскио... повеќе...

МЖСПП: Светска Банка подготвува нов круг на четиригодишна партнерска помош за Македонија

МЖСПП: Светска Банка подготвува нов круг на четиригодишна партнерска помош за Македонија

Скопје, 6 јули 2018 (МИА) - Светска Банка подготвува нов круг  партнерска помош за Република Македон... повеќе...

Закани и уцени до Еко Герила да не зборува за Југохром, тврдат членовите на оваа невладина организација

Закани и уцени до Еко Герила да не зборува за Југохром, тврдат членовите на оваа невладина организација

Тетово, 2 јули 2018 (МИА) - Финансиски понуди и пораки нивната невладина организација да не реагира ... повеќе...

Климатските промени и геологијата

Климатските промени и геологијата

Струга, 2 јули 2018 (МИА) - Промена на количината сончева топлина, што се задржува на површината на ... повеќе...

Министерот Дураку на Собрание на Глобалниот фонд за животна средина во Виетнам

Министерот Дураку на Собрание на Глобалниот фонд за животна средина во Виетнам

Скопје, 27 јуни 2018 (МИА) - Министерот за животна средина и просторно планирање Садула Дураки учест... повеќе...