• A-
  • A
  • A+
среда, 25 април 2018, 

Економија

Со кредитна линија од ЕБОР до подобра енергетска ефикасност на домаќинствата

Со кредитна линија од ЕБОР до подобра енергетска ефикасност на домаќинствата

Скопје, 24 април 2018 (МИА) - Секое евро инвестирано во енергетска ефикасност штеди 2,2 евра во прои... повеќе...

 
Првпат по 55 години доделени мајсторски дипломи за занаетчиите

Првпат по 55 години доделени мајсторски дипломи за занаетчиите

Скопје, 24 април 2018 (МИА) - Занаетчиите се обременети со водење сметководствена евиденција, немаат... повеќе...

Проект за зголемување на конкуретноста во занаетчиството

Проект за зголемување на конкуретноста во занаетчиството

Скопје, 24 април 2018 (МИА) - Занаетчиската комора Скопје денеска ќе додели плакети на занаетчии и д... повеќе...

Прилепската Регионална стопанска комора со ново раководство

Прилепската Регионална стопанска комора со ново раководство

Прилеп, 23 април 2018 (МИА) - Ирена Јакимоска, косопственик на текстилната компанија „Комфи Анфел“ е... повеќе...

„Еуркомпозит“ со в. д. директор, а протестите во мирување

„Еуркомпозит“ со в. д. директор, а протестите во мирување

Прилеп, 23 април 2018 (МИА) - Прилепската фабрика „Еурокомпозит“ доби вршител на должноста директор,... повеќе...

Угостителите бараат плаќањето кон ЗАМП да биде врз реално утврдени критериуми

Угостителите бараат плаќањето кон ЗАМП да биде врз реално утврдени критериуми

Скопје, 23 април 2018 (МИА) - Изземање на обврските на хотелите и рестораните кон Здружението за заш... повеќе...

Просечната плата во февруари 23.158 денари

Просечната плата во февруари 23.158 денари

Скопје, 23 април 2018 (МИА) - Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во февруари 2018,... повеќе...

Форум „Инвестиции за долгорочен економски развој“ во рамки на проект на УСАИД

Форум „Инвестиции за долгорочен економски развој“ во рамки на проект на УСАИД

Велес, 23 април 2018 (МИА) - Форум на тема „Инвестиции за долгорочен економски развој“ со фокус на а... повеќе...

Главниот ревизор за ИПА во посета на Европскиот суд на ревизори

Главниот ревизор за ИПА во посета на Европскиот суд на ревизори

Луксембург, 23 април 2018 (МИА) - Тричлена делегација од Ревизорското тело за ревизија на инструмент... повеќе...

Макрадули: Југохром ќе почне со работа кога ќе ги исполни стандардите за животна средина

Макрадули: Југохром ќе почне со работа кога ќе ги исполни стандардите за животна средина

Скопје, 22 април 2018 (МИА) - Се додека Југохром не ги исполни условите и не се вложи во заштитата н... повеќе...

Извозот од зоните зголемен за 13 проценти, во завршна фаза договорите со три нови компании

Извозот од зоните зголемен за 13 проценти, во завршна фаза договорите со три нови компании

Скопје, 22 април 2018 (МИА) - Половина милијарда е вредноста на извозот остварен во првите три месец... повеќе...

Извозот од зоните зголемен за 13 проценти, во завршна фаза договорите со три нови компании

Извозот од зоните зголемен за 13 проценти, во завршна фаза договорите со три нови компании

Скопје, 22 април 2018 (МИА) - Половина милијарда е вредноста на извозот остварен во првите три месец... повеќе...

Јаневски: Македонија, како туристичка дестинација, мора да најде начин да ги задржи гостите

Јаневски: Македонија, како туристичка дестинација, мора да најде начин да ги задржи гостите

Скопје, 21 април 2018 (МИА) - Македонија како дестинација се уште не може да ги задржи гостите. Нивн... повеќе...

Трибина за креативноста и иновативноста во образовниот систем

Трибина за креативноста и иновативноста во образовниот систем

Скопје, 21 април 2018 (МИА) -  Со трибина „Како да се стимулира креативноста и иновативноста во обра... повеќе...

Со проект на ИПА ќе се подобрува конкурентноста на домашните компании за соработка со странските инвестиции

Со проект на ИПА ќе се подобрува конкурентноста на домашните компании за соработка со странските инвестиции

Скопје, 20 април 2018 (МИА) - Унапредување на соработката на домашните компании  и странските директ... повеќе...

ЕЛЕМ:Тендерот за технолошко чистење во РЕК Битола поништен поради утврден пропуст во тендерската документација

ЕЛЕМ:Тендерот за технолошко чистење во РЕК Битола поништен поради утврден пропуст во тендерската документација

Скопје, 20 април 2018 (МИА) - Тендерот за избор на фирма за технолошко чистење во РЕК Битола е пониш... повеќе...

Ангеловска ја претстави Македонија на Првиот глобален состанок на асоцијациите за е-трговија

Ангеловска ја претстави Македонија на Првиот глобален состанок на асоцијациите за е-трговија

Скопје, 20 април 2018 (МИА) - „Развојните димензии на дигиталните платформи” е мотото под кое година... повеќе...