Екологија

Во Велес осма година се собира габаритен отпад од домаќинствата

Во Велес осма година се собира габаритен отпад од домаќинствата

Велес, 19 април 2018 (МИА) - Во Велес неделава започна осмата акција за собирање габаритен отпад од ... повеќе...

 
Трибина за заштита на Шар Планина

Трибина за заштита на Шар Планина

Скопје, 19 април 2018 (МИА) - Во Врапиште денеска ќе се одржи трибина на тема „Креирање на заедничка... повеќе...

Македонија и Косово ќе соработуваат во екологијата

Македонија и Косово ќе соработуваат во екологијата

Скопје, 17 април 2018 (МИА) - Проблемите со воздухот, водите и биодиверзитетот беа главните теми за ... повеќе...

Акција за собирање електричен отпад

Акција за собирање електричен отпад

Скопје, 12 април 2018 (МИА) - Општина Бутел викендов ќе организира акција за собирање на електричен ... повеќе...

Неопходна интегрирана заштита на рибата од двете страни на Охридското Езеро

Неопходна интегрирана заштита на рибата од двете страни на Охридското Езеро

Охрид, 11 април 2018 (МИА) – Република Македонија и Република Албанија и нивните надлежни институции... повеќе...

Исчистени девет диви депонии во Кавадарци

Исчистени девет диви депонии во Кавадарци

Кавадарци, 10 април 2018 (МИА) - Исчистени се девет диви депонии во градот Кавадарци, изнесени се пе... повеќе...

Охридското Езеро три сантиметри над критичната кота

Охридското Езеро три сантиметри над критичната кота

Охрид, 2 април 2018 (МИА) – Хидролошките прилики во Охридскиот регион и натаму неповолни. Врнежите о... повеќе...

Еко-маскенбал во ОУ „Јан Амос Коменски”

Еко-маскенбал во ОУ „Јан Амос Коменски”

Скопје, 2 април 2018 (МИА) - Во основното училиште „Јан Амос Коменски” денеска ќе се одржи Еко-маске... повеќе...

Сто нови рози во Паркот на Лајонизмот за Цветници

Сто нови рози во Паркот на Лајонизмот за Цветници

Скопје, 1 април 2018 (МИА) -  Сто нови рози денеска беа засадени во Паркот на лајонизмот во Скопје в... повеќе...

Акција за чистење на дивите депонии на Беровското Езеро

Акција за чистење на дивите депонии на Беровското Езеро

Берово, 30 март 2018 (МИА) - Со организирана акција на општинската администрација и Јавното комуналн... повеќе...

Во Прилеп промовирана програмата на ЕУ и УНДП за заштита на 17 природни локации

Во Прилеп промовирана програмата на ЕУ и УНДП за заштита на 17 природни локации

Прилеп, 28 март 2018 (МИА) - Европската унија ќе финансира 17 проекти во Македонија со вкупно четири... повеќе...

Отворено писмо на амбасадорот и писател Трајан Петровски до претседателот на Владата

28 март 2018 ПОВОД  - ИЗУМОТ ЗА ДЕПОНИЈА ВО ДЕБРЦА (Живот за сите, зеер и чемер за Дебрца! Збогува... повеќе...

Грантови за заштита на природата

Грантови за заштита на природата

Прилеп, 28 март 2018 (МИА) - Свечено ќе бидат објавени денеска во Прилеп добитниците на грантови за ... повеќе...

Макрадули: Случајот со Казандол да не се политизира

Макрадули: Случајот со Казандол да не се политизира

Штип 27 март 2018 (МИА) - Заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадул... повеќе...

Дебата  за воспоставување на заштитени подрачја во сливот на реката Брегалница

Дебата за воспоставување на заштитени подрачја во сливот на реката Брегалница

Штип, 27 Март 2018 (МИА) - Во рамките на проектот Програма за зачувување на природата во Македонија,... повеќе...

Македонското еколошко друштво препорачува на штрковите да им се остава храна

Македонското еколошко друштво препорачува на штрковите да им се остава храна

Кочани, 26 март 2018 (МИА) - Граѓаните да им оставаат само храна -  мали слатководни риби или сирово... повеќе...

Семинар на АЦВ за намалување на емисијата на јаглерод во меѓународниот воздушен сообраќај

Семинар на АЦВ за намалување на емисијата на јаглерод во меѓународниот воздушен сообраќај

Скопје, 26 март 2018 (МИА) - Во организација на Агенцијата за цивилно воздухопловство на Република М... повеќе...