• A-
  • A
  • A+
петок, 21 септември 2018, 

Здравство

Во Охрид серија средби и предавања посветени на лицата заболени од реткиот Алпорт синдром

Во Охрид серија средби и предавања посветени на лицата заболени од реткиот Алпорт синдром

Охрид, 27 август 2018 (МИА) – Во организација на Здружението на граѓани со ретки болести „Живот со п... повеќе...

 
Атанасов: Уште две малверзации со меленото месо, нови ГМО случаи нема

Атанасов: Уште две малверзации со меленото месо, нови ГМО случаи нема

Скопје, 26 август 2018 (МИА) - Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) утре на е-влада ќе прикачи ... повеќе...

Почина двегодишно дете на Клиниката за инфективни болести

Почина двегодишно дете на Клиниката за инфективни болести

Скопје, 25 август 2018 (МИА) - Двегодишно дете вчера починало на Клиниката за инфективни болести и ф... повеќе...

Покачувањето на платите во здравството од 1.500 до 4.548 денари

Покачувањето на платите во здравството од 1.500 до 4.548 денари

Скопје, 24 август 2018 (МИА) -  Од 1.500 до 4.548 денари ќе изнесува во просек покачувањето за 5 про... повеќе...

Покачувањето на платите во здравството од 1.500 до 4.548 денари

Покачувањето на платите во здравството од 1.500 до 4.548 денари

Скопје, 24 август 2018 (МИА) -  Од 1.500 до 4.548 денари ќе изнесува во просек покачувањето за 5 про... повеќе...

Филипче на средба со здруженијата на дијабетичари и Националната комисија за дијабетес

Филипче на средба со здруженијата на дијабетичари и Националната комисија за дијабетес

Скопје, 24 август 2018 (МИА) - Министерот за здравство Венко Филипче заедно со членовите на Национал... повеќе...

Дваесет и четири крвни единици собрани во крводарителска акција во Кавадарци

Дваесет и четири крвни единици собрани во крводарителска акција во Кавадарци

Кавадарци, 23 август 2018 (МИА) - Дваесет и четири крвни единици беа собрани во денешната редовна  к... повеќе...

Филипче: Зголемените пет отсто се само дел од планот за покачување на платите во здравството

Филипче: Зголемените пет отсто се само дел од планот за покачување на платите во здравството

Скопје, 23 август 2018 (МИА) - Може да полемизираме дали пет отсто зголемување сега се малку или мно... повеќе...

Синдикатот на клинички центри не го прифаќа зголемувањето на основната плата од пет отсто

Синдикатот на клинички центри не го прифаќа зголемувањето на основната плата од пет отсто

Скопје, 23 август 2018 (МИА) - За да се оствари програмата на Владата 2017-2020 година за „двојно зг... повеќе...

Филипче: Фонд за лекување во странство постои, средства секогаш има

Филипче: Фонд за лекување во странство постои, средства секогаш има

Скопје, 23 август 2018 (МИА) - На никој не му било скратено правото да се лекува во странство ако би... повеќе...

Филипче: Лекарите и сестрите од септември добиваат пет отсто повисока плата (видео)

Филипче: Лекарите и сестрите од септември добиваат пет отсто повисока плата (видео)

Скопје, 23 август 2018 (МИА) – Од септември годинава платите на здравствените работници ќе бидат зго... повеќе...

Филипче вети ретроактивна исплата на заостанатите плати за новите лекари-специјализанти

Филипче вети ретроактивна исплата на заостанатите плати за новите лекари-специјализанти

Кочани, 21 август 2018 (МИА) - Министерот за здравство Венко Филипче денеска истакна дека покрај исп... повеќе...

Филипче: Нема да дозволиме недостиг на инсулин до набавката на нови количини

Филипче: Нема да дозволиме недостиг на инсулин до набавката на нови количини

Кочани, 21 август 2018 (МИА) - Министерот за здравство Венко Филипче рече дека ресорното Министерств... повеќе...

Филипче: Нема да дозволиме недостиг на инсулин до набавката на нови количини

Филипче: Нема да дозволиме недостиг на инсулин до набавката на нови количини

Кочани, 21 август 2018 (МИА) - Министерот за здравство Венко Филипче рече дека ресорното Министерств... повеќе...

МЗ ќе воведе мобилни патронажни сервиси за жителите на руралните средини

МЗ ќе воведе мобилни патронажни сервиси за жителите на руралните средини

Кочани, 21 август 2018 (МИА) - Министерството за здравство во соработка со Министерството за труд и ... повеќе...

Министерство за здравство:  ВМРО-ДПМНЕ лажно обвинува за донација на лекови со краток рок

Министерство за здравство: ВМРО-ДПМНЕ лажно обвинува за донација на лекови со краток рок

Скопје, 18 август 2018 (МИА) - Министерството за здравство го демантира обвинувањето на ВМРО-ДПМНЕ  ... повеќе...

МЗ: Инсулинот во Македонија без исклучок, е со уреден рок на употреба

МЗ: Инсулинот во Македонија без исклучок, е со уреден рок на употреба

Скопје, 17 август 2018 (МИА) - Во Република Македонија нема инсулин, кој е со краток рок, се наведув... повеќе...