• A-
  • A
  • A+
вторник, 18 септември 2018, 

Екологија

Конференција за европските искуства за управување со отпад

Конференција за европските искуства за управување со отпад

Скопје, 13 март 2018 (МИА) - Во Скопје денеска ќе се одржа меѓународна конференција на која ќе бидат... повеќе...

 
УНДП обезбеди 17 грантови за заштитата на природата

УНДП обезбеди 17 грантови за заштитата на природата

Скопје, 12 март 2018 (МИА) - Од 50 до 100 илјади евра грантови ќе добијат седумнаесет општини и граѓ... повеќе...

Презентирана предфизигибилити студијата за концептот „Охрид –паметен град“

Презентирана предфизигибилити студијата за концептот „Охрид –паметен град“

Охрид, 12 март 2018 (МИА) – Центарот за истражување и информирање за животната средина „Еко-свест“ д... повеќе...

Еколошкото мапирање на возилата „решение“ на загадувањето или „проблем“ за возачите

Еколошкото мапирање на возилата „решение“ на загадувањето или „проблем“ за возачите

Скопје, 12 март 2018 (МИА) - Емисијата на издувни гасови од возилата влијае врз квалитетот на амбиен... повеќе...

Еколошка акција „Не валкај-разубави-Ден за Велес“

Еколошка акција „Не валкај-разубави-Ден за Велес“

Велес  10 март 2018 (МИА) - Општина Велес денеска  организира голема еколошка акција  за чистење на ... повеќе...

Министерот Дураки ќе ја посети пречистителната станица за отпадни води во Кичево

Министерот Дураки ќе ја посети пречистителната станица за отпадни води во Кичево

Кичево, 9 март 2018 (МИА) - Министерот за животна средина и просторно планирање Садула Дураки денеск... повеќе...

Конференција за концептот „паметни градови“

Конференција за концептот „паметни градови“

Скопје, 9 март 2018 (МИА) -  Концептот на паметни градови, како алатка за подобрување на животот во ... повеќе...

Екологисти од Кавадарци реагираат на сечењето дрва, од „Македонски шуми” велат се работи плански

Екологисти од Кавадарци реагираат на сечењето дрва, од „Македонски шуми” велат се работи плански

Кавадарци, 5 март 2018 (МИА) - Екологисти од Кавадарци реагираат дека се сечат млади дрвца покрај ас... повеќе...

Владата времено ќе го преземе управувањето со отпад од општините

Владата времено ќе го преземе управувањето со отпад од општините

Скопје, 2 март 2018 (МИА) - Владата времено да го преземе од општините управувањето со цврстиот отпа... повеќе...

Владата времено ќе го преземе управувањето со отпад од општините (ДПЛ)

Владата времено ќе го преземе управувањето со отпад од општините (ДПЛ)

Скопје, 2 март 2018 (МИА) - Владата времено да го преземе од општините управувањето со цврстиот отпа... повеќе...

Состанок на Дураки и градоначалниците за регионално управување со отпад

Состанок на Дураки и градоначалниците за регионално управување со отпад

Скопје, 2 март 2018 (МИА) - Министерот за животна средина и просторно планирање Садула Дураки денеск... повеќе...

Дураки - Перкс: Секое дете има право на здрава и чиста животна средина

Дураки - Перкс: Секое дете има право на здрава и чиста животна средина

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - За зајакнување на соработка помеѓу УНИЦЕФ и Министерството за живот... повеќе...

Систем за управување со информации за Дримскиот басен

Систем за управување со информации за Дримскиот басен

Скопје, 20 февруари 2018 (МИА) - Претставници од петте државите во Дримскиот басен денеска во Тирана... повеќе...

Згради и куќи чадат како фабрики во Кавадарци

Згради и куќи чадат како фабрики во Кавадарци

Кавадарци, 16 февруари 2018 (МИА) - Згради и куќи чадат како фабрики во Кавадарци. Екологистите од г... повеќе...

Несоодветниот отпад ја уништува пречистителната станица Куманово

Несоодветниот отпад ја уништува пречистителната станица Куманово

Куманово, 14 февруари 2018 (МИА) - Влажни марамчиња, хигиенски влошки и детски пелени прават илјадни... повеќе...

За отворање рудници граѓаните да се изјаснуваат на референдум

За отворање рудници граѓаните да се изјаснуваат на референдум

Скопје, 12 февруари 2018 (МИА) - Изјаснувањето на граѓаните на референдум да биде услов за доделувањ... повеќе...

Промовирање резултати од проектот „Реконструкција на канализациската мрежа во Куманово“

Промовирање резултати од проектот „Реконструкција на канализациската мрежа во Куманово“

Скопје, 9 февруари 2018 (МИА) - Резултатите од ИПА проектот „Реконструкција на канализациската мрежа... повеќе...