• A-
  • A
  • A+
петок, 21 септември 2018, 

Здравство

ДСЗИ: Загадена храна од „Гала кујна“ причина за цревните инфекции кај децата во ФФМ

ДСЗИ: Загадена храна од „Гала кујна“ причина за цревните инфекции кај децата во ФФМ

Скопје, 17 август 2018 (МИА) - Согласно стручното мислење на ЈЗУ Центар за јавно здравје Скопје, зат... повеќе...

 
Филипче: Нема недоследност во работата на Хематологја и Онкологија

Филипче: Нема недоследност во работата на Хематологја и Онкологија

Скопје, 16 август 2018 (МИА) - Министерот за здравство Венко Филипче вечерва во интервју за ТВ Канал... повеќе...

Обезбедени средства за исплата на надоместок за приватните специјализанти

Обезбедени средства за исплата на надоместок за приватните специјализанти

Скопје, 15 август 2018 (МИА) - Министерството за здравство соопшти дека со помош на Владата обезбеди... повеќе...

Почна набавката на инсулин за 2018-2020, дотогаш има доволно количини

Почна набавката на инсулин за 2018-2020, дотогаш има доволно количини

Скопје, 15 август 2018 (МИА) - Министерството за здравство соопшти дека денеска е почната постапка з... повеќе...

Во Општата болница во Охрид ставен во функција апаратот за компјутерска томографија

Во Општата болница во Охрид ставен во функција апаратот за компјутерска томографија

Скопје, 14 август 2018 (МИА) - Во Општата болница во Охрид повторно е ставен во функција апаратот за... повеќе...

Виолета Котевска избрана за претседател на Комората на здравствени работници

Виолета Котевска избрана за претседател на Комората на здравствени работници

Скопје, 11 август 2018 (МИА) - Виолета Котевска е избрана за претседател на Комората на здравствени ... повеќе...

Во Македонија не се регистрирани заболени од западнонилска треска

Во Македонија не се регистрирани заболени од западнонилска треска

Скопје, 11 август 2018 (МИА) -  Нема регистриран случај на западнонилска треска во Македонија. Инсти... повеќе...

МЗ: Работиме согласно потребите на пациентите и нема да дозволиме недостиг од инсулин

МЗ: Работиме согласно потребите на пациентите и нема да дозволиме недостиг од инсулин

Скопје, 11 август 2018 (МИА) - Министерството за здравство соопшти дека работат согласно потребите н... повеќе...

Професијата медицинска сестра да биде заштитена и респектирана

Професијата медицинска сестра да биде заштитена и респектирана

Скопје, 11 август 2018 (МИА) - Подолг временски период се намалува бројот на медицински сестри на ра... повеќе...

Годишно собрание на Комората на здравствени работници

Годишно собрание на Комората на здравствени работници

Скопје, 11 август 2018 (МИА) - Комората на здравствени работници денеска ќе одржи редовно Годишно со... повеќе...

Симптоми на труење со храна кај седум деца што јаделе во ФФМ

Симптоми на труење со храна кај седум деца што јаделе во ФФМ

Скопје, 10 август 2018 (МИА) - Седум тинејџери од 13 до 15 години добиле симптоми на акутно труење с... повеќе...

Министерство за здравство: Нема да дозволиме недостиг од инсулин

Министерство за здравство: Нема да дозволиме недостиг од инсулин

Скопје, 10 август 2018 (МИА) - Јавната набавка на инсулин ќе биде распишана на почеток на следната н... повеќе...

Зголемен бројот на повици во Итната медицинска помош во Велес

Зголемен бројот на повици во Итната медицинска помош во Велес

Велес, 10 август 2018 (МИА) - Наглото зголемување на темпаратурите и топлотниот бран, неделава го ... повеќе...

Нема присуство на вирус на западнонилска треска кај двата сомнителни случаи (ДПЛ) (видео)

Нема присуство на вирус на западнонилска треска кај двата сомнителни случаи (ДПЛ) (видео)

Скопје, 9 август 2018 (МИА) - Резултатите од испитувањата во лабораторијата на Институтот за јавно з... повеќе...

Нема присуство на вирус на западнонилска треска кај двата сомнителни случаи (видео)

Нема присуство на вирус на западнонилска треска кај двата сомнителни случаи (видео)

Скопје, 9 август 2018 (МИА) - Резултатите од испитувањата во лабораторијата на Институтот за јавно з... повеќе...

ИЈЗ се уште испитува дали двата сомнителни случаи имаат вирус на западнонилска треска

ИЈЗ се уште испитува дали двата сомнителни случаи имаат вирус на западнонилска треска

Скопје, 9 август 2018 (МИА) - По лабораториските наоди за два позитивни резултати во крвта кои укажу... повеќе...

Препораки за заштита од топлотeн бран

Препораки за заштита од топлотeн бран

Скопје, 9 август 2018 (МИА) - Од 10 до 17 часот кога е најтоплиот период од денот да се избегнува на... повеќе...