• A-
  • A
  • A+
понеделник, 28 мај 2018, 

Економија

Азески: За искористување на потенцијалите на стопанството да се вложува во истражувања и развој

Азески: За искористување на потенцијалите на стопанството да се вложува во истражувања и развој

Скопје, 18 мај 2018 (МИА) -  Мора да се вложува со истражувања и развој за да се искористат потенциј... повеќе...

 
Национален натпревар на ученички компании

Национален натпревар на ученички компании

Скопје, 18 мај 2018 (МИА) - Национален натпревар на 11 ученички компании од десет средни училишта од... повеќе...

Македонија, Србија и Црна Гора ќе ја закануваат соработката во туризмот

Македонија, Србија и Црна Гора ќе ја закануваат соработката во туризмот

Скопје, 18 мај 2018 (МИА) - Македонија, Србија и Црна Гора ќе работат на зајакнување на соработката ... повеќе...

Цената за закуп на плажа на Охридското Езеро од 90 денари за метар квадратен

Цената за закуп на плажа на Охридското Езеро од 90 денари за метар квадратен

Охрид, 17 мај 2018 (МИА) – Плажите во првата зона и во централното градско подрачје на Охридското Ез... повеќе...

ЕЛЕМ ќе продава вишоци електрична енергија

ЕЛЕМ ќе продава вишоци електрична енергија

Скопје, 17 мај 2018 (МИА) - АД ЕЛЕМ објавува продажба на вишоци на електрична енергија за јуни годин... повеќе...

Пред туристичките субјекти презентирани принципите за одржлив туризам во Македонија

Пред туристичките субјекти презентирани принципите за одржлив туризам во Македонија

Охрид, 17 мај 2018 (МИА) - Претставници на туристичкиот сектор, туристички асоцијации, државни инсти... повеќе...

Бектеши-Ангелова: Создавање регионална туристичка рута за привлекување туристи од далечни земји

Бектеши-Ангелова: Создавање регионална туристичка рута за привлекување туристи од далечни земји

Скопје, 17 мај 2018 (МИА) - Во рамки на посетата на Република Бугарија, во предвечерјето на Самитот ... повеќе...

Арсовска на економскиот сегмент на Самитот ЕУ Западен Балкан

Арсовска на економскиот сегмент на Самитот ЕУ Западен Балкан

Скопје, 17 мај 2018 (МИА) - Претседателот на Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК) Данела Ар... повеќе...

Финале за повикот „Предизвик за млади истражувачи“

Финале за повикот „Предизвик за млади истражувачи“

Скопје, 17 мај 2018 (МИА) - Финале за јавниот повик „Предизвик за млади истражувачи“, ќе се одржи де... повеќе...

Бектеши: Иднината зависи од нашата заложба за унапредување на економскиот раст

Бектеши: Иднината зависи од нашата заложба за унапредување на економскиот раст

Скопје, 16 мај 2018 (МИА) - Нашата иднина зависи од нашата заложба за унапредување на економскиот ра... повеќе...

Се намалуваат дознаките од странство

Се намалуваат дознаките од странство

Тетово, 16 мај 2018 (МИА) - Евидентирање на парите кои граѓаните ги добиваат од странство од страна ... повеќе...

Во втор и трет брак почесто стапуваат мажите

Во втор и трет брак почесто стапуваат мажите

Скопје, 16 мај 2018 (МИА) - Во Македонија лани биле склучени 13.781 брак, а регистрирани се 1.994 ра... повеќе...

Бугарија и Македонија во проект за интегриран енергетски пазар

Бугарија и Македонија во проект за интегриран енергетски пазар

Скопје, 16 мај 2018 (МИА) - Македонија и Бугарија ќе соработуваат во пилот проектот за интеграција н... повеќе...

Полесен пристап до ЕУ фондовите преку соработка со бугарските мали и средни компании

Полесен пристап до ЕУ фондовите преку соработка со бугарските мали и средни компании

Скопје, 16 мај 2018 (МИА) - Македонските и бугарските мали и средни компании преку взаемна соработка... повеќе...

Поголема финансиска независност за жените, бара ССК

Поголема финансиска независност за жените, бара ССК

Скопје, 16 мај 2018 (МИА) - Жените се уште се малку на раководни позиции, а во одредени случаи за ис... повеќе...

Обуки за извоз за мали и средни компании од прехранбената индустрија

Обуки за извоз за мали и средни компании од прехранбената индустрија

Скопје, 16 мај 2018 (МИА) - Во рамки на проектот „Извозен акцелератор за мали и средни претпријатија... повеќе...

Бектеши на конференцијата „Investment prospective: Western Balkans“ во Софија

Бектеши на конференцијата „Investment prospective: Western Balkans“ во Софија

Скопје, 16 мај 2018 (МИА) - Министерот за економија Крешник Бектеши денеска учествува на конференциј... повеќе...