• A-
  • A
  • A+
понеделник, 28 мај 2018, 

Економија

Економскиот развој на Дебар и граничниот премин „Блато“

Економскиот развој на Дебар и граничниот премин „Блато“

Дебар, 28 мај 2018 (МИА) - Економскиот развој на Дебар е директно поврзан и со отворање слободна еко... повеќе...

 
Алокохолот повторно ќе се продава навечер, досегашните рестрикции без ефекти

Алокохолот повторно ќе се продава навечер, досегашните рестрикции без ефекти

Скопје, 27 мај 2018 (МИА) - Алкохолот во продажната мрежа ќе биде достапен за купување без ограничув... повеќе...

Македонија ќе претседава со Светскиот корпоративен регистарски форум 2019

Македонија ќе претседава со Светскиот корпоративен регистарски форум 2019

Скопје, 25 мај 2018 (МИА) - Република Македонија и Централниот регистар по работните сесии предвиден... повеќе...

Фондот за иновации и технолошки развој објави јавен повик за избор на стручни лица

Фондот за иновации и технолошки развој објави јавен повик за избор на стручни лица

Скопје, 25 мај 2018 (МИА) - Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) објави јавен повик за избо... повеќе...

Благо зголемување на несреќите на работа, законските измени недоволни

Благо зголемување на несреќите на работа, законските измени недоволни

Скопје, 24 мај 2018 (МИА) – Последниот извештај за несреќи при работа што години наназад го изработу... повеќе...

Бектеши во посета на УКА Комерц, добитник на средства од Програмата за конкурентност, иновации и претприемништво

Бектеши во посета на УКА Комерц, добитник на средства од Програмата за конкурентност, иновации и претприемништво

Скопје, 23 мај 2018 (МИА) - Министерот за економија Крешник Бектеши денеска беше во посета на компан... повеќе...

Соработка на АППТ со општините за развој на туризмот

Соработка на АППТ со општините за развој на туризмот

Скопје, 23 мај 2018 (МИА) - Алтернативните форми на туризам и еко туризамот ќе бидат приоритет при п... повеќе...

Деспотовски: Голем интерес за средства од Планот за економски развој

Деспотовски: Голем интерес за средства од Планот за економски развој

Скопје, 23 мај 2018 (МИА) - Интересот за користење кофинансирани грантови за микро, мали и средни пр... повеќе...

Во Македонија отворена прва фабрика за фотоволтаици

Во Македонија отворена прва фабрика за фотоволтаици

Скопје, 23 мај 2018 (МИА) – Отворена е првата фабрика во Македонија за производство на фотоволтаични... повеќе...

Сугарески: Проектот за патот Велес-Прилеп, преку Бабуна, треба да се ревидира

Сугарески: Проектот за патот Велес-Прилеп, преку Бабуна, треба да се ревидира

Велес 23 мај 2018 (МИА) - Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, денеска во Велес, одговар... повеќе...

„Минстрој“: Наместо план за реорганизација, впаричување на имотот на „Фени“

„Минстрој“: Наместо план за реорганизација, впаричување на имотот на „Фени“

Скопје, 23 мај 2018 (МИА) - Планот за реорганизација на Фени не е најдоброто решение за комбинатот и... повеќе...

ССК: Градежниците загрижени од намалената инвестициска активност во градежниот сектор

ССК: Градежниците загрижени од намалената инвестициска активност во градежниот сектор

Скопје, 23 мај 2018 (МИА) – Во март годинава се издадени 45,1 процент помалку одобренија за градба в... повеќе...

 АД ЕЛЕМ продаде нови вишоци електрична енергија за 1.235.808 евра

АД ЕЛЕМ продаде нови вишоци електрична енергија за 1.235.808 евра

Скопје, 23 мај 2018 (МИА) - АД Електрани на Македонија соопшти дека во текот на вчерашниот ден прода... повеќе...

Отворање фабрика за производство на фотоволтаични соларни модули во Скопје

Отворање фабрика за производство на фотоволтаични соларни модули во Скопје

Скопје, 23 мај 2018 (МИА) - Првата фабрика за производство на фотоволтаични соларни модули и фотовол... повеќе...

Министерот Бектеши во посета на фабриката Ука Комерц

Министерот Бектеши во посета на фабриката Ука Комерц

Скопје, 23 мај 2018 (МИА) - Министерот за економија Крешник Бектеши денеска ќе ја посети фабриката з... повеќе...

Индустријата најмногу користи изворска вода,  а ја испушта во јавна канализација

Индустријата најмногу користи изворска вода, а ја испушта во јавна канализација

Скопје, 22 мај 2018 (МИА) - Од испуштените отпадни води од индустријата скоро целата количина или 92... повеќе...

Анѓушев: Владата ќе направи напори за заем на „Југохром“ за филтри на печките

Анѓушев: Владата ќе направи напори за заем на „Југохром“ за филтри на печките

Скопје, 22 мај 2018 (МИА) - Владата преку инструменти на Македонската банка за поддршка на развојот,... повеќе...