• A-
  • A
  • A+
понеделник, 28 мај 2018, 

Економија

Со осум компании завршени се преговорите за инвестирање, се чека конечната одлука

Со осум компании завршени се преговорите за инвестирање, се чека конечната одлука

Скопје, 29 април 2018 (МИА) - Осум странски компании имаат донесено одлука за инвестирање во Македон... повеќе...

 
Паркиралишта во Македонија има на над 600 илјади метри квадратни

Паркиралишта во Македонија има на над 600 илјади метри квадратни

Скопје, 29 април 2018 (МИА) - Над 600 илјади метри квадратни изнесувала површината на паркиралиштата... повеќе...

МЕПСО: Релејната заштита во ТС „Битола 2“ го исклучила блокот во РЕК Битола

МЕПСО: Релејната заштита во ТС „Битола 2“ го исклучила блокот во РЕК Битола

Скопје, 28 април 2018 (МИА) - Синоќа во 1:34 часот во Националниот диспечерски центар регистрирана е... повеќе...

ЕЛЕМ: Дефект на трафостаница на МЕПСО причина за испадот на блок 3 во РЕК Битола

ЕЛЕМ: Дефект на трафостаница на МЕПСО причина за испадот на блок 3 во РЕК Битола

Скопје, 28 април 2018 (МИА) - Причина за испадот на третиот блок на РЕК Битола е експлодиран струен ... повеќе...

Преку дијалог и соработка да се развиваат креативната економија и индустрии

Преку дијалог и соработка да се развиваат креативната економија и индустрии

Струмица, 27 април 2018 (МИА) - Креирањето услови за развој на креативната економија на локално ниво... повеќе...

Жените се уште недоволно вклучени во бизнисот

Жените се уште недоволно вклучени во бизнисот

Скопје, 27 април 2018 (МИА) - Учеството на жените во бизнисот и во креативните сфери и индустрии, иа... повеќе...

Вработените на „Еурокомпозит“ повторно на протести

Вработените на „Еурокомпозит“ повторно на протести

Прилеп, 27 април 2018 (МИА) - Вработените во прилепски „Еурокомпозит“ од 12 до 14 часот го блокираа ... повеќе...

Пониски цените на индустриските производители

Пониски цените на индустриските производители

Скопје, 27 април 2018 (МИА) -  Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашн... повеќе...

Раст на индустриското во првите три месеци од 5,2 проценти

Раст на индустриското во првите три месеци од 5,2 проценти

Скопје, 27 април 2018 (МИА) - Индустриското производство во првите три месеци од годинава бележи рас... повеќе...

САСА ќе ги зголеми платите за 5.500 денари

САСА ќе ги зголеми платите за 5.500 денари

Скопје, 27 април 2018 (МИА) - Рудникот САСА одлучи да ги зголеми платите на вработените за 5.500 ден... повеќе...

ЕЛЕМ ќе продава вишоци електрична енергија

ЕЛЕМ ќе продава вишоци електрична енергија

Скопје, 26 април 2018 (МИА) - АД „Електрани на Македонија” објави продажба на вишоци на електрична е... повеќе...

Банки-поранешни доверители: Стечајната постапка во Фени е во согласност со законските прописи

Банки-поранешни доверители: Стечајната постапка во Фени е во согласност со законските прописи

Скопје, 26 април 2018 (МИА) - Стечајната постапка во Ферни Индустри е водена во согласност со законс... повеќе...

Се бара решение за инвестицијата на „Крамфилд“ во Пробиштип

Се бара решение за инвестицијата на „Крамфилд“ во Пробиштип

Скопје, 26 април 2018 (МИА) - Владата ќе направи се „Крамфилд“ да биде инвестиција во Пробиштип и та... повеќе...

Малите компании се судираат со проблеми од административна природа

Малите компании се судираат со проблеми од административна природа

Струмица, 26 април 2018 (МИА) - Со многу проблеми се соочуваат  компаниите во градежништвото, земјод... повеќе...

Македонија и Иран ќе ја продлабочуваат трговската соработка

Македонија и Иран ќе ја продлабочуваат трговската соработка

Скопје, 26 април 2018 (МИА) - Стопанствениците од Иран ја гледаат Македонија како порта за влез во р... повеќе...

ГП Богородица ќе се модернизира со средства од ЕУ

ГП Богородица ќе се модернизира со средства од ЕУ

Скопје, 26 април 2018 (МИА) - Царинската управа со средства од Програмата ИПА за прекугранична сораб... повеќе...

Македонија се подготвува за пречек на зголемен број кинески туристи

Скопје, 26 април 2018 Туристичката индустрија е еден од носечките инструменти кој помага во зајакн... повеќе...