• A-
  • A
  • A+
сабота, 22 септември 2018, 

Економија

Бизнис - жените бараат гаранциски фонд за финансиска поддршка

Бизнис - жените бараат гаранциски фонд за финансиска поддршка

Скопје, 18 септември 2018 (МИА) - И 100.000 евра се доволни за пилот - проект преку кој првично фина... повеќе...

 
Заев: Се прават напори за реализација на капиталните проекти

Заев: Се прават напори за реализација на капиталните проекти

Скопје, 18 септември 2018 (МИА) - Премиерот Зоран Заев вели дека сите задолжувања на државата се за ... повеќе...

Со британски грант до нова стратегија за енергетика

Со британски грант до нова стратегија за енергетика

Скопје, 18 септември 2018 (МИА) - Со британски грант од околу 780.000 фунти Македонија ќе изработува... повеќе...

Традиционалниот тиквешки маџун се поинтересен за туристите

Традиционалниот тиквешки маџун се поинтересен за туристите

Кавадарци, 18 септември 2018 (МИА) - Маџунот како традиционален производ од грозје во Тиквешијата ст... повеќе...

Шапуриќ на бизнис форум во Букурешт

Шапуриќ на бизнис форум во Букурешт

Скопје, 18 септември 2018 (МИА) - Со зголемен регионален пристап во областа на патната и железничка ... повеќе...

Конференција: Производниот сектор бара квалификувана работна сила

Конференција: Производниот сектор бара квалификувана работна сила

Скопје, 18 септември 2018 (МИА) - Македонската лесна преработувачка индустрија има голем потенцијал ... повеќе...

Гасоводот низ Водно за експертите на вистинско место, за НВО одземање на белите дробови на Скопје

Гасоводот низ Водно за експертите на вистинско место, за НВО одземање на белите дробови на Скопје

Скопје, 18 септември 2018 (МИА) - Изградбата на магистралниот гасовод од Скопје кон Гостивар со крак... повеќе...

Лукаревска: Со даночните обврзници ќе имаме партнерски, а не репресивен однос

Лукаревска: Со даночните обврзници ќе имаме партнерски, а не репресивен однос

Прилеп, 17 септември 2018 (МИА) - Со акционен план и повеќе околности ќе им олеснеме на граѓаните, м... повеќе...

Апелацискиот суд го потврди планот за реорганизација на ТЕ-ТО

Апелацискиот суд го потврди планот за реорганизација на ТЕ-ТО

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Апелацискиот суд во Скопје го потврди планот за реорганизација на ... повеќе...

Преполовен извозот на македонски зеленчук во Русија

Преполовен извозот на македонски зеленчук во Русија

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Поради нереализираниот пласман на свежата зелка, преполовен е изво... повеќе...

Владата ќе објави тендер за универзален снабдувач со струја за домаќинствата (видео)

Владата ќе објави тендер за универзален снабдувач со струја за домаќинствата (видео)

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) – Тендер за избор на универзален снабдувач со електрична енергија за... повеќе...

Интензивна регионална соработка за поголема конкурентност на европскиот пазар

Интензивна регионална соработка за поголема конкурентност на европскиот пазар

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - За подобро и полесно позиционирање на пазарот, остварување деловни... повеќе...

Горивата поскапуваат од половина до 1,5 денар

Горивата поскапуваат од половина до 1,5 денар

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Горивата од ноќеска на полноќ поскапуваат од половина до денар и п... повеќе...

Поповолна состојбата во преработувачката индустрија, сметаат раководителите на фирмите

Поповолна состојбата во преработувачката индустрија, сметаат раководителите на фирмите

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Раководителите на фирмите од преработувачката индустрија оцениле д... повеќе...

Денеска нова цена на горивата

Денеска нова цена на горивата

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Регулаторната комисија за енергетика на денешната седница треба да... повеќе...

Домашна компанија за производство на храна инвестира 1,5 милион евра во нов капацитет

Домашна компанија за производство на храна инвестира 1,5 милион евра во нов капацитет

Скопје, 15 септември 2018 (МИА) - Домашната компанија Индустри сервис денеска почна со реализација н... повеќе...

„Бовин“ одбележува две децении постоење

„Бовин“ одбележува две децении постоење

Скопје, 15 септември 2018 (МИА) - „Бовин“, првата приватна винарница во Македонија, денеска одбележу... повеќе...