Здравство

ФЗОМ: Од 1 септември капитацискиот поен за избраните гинеколози ќе биде 55 денари

ФЗОМ: Од 1 септември капитацискиот поен за избраните гинеколози ќе биде 55 денари

Скопје, 1 август 2018 (МИА) - Фондот за здравствено осигурување на Македонија на последната седница ... повеќе...

 
Медицинска компликација причина за смртта на родилка во КБ Штип

Медицинска компликација причина за смртта на родилка во КБ Штип

Скопје, 1 август 2018 (МИА) - Завршен е извештајот за случајот со родилката која во јуни почина во К... повеќе...

Филипче: Сто вработувања во ЗД Скопје, недостига кадар во ИМП и во амбулантите

Филипче: Сто вработувања во ЗД Скопје, недостига кадар во ИМП и во амбулантите

Скопје, 1 август 2018 (МИА) - Побаравме 100 вработувања во ЈУ Здравствен дом Скопје, таа одлука поми... повеќе...

Се спојуваат здравствени домови и болници за полесно работење и услуги

Се спојуваат здравствени домови и болници за полесно работење и услуги

Скопје, 1 август 2018 (МИА) - Имплементираме план за рационализација и спојување на здравствените до... повеќе...

Детската болница Козле со нова опрема и сертификат за акредитација

Детската болница Козле со нова опрема и сертификат за акредитација

Скопје, 1 август 2018 (МИА) - Нова софистицирана опрема која вклучува и рендген апарат наменет за сн... повеќе...

МЗ спроведува активности по повод Светската недела на доењето

МЗ спроведува активности по повод Светската недела на доењето

Скопје, 1 август 2018 (МИА) - Министерството за здравство во соработка со Клиниката за детски болест... повеќе...

Доењето основа за доживотно добро здравје на бебињата и мајките

Доењето основа за доживотно добро здравје на бебињата и мајките

Скопје, 1 август 2018 (МИА) - „Доењето основа на животот“ е годинешното мото на Светската недела на ... повеќе...

Шведска донација од 300.000 евра за прилепската болница

Шведска донација од 300.000 евра за прилепската болница

Прилеп, 31 јули 2018 (МИА) - Прилепската градска болница „Борка Талески“ доби донација во вредност о... повеќе...

Крводарителска акција во Дебар, собрани 33 крвни единици

Крводарителска акција во Дебар, собрани 33 крвни единици

Дебар, 30 јули 2018 (МИА) - Општинската организација на Црвениот крст во Дебар, во соработка со Инст... повеќе...

Апаратот за мамографија во Штипската клиничка болница повеќе од една година не работи

Апаратот за мамографија во Штипската клиничка болница повеќе од една година не работи

Штип, 30 јули 2018 (МИА) - Во Клиничката болница во Штип повеќе од една година не работи апаратот за... повеќе...

ДСЗИ: Четирите деца со дијабетес матичните лекари ги воделе согласно медицина базирана на докази

ДСЗИ: Четирите деца со дијабетес матичните лекари ги воделе согласно медицина базирана на докази

Скопје, 30 јули 2018 (МИА) - На четирите деца со дијабетес мелитус тип 1 од кои две од Охрид, и по е... повеќе...

Филипче: Се чекаат наодите од комисиите и од обдукцијата за смртта на родилките

Филипче: Се чекаат наодите од комисиите и од обдукцијата за смртта на родилките

Битола, 28 јули 2018 (МИА) - Министерот за здравство Венко Филипче денеска во Битола изјави дека ги ... повеќе...

Филипче: Нови 80 вработувања во битолската клиничка болница

Филипче: Нови 80 вработувања во битолската клиничка болница

Битола, 28 јули 2018 (МИА) - Министерот за здравство Венко Филипче денеска беше во посета на Клиничк... повеќе...

Нова терапија за пациентите со хепатит, клучно раното откривање

Нова терапија за пациентите со хепатит, клучно раното откривање

Скопје, 28 јули 2018 (МИА) - Со нова терапија ќе се лекуваат пациентите со вирус Хепатит од крајот н... повеќе...

Филипче: Се чекаат наодите од комисиите и од обдукцијата за смртта на родилките

Филипче: Се чекаат наодите од комисиите и од обдукцијата за смртта на родилките

Битола, 28 јули 2018 (МИА) - Министерот за здравство Венко Филипче денеска во Битола изјави дека ги ... повеќе...

Филипче: Нови 80 вработувања во битолската клиничка болница

Филипче: Нови 80 вработувања во битолската клиничка болница

Битола, 28 јули 2018 (МИА) - Министерот за здравство Венко Филипче денеска беше во посета на Клиничк... повеќе...

Нова терапија за пациентите со хепатит, клучно раното откривање

Нова терапија за пациентите со хепатит, клучно раното откривање

Скопје, 28 јули 2018 (МИА) - Со нова терапија ќе се лекуваат пациентите со вирус Хепатит од крајот н... повеќе...