• A-
  • A
  • A+
вторник, 18 септември 2018, 

Здравство

Пет лица од Виница со симптоми на труење откако јаделе торта

Пет лица од Виница со симптоми на труење откако јаделе торта

Виница, 18 септември 2018 (МИА) - Две деца и три возрасни лица од Виница завршија на Инфективното од... повеќе...

 
Детската клиника доби апарати за механичка вентилација во домашни услови

Детската клиника доби апарати за механичка вентилација во домашни услови

Скопје, 18 септември 2018 (МИА) - Апарати за механичка вентилација во домашни услови доби како донац... повеќе...

Нови специјализанти и вработувања во велешката болница

Нови специјализанти и вработувања во велешката болница

Велес 18 септември 2018 МИА (МИА) - Министерот за здравство Венко Филипче при денешната посета на ЈЗ... повеќе...

Во Општата болница во Велес ставен во функција апаратот за компјутерска томографија

Во Општата болница во Велес ставен во функција апаратот за компјутерска томографија

Велес, 18 септември 2018 (МИА) - Во општата болница во Велес повторно е ставен во функција апаратот ... повеќе...

Донација од апарати за дишење за Детската клиника Скопје

Донација од апарати за дишење за Детската клиника Скопје

Скопје, 18 септември 2018 (МИА) - Донација од медицински апарати - вентилатори за домашна употреба н... повеќе...

Ќе се гради нова болница во Струга

Ќе се гради нова болница во Струга

Струга, 17 септември 2018 (МИА) - Се разгледуваат повеќе можности за изградба на нова болница на пер... повеќе...

Заврши тридневната Балканската школа за педијатри во Скопје

Заврши тридневната Балканската школа за педијатри во Скопје

Скопје, 15 септември 2018 (МИА) - Над седумдесет професор и лекари од Македонија, Австрија, Албанија... повеќе...

Мобилен сервис за здравствени и социјални услуги

Мобилен сервис за здравствени и социјални услуги

Скопје, 15 септември 2018 (МИА) – Пред зградата на Општина Кочани денеска министерот за здравство Ве... повеќе...

Се спојуваат кавадаречката Општа болница и Здравствен дом Кавадарци

Се спојуваат кавадаречката Општа болница и Здравствен дом Кавадарци

Кавадарци, 14 септември 2018 (МИА) - Се спојуваат кавадаречката Општа болница и Здравствен дом Кавад... повеќе...

Заводот за нефрологија во Струга одбележа 40-години од првата дијализа

Заводот за нефрологија во Струга одбележа 40-години од првата дијализа

Струга, 14 септември 2018 (МИА) - Заводот за нефрологија во Струга денеска слави јубилеј, 40 години ... повеќе...

Најавена изградба на нов здравствен дом во рамки на Општата болница во Охрид

Најавена изградба на нов здравствен дом во рамки на Општата болница во Охрид

Охрид, 14 септември 2018 (МИА) – Охрид би требало да добие сосема нов здравствен дом, изграден по на... повеќе...

Формирана група за личен раст и развој на луѓето во рамки на гевгелиската општа болница

Формирана група за личен раст и развој на луѓето во рамки на гевгелиската општа болница

Гевгелија, 14 септември 2018 (МИА) - Во рамки на гевгелиската Општа болница веќе неколку месеци рабо... повеќе...

Филипче: Правиме стратегија за развој на здравствениот систем во земјава

Филипче: Правиме стратегија за развој на здравствениот систем во земјава

Прилеп, 13 септември 2018 (МИА) - Разработуваме повеќе модели за да ги решиме проблемите со недостиг... повеќе...

Струшката болница доби донација од браќата Асани

Струшката болница доби донација од браќата Асани

Струга, 13 септември 2018 (МИА) - Струшката општа болница денеска доби донација од околу 1.000 посте... повеќе...

Во велешката болница изведена прва мини инвазивна артроскопија на рамо

Во велешката болница изведена прва мини инвазивна артроскопија на рамо

Велес, 12 септември 2018 (МИА) - Во Општата болница во Велес денеска е изведена првата мини инвазивн... повеќе...

Ракот не е неизлечлив – мотивирачка конференција со излечени деца

Ракот не е неизлечлив – мотивирачка конференција со излечени деца

Струга, 12 септември 2018 (МИА) – Ракот е излечлива болест. По тешката битка, животот продолжува пон... повеќе...

Регионална конференција со деца излекувани од рак

Регионална конференција со деца излекувани од рак

Струга, 11 септември 2018 (МИА) – Четириесеттина деца од земјите од поранешна Југославија кои се изл... повеќе...