• A-
  • A
  • A+
сабота, 22 септември 2018, 

Екологија

Ученички еко-квиз во Кавадарци

Ученички еко-квиз во Кавадарци

Кавадарци, 18 мај 2018 (МИА) - Кавадаречката локална самоуправа, Еколошкото друштво “Тисовец” од сел... повеќе...

 
Еко-пикник и работна акција на излетничкиот локалитет „Св.Ѓорѓија“ во Делчево

Еко-пикник и работна акција на излетничкиот локалитет „Св.Ѓорѓија“ во Делчево

Делчево, 16 мај 2018 (МИА) - Педесетина делчевчани се вклучија во еко-пикникот и работната акција за... повеќе...

Почетен состанок за изработка на План за управување со сливот на Охридското Езеро

Почетен состанок за изработка на План за управување со сливот на Охридското Езеро

Охрид, 15 мај 2018 (МИА) – Во насока на заштита и одржливо управување со природните ресурси, денеска... повеќе...

Макрадули: Животната средина во Македонија ќе се штити и преку грант-програмата ПОНТ

Макрадули: Животната средина во Македонија ќе се штити и преку грант-програмата ПОНТ

Скопје, 14 мај 2018 (МИА) - Заменик-министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макраду... повеќе...

Почнува грант-програмата на Фондот за природа „Преспа - Охрид“

Почнува грант-програмата на Фондот за природа „Преспа - Охрид“

Скопје, 14 мај 2018 (МИА) - Со официјален настан денеска во Скопје ќе биде означен почетокот на гран... повеќе...

Еколошка акција во Росоман, отпад собираше и градоначалникот

Еколошка акција во Росоман, отпад собираше и градоначалникот

Росоман, 12 мај 2018 (МИА) - Вработените од локалната ссмоуправа Росоман, росоманското Јавно претп... повеќе...

Запален пластичен контејнер во Кавадарци

Запален пластичен контејнер во Кавадарци

Кавадарци, 12 мај 2018 (МИА) - Несовесни граѓани запалија пластичен контејнер, кратко откако контејн... повеќе...

Чистење на терените на Попова Шапка

Чистење на терените на Попова Шапка

Скопје, 12 мај 2018 (МИА) - Во ски - центарот „Попова Шапка“ денеска ќе се спроведе еколошка акција ... повеќе...

„Био-енергетско село“- искористување на дрвна маса како био-гориво

„Био-енергетско село“- искористување на дрвна маса како био-гориво

Крива Паланка, 11 мај 2018, (МИА) - Подигнување на свеста за искористување на биоразградлива маса ка... повеќе...

Кочанските рибари пуштија 300 килограми крупен крап во браната Гратче

Кочанските рибари пуштија 300 килограми крупен крап во браната Гратче

Кочани, 11 мај 2018 (МИА) - Членови на спортско риболовното здружение „Кочански рибар“ денеска изврш... повеќе...

Европскиот огранок на Друштвото научници за блатни екосистеми бара заштита на Студенчишкото Блато

Европскиот огранок на Друштвото научници за блатни екосистеми бара заштита на Студенчишкото Блато

Охрид, 9 мај 2018 (МИА) – Учесниците на Европската конференција за блатни екосистеми што се одржа во... повеќе...

Кавадарчани сами празнат специјализирани контејнери за пластика

Кавадарчани сами празнат специјализирани контејнери за пластика

Кавадарци, 8 мај 2018 (МИА) - Кавадарчани сами празнат специјализирани контејнери за пластика за да ... повеќе...

Започнува реализација на проектот „Да зборуваме за климатските промени“

Започнува реализација на проектот „Да зборуваме за климатските промени“

Скопје, 7 мај 2018 (МИА) - Преземање климатска акција е еден од најголемите предизвици во политиката... повеќе...

Се чистеше депонија на патот Струмица-Валандово, кај село Костурино

Се чистеше депонија на патот Струмица-Валандово, кај село Костурино

Струмица, 5 мај 2018 (МИА) - Градоначалникот на Струмица, Коста Јаневски, дел од членовите на Совето... повеќе...

По првомајскиот излет исчистени од смет езерото „Младост“ и реката Бабуна

По првомајскиот излет исчистени од смет езерото „Младост“ и реката Бабуна

Велес 3 мај 2018 (МИА) - Во околината на Велес по првомајскиот излет во природа исчистени се рекреат... повеќе...

Екологисти и спортисти ја чистеа трим патеката до манастирот „Свети Илија“

Екологисти и спортисти ја чистеа трим патеката до манастирот „Свети Илија“

Струмица, 30 април 2018 (МИА) - Членови на Спортскиот клуб „Југоисток“ и Здружението „Здрава котлина... повеќе...

Се врши анализа за загадувањето на Брегалница, резултатите наредната недела

Се врши анализа за загадувањето на Брегалница, резултатите наредната недела

Штип, 28 април 2018 (МИА) - Локален и државен инспектор за животна средина го истражуваат случајот с... повеќе...