Екологија

„Еко-свест“: Усвојување и имплементирање на актите за ремедијација на депониите во ОХИС

„Еко-свест“: Усвојување и имплементирање на актите за ремедијација на депониите во ОХИС

Скопје, 27 април 2018 (МИА) - Министерството за животна средина веќе презема некои активности во одн... повеќе...

 
Амбасадорите го чистеа кејот на реката Вардар

Амбасадорите го чистеа кејот на реката Вардар

Скопје, 26 април 2018 (МИА) - Под мотото „Исчисти, Твитни“ денеска се одржа волонтерска еко-акција з... повеќе...

Езерото Козјак - убавина и срам

Езерото Козјак - убавина и срам

Скопје, 25 април 2018 (МИА) -  Прекрасна природа, живописен и недопрен предел што остава без здив, ... повеќе...

Макрадули во посета на Меѓународната агенција за атомска енергија

Макрадули во посета на Меѓународната агенција за атомска енергија

Скопје, 25 април 2018 (МИА) - Заменик министерот за животна средна и просторно планирање Јани Макрад... повеќе...

Невладините во Тетово бараат повеќе зеленило во градот

Невладините во Тетово бараат повеќе зеленило во градот

Тетово, 24 април 2018 (МИА) - Со зелен теписон на градскиот плоштад како и дрва и палми напарвени од... повеќе...

Децата од штипски градинки го одбележаа Денот на планетата земја

Децата од штипски градинки го одбележаа Денот на планетата земја

Штип, 23 април 2018 (МИА) - Со влечење јажиња и други спортски активности во спортскиот центар „Џекс... повеќе...

Работилница за рециклирање и екологија во „GLOW“ Клуб на млади девојки од Крива Паланка

Работилница за рециклирање и екологија во „GLOW“ Клуб на млади девојки од Крива Паланка

Крива Паланка, 23 април 2018 (МИА) – Дваесетина девојчиња до петнаесетгодишна возраст од клубот на м... повеќе...

Секој жител на Македонија лани создал по 379 килограми отпад

Секој жител на Македонија лани создал по 379 килограми отпад

Скопје, 23 април 2018 (МИА) - Во текот на минатата година во Македонија е собран комунален отпад од ... повеќе...

Акција за чистење на езерото Козјак

Акција за чистење на езерото Козјак

Скопје, 22 април 2018 (МИА) - Преку 150 љубители на природата и совесни граѓани денеска учествуваа в... повеќе...

Протест против изградба на регионална депонија во Дебрца, сообраќајот во прекин

Протест против изградба на регионална депонија во Дебрца, сообраќајот во прекин

Охрид, 22 април 2018 (МИА) - Неколку илјади жители од речиси сите села од општина Дебрца денеска одр... повеќе...

„Еко - патрола“ ќе го чисти Градскиот парк

„Еко - патрола“ ќе го чисти Градскиот парк

Скопје, 22 април 2018 (МИА) - Еколошката младинска организација „Гоу Грин“ и Меѓународниот балкански... повеќе...

Акција за чистење на Козјак по повод Денот на планетата Земја

Акција за чистење на Козјак по повод Денот на планетата Земја

Скопје, 22 април 2018 (МИА) - Акција за чистење на езерото Козјак се спроведува денеска по повод Ден... повеќе...

Еколозите бараат од премиерот стопирање на сите градежни активности во Охридското подрачје

Еколозите бараат од премиерот стопирање на сите градежни активности во Охридското подрачје

Охрид, 20 април 2018 (МИА) – Неколку еколошки здруженија испратија допис до претседателот на Владата... повеќе...

Угостителите месечно собираат 80 тони стаклени шишиња за рециклирање

Угостителите месечно собираат 80 тони стаклени шишиња за рециклирање

Скопје, 19 април 2018 (МИА) - Над 600 угостителски објекти месечно собираат над 80 тони стаклени шиш... повеќе...

Во Велес осма година се собира габаритен отпад од домаќинствата

Во Велес осма година се собира габаритен отпад од домаќинствата

Велес, 19 април 2018 (МИА) - Во Велес неделава започна осмата акција за собирање габаритен отпад од ... повеќе...

Трибина за заштита на Шар Планина

Трибина за заштита на Шар Планина

Скопје, 19 април 2018 (МИА) - Во Врапиште денеска ќе се одржи трибина на тема „Креирање на заедничка... повеќе...

Македонија и Косово ќе соработуваат во екологијата

Македонија и Косово ќе соработуваат во екологијата

Скопје, 17 април 2018 (МИА) - Проблемите со воздухот, водите и биодиверзитетот беа главните теми за ... повеќе...