Здравство

Баланс МК: Дете со дијабетес се бори за живот

Баланс МК: Дете со дијабетес се бори за живот

Скопје, 24 јули 2018 (МИА) - Асоцијацијата за детски дијабетес на Македонија - Баланс МК денеска соо... повеќе...

 
Гостивар се вклучи во кампањата „Македонија ти си сончоглед“ за помош на децата болни од рак

Гостивар се вклучи во кампањата „Македонија ти си сончоглед“ за помош на децата болни од рак

Гостивар, 24 јули 2018 (МИА) - Гостиварската локалната самоуправа се придружи во хуманитарната кампа... повеќе...

„Ахр лаб“ демантира дека учествувала на медицинскиот тендер

„Ахр лаб“ демантира дека учествувала на медицинскиот тендер

Скопје, 23 јули 2018 (МИА) -  „Ахр лаб“ нема поднесено понуда на  тендерот за набавка на тестови и р... повеќе...

Eпидемија на мали сипаници во Дебарско

Eпидемија на мали сипаници во Дебарско

Скопје, 23 јули 2018 (МИА) - Епидемија на мали сипаници има на подрачјето на ПЕ Дебар, каде се регис... повеќе...

Прекинат тендерот за набавка на тестови и реагенси за лабораториски анализи

Прекинат тендерот за набавка на тестови и реагенси за лабораториски анализи

Скопје, 23 јули 2018 (МИА) - Поради пoстоење одредени неправилности во документацијата на што укажа ... повеќе...

Прекинат тендерот за набавка на тестови и реагенси за лабораториски анализи (ДПЛ)

Прекинат тендерот за набавка на тестови и реагенси за лабораториски анализи (ДПЛ)

Скопје, 23 јули 2018 (МИА) - Поради пoстоење одредени неправилности во документацијата на што укажа ... повеќе...

Прекинат тендерот за набавка на тестови и реагенси за лабораториски анализи

Прекинат тендерот за набавка на тестови и реагенси за лабораториски анализи

Скопје, 23 јули 2018 (МИА) - Поради пoстоење одредени неправилности во документацијата на што укажа ... повеќе...

Медарски демантира поврзаност со фирмата која конкурираше на тендерот за реагенси

Медарски демантира поврзаност со фирмата која конкурираше на тендерот за реагенси

Скопје, 22 јули 2018 (МИА) - Адвокатот Филип Медарски денеска демантира каква било поврзаност со фир... повеќе...

Филипче: Ако има неправилности во тендерската постапка и нема заштеда, подготвени сме да ја поништиме

Филипче: Ако има неправилности во тендерската постапка и нема заштеда, подготвени сме да ја поништиме

Скопје, 22 јули 2018 (МИА) - Министерство за здравство не склучило договор и фирмата која се спомену... повеќе...

Мехмедовиќ: Потребни се најмалку 200 вработувања во Здравствен дом Скопје

Мехмедовиќ: Потребни се најмалку 200 вработувања во Здравствен дом Скопје

Скопје, 22 јули 2018 (МИА) - Најмалку околу 200 вработувања се потребни во моментов за да имаме квал... повеќе...

МЗ: Тендерската постапка за набавка на тестови и реагенси беше отворена за јавноста и процесот беше транспарентен

МЗ: Тендерската постапка за набавка на тестови и реагенси беше отворена за јавноста и процесот беше транспарентен

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) - Министерството за здравство ги демантира шпекулациите во врска со тенде... повеќе...

Во битолската Клиничка болница нова опрема за ортопедска хирургија и трауматологија

Во битолската Клиничка болница нова опрема за ортопедска хирургија и трауматологија

Битола, 20 јули 2018 (МИА) - Клиничка болница-Битола со сопствени средства набави нов борер за опера... повеќе...

Вардар и Бабуна кај Велес неисправни за капење, безбедно во езерото „Младост“

Вардар и Бабуна кај Велес неисправни за капење, безбедно во езерото „Младост“

Велес, 19 јули 2018 (МИА) - Реките Вардар и Бабуна во околината на Велес се неисправни за капење и н... повеќе...

Се утврдуваат причините за смртта на родилка од Гевгелија

Се утврдуваат причините за смртта на родилка од Гевгелија

Скопје, 19 јули 2018 (МИА) - Министерството за здравство денеска информира дека треба да се почека о... повеќе...

МЗ: Не е укинат Центарот за декубити во Геронтолошкиот завод-Скопје

МЗ: Не е укинат Центарот за декубити во Геронтолошкиот завод-Скопје

Скопје, 18 јули 2018 (МИА) - Пациентите во ЈЗУ Геронтолошки завод „13 Ноември“ - Скопје се соодветно... повеќе...

Зајакнување на капацитетите и доопремување на родилиштата, ќе се решава и недостигот од доктори

Зајакнување на капацитетите и доопремување на родилиштата, ќе се решава и недостигот од доктори

Скопје, 18 јули 2018 (МИА) - Проценка на постојните капацитети на неколку родилишта низ државата со ... повеќе...

Ќе се унапредуваат капацитетите на породилиштата

Ќе се унапредуваат капацитетите на породилиштата

Скопје, 18 јули 2018 (МИА) - Проекти за унапредување на капацитетите на породилиштата низ државата ќ... повеќе...