Екологија

Состанок на Групата на засегнати страни за прекуграничниот регион „Шара”

Состанок на Групата на засегнати страни за прекуграничниот регион „Шара”

Скопје, 7 јуни 2018 (МИА) - Деветнаесетиот состанок на Групата на засегнати страни за прекуграничнио... повеќе...

 
Потребна е реконструкција на колекторскиот систем во Охридското Езеро

Потребна е реконструкција на колекторскиот систем во Охридското Езеро

Струга, 5 јуни 2018 (МИА) – Состојбата со колекторскиот систем во Охридското Езеро е лоша, оценија п... повеќе...

Еко акција на Тиквешко Езеро

Еко акција на Тиквешко Езеро

Кавадарци, 5 јуни 2018 (МИА) - Еко  акција на Тиквешкото Езеро реализираше денеска Еколошкото друштв... повеќе...

Одбележан Светскиот ден на животната средина

Одбележан Светскиот ден на животната средина

Скопје, 5 јуни 2018 (МИА) - Министерството за животна средина и просторно планирање и Канцеларијата ... повеќе...

Регионалната депонија кај Ново Конско ќе ја финансира Владата

Регионалната депонија кај Ново Конско ќе ја финансира Владата

Гевгелија, 5 јуни 2018 (МИА) - Општина Гевгелија не располага со потребните финансиски средства што ... повеќе...

Светски ден на животната средина

Светски ден на животната средина

Скопје, 5 јуни 2018 (МИА) - Министерството за животна средина и просторно планирање и Канцеларијата ... повеќе...

Ќе се основа Агенција за животна средина со новиот План за управување со отпад

Ќе се основа Агенција за животна средина со новиот План за управување со отпад

Скопје, 4 јуни 2018 (МИА) - Основање на Агенција за животна средина на Република Македонија како и в... повеќе...

Конференција за иднината на Шар Планина

Конференција за иднината на Шар Планина

Скопје, 31 мај 2018 (МИА) - Конференцијата „Одржлива иднина за Шар Планина преку формирање на заедни... повеќе...

Дураки: Јакнење на политиките и врските меѓу животната средина и останатите сектори за одржлив развој

Дураки: Јакнење на политиките и врските меѓу животната средина и останатите сектори за одржлив развој

Скопје, 30 мај 2018 (МИА) - Јакнењето на политиките и врските меѓу животната средина и останатите се... повеќе...

Анѓушев: Ќе се минимизира и компензира штетата на Водно за гасоводот

Анѓушев: Ќе се минимизира и компензира штетата на Водно за гасоводот

Скопје, 29 мај 2018 (МИА) -  Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, по барањето од граѓанс... повеќе...

„Комуналец“ и средните училишта од Струмица почнуваат кампања за селектирање на отпадот

„Комуналец“ и средните училишта од Струмица почнуваат кампања за селектирање на отпадот

Струмица, 29 мај 2018 (МИА) - По иницијатива на Јавното претпријатие за комунални дејности „Комунале... повеќе...

Макрадули: Поефективно да работиме во иднина и да ја заштитиме природата

Макрадули: Поефективно да работиме во иднина и да ја заштитиме природата

Скопје, 29 мај 2018 (МИА) - Согласно европските политики да ја зголемиме регионалната соработка од а... повеќе...

Втор состанок на Работната група за биолошка разновидност

Втор состанок на Работната група за биолошка разновидност

Скопје, 28 мај 2018 (МИА) - Втор состанок на Работната група за биолошка разновидност кој во рамките... повеќе...

Иновативен проект за пренамена на нафтен отпад во плодно земјиште

Иновативен проект за пренамена на нафтен отпад во плодно земјиште

Скопје, 29 мај 2018 (МИА) - Во компанијата ОКТА денеска ќе биде презентиран иновативниот проект за п... повеќе...

ТК „Македонка“  ја загади  водата на Брегалница пред еден месец

ТК „Македонка“ ја загади водата на Брегалница пред еден месец

Штип, 23 мај 2018 (МИА) - Затнување на еден од каналите за отпадна вода од поранешниот текстилен ком... повеќе...

Еко-кампања за реупотреба на стари исправни апарати

Еко-кампања за реупотреба на стари исправни апарати

Скопје, 22 мај 2018 (МИА) -  Покревање на свеста за придобивките од селектирањето и реупотребата на ... повеќе...

Скопје и шест општини ќе добијат средства за канализациски системи

Скопје и шест општини ќе добијат средства за канализациски системи

Скопје, 21 мај 2018 (МИА) - Финансиски средства ќе добијат Град Скопје и општините Битола, Шуто Ориз... повеќе...