Здравство

Да се спои зелената карта со полисата за автоодговорност пред усогласување на законодавството

Да се спои зелената карта со полисата за автоодговорност пред усогласување на законодавството

Скопје, 10 септември 2018 (МИА) - Македонија треба да ја усогласи законската регулатива со ЕУ-директ... повеќе...

 
Заев: Тоа што го нуди новиот оддел во „8ми Септември“ наликува на условите во големите медицински центри во Европа

Заев: Тоа што го нуди новиот оддел во „8ми Септември“ наликува на условите во големите медицински центри во Европа

Скопје, 7 септември 2018 (МИА) - Тоа што го нуди новиот оддел за трауматологија во ЈЗУ ГОБ  „8ми Сеп... повеќе...

Шест нови апарати за дијализа во Центарот за дијализа „Диамед“ во Гевгелија

Шест нови апарати за дијализа во Центарот за дијализа „Диамед“ во Гевгелија

Гевгелија, 7 септември 2018 (МИА) - Центарот за дијализа „Диамед“ Македонија изврши обнова на опрема... повеќе...

Одбележан светскиот ден на физиотерапевтите

Одбележан светскиот ден на физиотерапевтите

Скопје, 7 септември 2018 (МИА) - На одбележувањето на Светскиот ден на физиотерапевтите, под мотото ... повеќе...

Почнува светскиот конгрес на Интернационалното здружение за прочистување на крвта

Почнува светскиот конгрес на Интернационалното здружение за прочистување на крвта

Скопје, 6 септември 2018 (МИА) - Светските достигнувања на техниките на прочистување на крвта ќе бид... повеќе...

Презентација на решенијата од конкурсот за новиот објект на Клиниката за хирушки болести

Презентација на решенијата од конкурсот за новиот објект на Клиниката за хирушки болести

Скопје, 6 септември 2018 (МИА) - Идејните решенија што учествуваа во конкурсот за идеен проект за но... повеќе...

ИО на Лекарска комора незадоволен од зголемувањето на платите во здравството

ИО на Лекарска комора незадоволен од зголемувањето на платите во здравството

Скопје, 6 септември 2018 (МИА) - Извршниот одбор (ИО) на Лекарската комора на Македонија (ЛКМ) смета... повеќе...

Одбележување на Меѓународниот ден на физиотерапевтите

Одбележување на Меѓународниот ден на физиотерапевтите

Скопје, 6 септември 2018 (МИА) - Здружението на физиотерапевти на Република Македонија со повеќе акт... повеќе...

Крв може да си дарувате и за себе - ќе си помогнете при операции

Крв може да си дарувате и за себе - ќе си помогнете при операции

Скопје, 6 септември 2018 (МИА) - Секој може да дарува крв за себе, а кога ќе му биде неопходно при о... повеќе...

Јавна дебата за потребата од дисперзија на градски болници во Скопје

Јавна дебата за потребата од дисперзија на градски болници во Скопје

Скопје, 6 септември 2018 (МИА) - Јавна дебата за потребата од дисперзија на градски болници на повеќ... повеќе...

Филипче: Се евалуираат можностите за зголемување на капитацискиот бод на матичните лекари

Филипче: Се евалуираат можностите за зголемување на капитацискиот бод на матичните лекари

Скопје, 5 септември 2018 (МИА) - Повеќе месеци сме во преговори со Здружението на матични лекари и с... повеќе...

Потпишана спогодба за повисоки плати во здравството (видео)

Потпишана спогодба за повисоки плати во здравството (видео)

Скопје, 5 септември 2018 (МИА) – Спогодба за утврдување на најниската плата за најнизок степен на сл... повеќе...

Потпишана спогодба за повисоки плати во здравството (видео)

Потпишана спогодба за повисоки плати во здравството (видео)

Скопје, 5 септември 2018 (МИА) – Спогодба за утврдување на најниската плата за најнизок степен на сл... повеќе...

Министерството за здравство и синдикатот ќе потпишат спогодба за платите во здравството

Министерството за здравство и синдикатот ќе потпишат спогодба за платите во здравството

Скопје, 5 септември 2018 (МИА) - Министерот за здравство Венко Филипче и претседателот на Самостојни... повеќе...

Министерството за здравство преку специјален фонд ќе набавува лекови за лицата со ретки заболувања

Министерството за здравство преку специјален фонд ќе набавува лекови за лицата со ретки заболувања

Охрид, 31 август 2018 (МИА) – Министерството за здравство заедно со Стопанската комора работи на осн... повеќе...

Наскоро во Кичево повторно ќе се издаваат лекарски уверенија

Наскоро во Кичево повторно ќе се издаваат лекарски уверенија

Кичево, 31 август 2018 (МИА) - Директорката на кичевската општа болница Билјана Настеска денеска инф... повеќе...

На Токсикологија 82 случаи на предозирање со дроги регистрирани за две и пол години

На Токсикологија 82 случаи на предозирање со дроги регистрирани за две и пол години

Скопје, 31 aвгуст 2018 (МИА) - Од јануари 2016 година до јуни годинава 82 случаи на предозирање се р... повеќе...