• A-
  • A
  • A+
петок, 21 септември 2018, 

Здравство

Се утврдува дали има пропуст во текот на лекувањето на трите деца со дијабетес

Се утврдува дали има пропуст во текот на лекувањето на трите деца со дијабетес

Скопје, 24 јули 2018 (МИА) - Во тек е процедура во институциите за утврдување дали има пропуст во ст... повеќе...

 
Три деца со дијабет хоспитализирани на Клиниката за детски болести од 17 до 24 јули

Три деца со дијабет хоспитализирани на Клиниката за детски болести од 17 до 24 јули

Скопје, 24 јули 2018 (МИА) - На ЈЗУ Клиника за детски болести во периодот од 17 до 24 јули хоспитали... повеќе...

Пациентите од Дебар бараат хемодијализа во нивниот град, а не во Струга

Пациентите од Дебар бараат хемодијализа во нивниот град, а не во Струга

Дебар, 24 јули 2018 (МИА) - Пациентите кои подлежат на хемодијализа денеска во просториите на подруж... повеќе...

Проширена е листата за бесплатни медицински прегледи за социјално загрозените лица во Кочани

Проширена е листата за бесплатни медицински прегледи за социјално загрозените лица во Кочани

Кочани, 24 јули 2018 (МИА) - Со бесплатни анализи за рано откривање рак на простата и на дебелото цр... повеќе...

Баланс МК: Дете со дијабетес се бори за живот

Баланс МК: Дете со дијабетес се бори за живот

Скопје, 24 јули 2018 (МИА) - Асоцијацијата за детски дијабетес на Македонија - Баланс МК денеска соо... повеќе...

Гостивар се вклучи во кампањата „Македонија ти си сончоглед“ за помош на децата болни од рак

Гостивар се вклучи во кампањата „Македонија ти си сончоглед“ за помош на децата болни од рак

Гостивар, 24 јули 2018 (МИА) - Гостиварската локалната самоуправа се придружи во хуманитарната кампа... повеќе...

„Ахр лаб“ демантира дека учествувала на медицинскиот тендер

„Ахр лаб“ демантира дека учествувала на медицинскиот тендер

Скопје, 23 јули 2018 (МИА) -  „Ахр лаб“ нема поднесено понуда на  тендерот за набавка на тестови и р... повеќе...

Eпидемија на мали сипаници во Дебарско

Eпидемија на мали сипаници во Дебарско

Скопје, 23 јули 2018 (МИА) - Епидемија на мали сипаници има на подрачјето на ПЕ Дебар, каде се регис... повеќе...

Прекинат тендерот за набавка на тестови и реагенси за лабораториски анализи

Прекинат тендерот за набавка на тестови и реагенси за лабораториски анализи

Скопје, 23 јули 2018 (МИА) - Поради пoстоење одредени неправилности во документацијата на што укажа ... повеќе...

Прекинат тендерот за набавка на тестови и реагенси за лабораториски анализи (ДПЛ)

Прекинат тендерот за набавка на тестови и реагенси за лабораториски анализи (ДПЛ)

Скопје, 23 јули 2018 (МИА) - Поради пoстоење одредени неправилности во документацијата на што укажа ... повеќе...

Прекинат тендерот за набавка на тестови и реагенси за лабораториски анализи

Прекинат тендерот за набавка на тестови и реагенси за лабораториски анализи

Скопје, 23 јули 2018 (МИА) - Поради пoстоење одредени неправилности во документацијата на што укажа ... повеќе...

Медарски демантира поврзаност со фирмата која конкурираше на тендерот за реагенси

Медарски демантира поврзаност со фирмата која конкурираше на тендерот за реагенси

Скопје, 22 јули 2018 (МИА) - Адвокатот Филип Медарски денеска демантира каква било поврзаност со фир... повеќе...

Филипче: Ако има неправилности во тендерската постапка и нема заштеда, подготвени сме да ја поништиме

Филипче: Ако има неправилности во тендерската постапка и нема заштеда, подготвени сме да ја поништиме

Скопје, 22 јули 2018 (МИА) - Министерство за здравство не склучило договор и фирмата која се спомену... повеќе...

Мехмедовиќ: Потребни се најмалку 200 вработувања во Здравствен дом Скопје

Мехмедовиќ: Потребни се најмалку 200 вработувања во Здравствен дом Скопје

Скопје, 22 јули 2018 (МИА) - Најмалку околу 200 вработувања се потребни во моментов за да имаме квал... повеќе...

МЗ: Тендерската постапка за набавка на тестови и реагенси беше отворена за јавноста и процесот беше транспарентен

МЗ: Тендерската постапка за набавка на тестови и реагенси беше отворена за јавноста и процесот беше транспарентен

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) - Министерството за здравство ги демантира шпекулациите во врска со тенде... повеќе...

Во битолската Клиничка болница нова опрема за ортопедска хирургија и трауматологија

Во битолската Клиничка болница нова опрема за ортопедска хирургија и трауматологија

Битола, 20 јули 2018 (МИА) - Клиничка болница-Битола со сопствени средства набави нов борер за опера... повеќе...

Вардар и Бабуна кај Велес неисправни за капење, безбедно во езерото „Младост“

Вардар и Бабуна кај Велес неисправни за капење, безбедно во езерото „Младост“

Велес, 19 јули 2018 (МИА) - Реките Вардар и Бабуна во околината на Велес се неисправни за капење и н... повеќе...