• A-
  • A
  • A+
сабота, 21 јули 2018, 

Здравство

МЗ: Тендерската постапка за набавка на тестови и реагенси беше отворена за јавноста и процесот беше транспарентен

МЗ: Тендерската постапка за набавка на тестови и реагенси беше отворена за јавноста и процесот беше транспарентен

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) - Министерството за здравство ги демантира шпекулациите во врска со тенде... повеќе...

 
Во битолската Клиничка болница нова опрема за ортопедска хирургија и трауматологија

Во битолската Клиничка болница нова опрема за ортопедска хирургија и трауматологија

Битола, 20 јули 2018 (МИА) - Клиничка болница-Битола со сопствени средства набави нов борер за опера... повеќе...

Вардар и Бабуна кај Велес неисправни за капење, безбедно во езерото „Младост“

Вардар и Бабуна кај Велес неисправни за капење, безбедно во езерото „Младост“

Велес, 19 јули 2018 (МИА) - Реките Вардар и Бабуна во околината на Велес се неисправни за капење и н... повеќе...

Се утврдуваат причините за смртта на родилка од Гевгелија

Се утврдуваат причините за смртта на родилка од Гевгелија

Скопје, 19 јули 2018 (МИА) - Министерството за здравство денеска информира дека треба да се почека о... повеќе...

МЗ: Не е укинат Центарот за декубити во Геронтолошкиот завод-Скопје

МЗ: Не е укинат Центарот за декубити во Геронтолошкиот завод-Скопје

Скопје, 18 јули 2018 (МИА) - Пациентите во ЈЗУ Геронтолошки завод „13 Ноември“ - Скопје се соодветно... повеќе...

Зајакнување на капацитетите и доопремување на родилиштата, ќе се решава и недостигот од доктори

Зајакнување на капацитетите и доопремување на родилиштата, ќе се решава и недостигот од доктори

Скопје, 18 јули 2018 (МИА) - Проценка на постојните капацитети на неколку родилишта низ државата со ... повеќе...

Ќе се унапредуваат капацитетите на породилиштата

Ќе се унапредуваат капацитетите на породилиштата

Скопје, 18 јули 2018 (МИА) - Проекти за унапредување на капацитетите на породилиштата низ државата ќ... повеќе...

Владата ја усвои информацијата за набавка на инсулин, глукагон, игли, ленти за мерење шеќер и пумпи

Владата ја усвои информацијата за набавка на инсулин, глукагон, игли, ленти за мерење шеќер и пумпи

Скопје, 17 јули 2018 (МИА) - Владата на денеска одржаната седница ја усвои информацијата за повеќего... повеќе...

Меља: Во Дебар неколку заразени со морбили со лесна клиничка слика

Меља: Во Дебар неколку заразени со морбили со лесна клиничка слика

Дебар, 17 јули 2018 (МИА) - Петмина заразени со морбили се веќе целосно оздравени, уште толку се ушт... повеќе...

Претепаното бебе со оштетувања на мозокот и очниот нерв, но во добра здравствена состојба

Претепаното бебе со оштетувања на мозокот и очниот нерв, но во добра здравствена состојба

Скопје, 17 јули 2018 (МИА) - Здравствената состојба на претепаното 14-месечно бебе е добра и не е во... повеќе...

Шеесет и три лица даруваа крв по повод Денот на општина Илинден

Шеесет и три лица даруваа крв по повод Денот на општина Илинден

Скопје, 17 јули 2018 (МИА) - Традиционална акција во која досега 63 лица даруваа крв се одржа денеск... повеќе...

Намалена смртноста на новороденчињата (КРГ)

Намалена смртноста на новороденчињата (КРГ)

Скопје, 15 јули 2018 (МИА) - Од 26 на 17 проценти е намалена смртноста на новороденчињата во првите ... повеќе...

Намалена смртноста на новороденчињата

Намалена смртноста на новороденчињата

Скопје, 15 јули 2018 (МИА) - Од 26 на 17 проценти е намалена смртноста на новороденчињата во првите ... повеќе...

Актери го чистеа дворот на Клиничкиот центар во Скопје (видео)

Актери го чистеа дворот на Клиничкиот центар во Скопје (видео)

Скопје, 13 јули 2018 (МИА) - Група актери денеска спроведоа акција за чистење на дворот на Клиничкио... повеќе...

Акција за чистење во Клинички Центар, најавено скоро решение на проблемот

Акција за чистење во Клинички Центар, најавено скоро решение на проблемот

Скопје, 13 јули 2018 (МИА) - Директорот на ЈП „Комунална хигиена“ Скопје, Абдусамед Шабани и заменик... повеќе...

Првпат во Македонија вградено целосно вештачко срце

Првпат во Македонија вградено целосно вештачко срце

Скопје, 12 јули 2018 (МИА) - На 46-годишен маж од Штип со исклучителна срцева слабост денеска му е в... повеќе...

Филипче: Изминатите шест месеци вработени се 1.100 лица во јавното здравство

Филипче: Изминатите шест месеци вработени се 1.100 лица во јавното здравство

Скопје, 12 јули 2018 (МИА)  - Во изминатите шест месеци околу 1.100 лица се вработени во јавните здр... повеќе...