• A-
  • A
  • A+
петок, 21 септември 2018, 

Екологија

Иницијатива за интегрирано управување со отпад во Источниот и Североисточниот регион

Иницијатива за интегрирано управување со отпад во Источниот и Североисточниот регион

Крива Паланка, 7 јули 2018, (МИА) - Работен состанок на регионалните тела за  управување со отпад од... повеќе...

 
Конференција „Општини без отпад" во Штип

Конференција „Општини без отпад" во Штип

Скопје, 7 јули 2018 (МИА) - Конференција насловена „Општини без отпад" ќе се одржи денеска во Штип в... повеќе...

Прогласени победниците на натпреварот за зелени бизнис идеи

Прогласени победниците на натпреварот за зелени бизнис идеи

Скопје, 6 јули 2018 (МИА) - Вкупно 11 учесници ги претставија своите идеи на финалето на македонскио... повеќе...

МЖСПП: Светска Банка подготвува нов круг на четиригодишна партнерска помош за Македонија

МЖСПП: Светска Банка подготвува нов круг на четиригодишна партнерска помош за Македонија

Скопје, 6 јули 2018 (МИА) - Светска Банка подготвува нов круг  партнерска помош за Република Македон... повеќе...

Закани и уцени до Еко Герила да не зборува за Југохром, тврдат членовите на оваа невладина организација

Закани и уцени до Еко Герила да не зборува за Југохром, тврдат членовите на оваа невладина организација

Тетово, 2 јули 2018 (МИА) - Финансиски понуди и пораки нивната невладина организација да не реагира ... повеќе...

Климатските промени и геологијата

Климатските промени и геологијата

Струга, 2 јули 2018 (МИА) - Промена на количината сончева топлина, што се задржува на површината на ... повеќе...

Министерот Дураку на Собрание на Глобалниот фонд за животна средина во Виетнам

Министерот Дураку на Собрание на Глобалниот фонд за животна средина во Виетнам

Скопје, 27 јуни 2018 (МИА) - Министерот за животна средина и просторно планирање Садула Дураки учест... повеќе...

Еколозите бараат целосен мораториум на инфраструктурни зафати на охридското крајбрежје

Еколозите бараат целосен мораториум на инфраструктурни зафати на охридското крајбрежје

Охрид, 21 јуни 2018 (МИА) – Активистите на Еколошко здружение на граѓани „Фронт 21/42“ по повод Дено... повеќе...

Нова пречистителна станица за третман на отпадни води во Кичево

Нова пречистителна станица за третман на отпадни води во Кичево

Кичево, 20 јуни 2018 (МИА) - Општина Кичево доби нова пречистителна станица за третман на отпадни во... повеќе...

Брунинкс: Голем напредок во мониторингот на животната средина и климата

Брунинкс: Голем напредок во мониторингот на животната средина и климата

Скопје, 14 јуни 2018 (МИА) - Македонија направи голем напредок изминатите десет години во мониторинг... повеќе...

Макрдаули: „Југохром“ се обврза да постави филтри, наша задача е да ги провериме

Макрдаули: „Југохром“ се обврза да постави филтри, наша задача е да ги провериме

Скопје, 14 јуни 2018 (МИА) - Согласно задачите кои ги има добиено во рамки на оперативниот план, ком... повеќе...

Министерот Дураки оствари работна средба со претставници на ЕЕА

Министерот Дураки оствари работна средба со претставници на ЕЕА

Скопје, 14 јуни 2018 (МИА) - Министерот за животна средина и просторно планирање Садула Дураки денес... повеќе...

Излеаната вода се повлекува во Дојранското Езеро

Излеаната вода се повлекува во Дојранското Езеро

Дојран, 14 јуни 2018 (МИА) - Водата од Дојранското Езеро која пред неколку дена за неполн месец втор... повеќе...

Презентација на резултати од проектот за улогата на граѓаните во заштита на животната средина

Презентација на резултати од проектот за улогата на граѓаните во заштита на животната средина

Скопје, 12 јуни 2018 (МИА) - Завршна конференција за проектот „Улогата на граѓанинот како директен у... повеќе...

Конференција за еко-туризам во Охридскиот регион

Конференција за еко-туризам во Охридскиот регион

Скопје, 10 јуни 2018 (МИА) - „Четири сезони еко-туризам во Охридскиот регион“ е темата на конференци... повеќе...

Промовиран проект за „Подобрување на управувањето со заштитените подрачја“

Промовиран проект за „Подобрување на управувањето со заштитените подрачја“

Битола, 8 јуни 2018 (МИА) - Министерот за животна средина и просторно планирање, Садула Дураки заедн... повеќе...

Состанок на Групата на засегнати страни за прекуграничниот регион „Шара”

Состанок на Групата на засегнати страни за прекуграничниот регион „Шара”

Скопје, 7 јуни 2018 (МИА) - Деветнаесетиот состанок на Групата на засегнати страни за прекуграничнио... повеќе...