• A-
  • A
  • A+
вторник, 18 септември 2018, 

Здравство

Нова опрема и вработувања во битолската Клиничка болница

Нова опрема и вработувања во битолската Клиничка болница

Битола, 10 јули 2018 (МИА) - На Одделението за офталмологија во Клиничката болница во Битола набавен... повеќе...

 
Потпишан Меморандум за соработка меѓу институтите за јавно здравје на РМ и Италија

Потпишан Меморандум за соработка меѓу институтите за јавно здравје на РМ и Италија

Скопје, 9 јули 2018 (МИА) - Институтот за јавно здравје на Република Македонија потпиша Меморандум з... повеќе...

МЗ набавува 12 амбулантни возила за ИМП, а уште три се очекуваат од донација

МЗ набавува 12 амбулантни возила за ИМП, а уште три се очекуваат од донација

Скопје, 9 јули 2018 (МИА) - Министерството за здравство почна јавна набавка на 12 амбулантни возила ... повеќе...

Почина момчето кое пред 10 дена беше нападнато во Автокоманда (ДПЛ)

Почина момчето кое пред 10 дена беше нападнато во Автокоманда (ДПЛ)

Скопје, 9 јули 2018 (МИА) - Дваесет и едногодишниот Н.С. кој на 29 јуни физички беше нападнот од три... повеќе...

Тешко повреденото бебе во релативно стабилна здравствена состојба (ДПЛ)

Тешко повреденото бебе во релативно стабилна здравствена состојба (ДПЛ)

Скопје, 9 јули 2018 (МИА) - Здравствената состојба на 14 - месечното новороденче, кое на 7 јули е пр... повеќе...

Формирано Македонско здружение за кардијална, торакална, васкуларна и ендоваскуларна хирургија

Формирано Македонско здружение за кардијална, торакална, васкуларна и ендоваскуларна хирургија

Скопје, 9 јули 2018 (МИА) - Македонско здружение за кардијална, торакална, васкуларна и ендоваскулар... повеќе...

Тешко повреденото бебе во релативно стабилна здравствена состојба, но во животна опасност

Тешко повреденото бебе во релативно стабилна здравствена состојба, но во животна опасност

Скопје, 9 јули 2018 (МИА) - Здравствената состојба на 14 - месечното новороденче кое со повреди по т... повеќе...

Обуки за патронажни сестри за поддршка на семејствата при негување на развојот на децата

Обуки за патронажни сестри за поддршка на семејствата при негување на развојот на децата

Скопје, 9 јули 2018 (МИА) - Македонското здружение на медицински сестри и акушерки, со поддршка од Ф... повеќе...

Филипче: Новите огласи за вработување ќе бидат подготвени во септември

Филипче: Новите огласи за вработување ќе бидат подготвени во септември

Штип, 7 јули 2018 (МИА) - Министерството за здравство ќе биде подготвено да ги распише новите огласи... повеќе...

Министерот Филипче во посета на штипската Клиничка болница

Министерот Филипче во посета на штипската Клиничка болница

Штип, 7 јули 2018 (МИА) - Министерот за здравство Венко Филипче при денешната посета на Клиничка бол... повеќе...

Штипската болница бара вработување на околу 100 лекари и медицински кадар

Штипската болница бара вработување на околу 100 лекари и медицински кадар

Штип, 6 јули 2018 (МИА) - Штипската Клиничка болница неколку години наназад има недостиг на кадар. Д... повеќе...

За шест месеци реализирани 40 отсто од планот за крводарување во Гевгелија

За шест месеци реализирани 40 отсто од планот за крводарување во Гевгелија

Гевгелија, 5 јули 2018 (МИА) - Собраните 60 единици крв во јуни, кога драгоцената течност е најпотре... повеќе...

Eдукативни работилници за репродуктивно здравје на жени од рурални подрачја во Кривопаланечко

Eдукативни работилници за репродуктивно здравје на жени од рурални подрачја во Кривопаланечко

Крива Паланка, 4 јули 2018 (МИА) – Работилници за едукација низ дискусија и обуки на тема „Репродукт... повеќе...

Ќе се реконструира покривот на Заводот за дијализа во Струга

Ќе се реконструира покривот на Заводот за дијализа во Струга

Струга, 4 јули 2018 (МИА) – За неколку дена ќе биде распишан тендер за реконструкција на покривот на... повеќе...

„Хелтгрупер“: Бесплатното болничко лекување ќе ги зголеми листите на чекање

„Хелтгрупер“: Бесплатното болничко лекување ќе ги зголеми листите на чекање

Скопје, 4 јули 2018 (МИА) - Со укинувањето на партиципацијатата за болничките здравствени услуги што... повеќе...

Се уште не се пристигнати извештаите за смртта на родилката од Свети Николе

Се уште не се пристигнати извештаите за смртта на родилката од Свети Николе

Штип, 3 jули 2018 (МИА)  - Во Kлиничкатa болница се уште не се пристигнати извештаите од Комисијата ... повеќе...

Буџетот за бесплатното болничко лекување ќе изнесува 7,6 милиони евра

Буџетот за бесплатното болничко лекување ќе изнесува 7,6 милиони евра

Прилеп, 3 јули 2018 (МИА) - Буџетот за бесплатното болничко лекување кое, како што најави премиерот ... повеќе...