• A-
  • A
  • A+
сабота, 21 јули 2018, 

Земјоделство

Источниот плански регион очекува 50 милиони денари за рурален развој

Источниот плански регион очекува 50 милиони денари за рурален развој

Кочани, 21  јули 2018 (МИА) - Околу 50 милиони денари од државни и од меѓународни фондови треба да д... повеќе...

 
Нови 20 милиони денари за агро-секторот

Нови 20 милиони денари за агро-секторот

Скопје, 21 јули 2018 (МИА) - Од денеска до 21 август земјоделците ќе може да аплицираат за добивање ... повеќе...

Заев и Николовски на почеток на изградба на ХС „Конско“

Заев и Николовски на почеток на изградба на ХС „Конско“

Скопје, 21 јули 2018 (МИА) - Во  Гевгелија денеска ќе почне изградба на вештачка акумулација ХС „Кон... повеќе...

Македонија ќе воведе контра мерки доколку Косово не ја повлече одлуката

Македонија ќе воведе контра мерки доколку Косово не ја повлече одлуката

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) - Македонија и официјално, со допис до ЦЕФТА, ЕУ и Владата на Косово, поб... повеќе...

Николовски: Се очекуваат повисоки откупни цени на грозјето и поголем извоз на вино

Николовски: Се очекуваат повисоки откупни цени на грозјето и поголем извоз на вино

Скопје, 19 јули 2018 (МИА) - Оваа година се очекуваат повисоки откупни цени на грозјето, пред се, по... повеќе...

Земјоделците во Преспа запознаени со придобивките од здружувањето во задруги

Земјоделците во Преспа запознаени со придобивките од здружувањето во задруги

Ресен, 19 јули 2018 (МИА) - Преспанските земјоделци денеска во Царев Двор беа запознаени со предност... повеќе...

Асоцијацијата на земјоделци се согласува дека производствената цена на пченицата е 9,14 денари за килограм

Асоцијацијата на земјоделци се согласува дека производствената цена на пченицата е 9,14 денари за килограм

Штип, 19 Јули 2018 (МИА) - Асоцијацијата на земјоделци се согласува со пресметките на Минситерството... повеќе...

Филипче: Завршниот извештај за смртта на родилката од Свети Николе го очекуваме идната недела

Филипче: Завршниот извештај за смртта на родилката од Свети Николе го очекуваме идната недела

Штип, 19 ј ули 2018 (МИА) - Се подготвува единствен извештај за причините за смртта на 28-годишната ... повеќе...

Николовски: Просечната производна цена на пченицата годинава е 9,14 денари

Николовски: Просечната производна цена на пченицата годинава е 9,14 денари

Скопје, 19 јули 2018 (МИА) - Просечната производна цена на пченицата годинава е 9,14 денари, а се оч... повеќе...

Николовски очекува Косово да ја повлече одлуката за зголемени царини

Николовски очекува Косово да ја повлече одлуката за зголемени царини

Скопје, 19 јули 2018 (МИА) - Министерот за земјоделство Љупчо Николовски очекува Косово веднаш да ја... повеќе...

Лозарите и винарите денеска ќе преговараат за цената на грозјето

Лозарите и винарите денеска ќе преговараат за цената на грозјето

Кавадарци, 19 јули 2018 (МИА) - Лозарите и винарите денеска ќе преговараат за цената на грозјето. Пр... повеќе...

Информативни средби со земјоделци од Ресен и Охрид

Информативни средби со земјоделци од Ресен и Охрид

Скопје, 19 јули 2018 (МИА) - Македонската развојна фондација за претпријатија организира информативн... повеќе...

МЗШВ: Се анализираат ефектите од времената мерка што ја воведе Косово

МЗШВ: Се анализираат ефектите од времената мерка што ја воведе Косово

Скопје, 18 јули 2018 (МИА) - Министерствата за земјоделство и за економија, како и Царинската управа... повеќе...

Од договорените 27 милиони килограми тутун, неизвесно дали ќе се испорачаат 20

Од договорените 27 милиони килограми тутун, неизвесно дали ќе се испорачаат 20

Скопје, 17 јули 2018 (МИА) - Тутунарите не ја делат оценката со Стопанската комора на Македонија дек... повеќе...

	„Шќипоња“ од Липково доби концесија за рекреативен риболов на акумулацијата Липково

„Шќипоња“ од Липково доби концесија за рекреативен риболов на акумулацијата Липково

Куманово, 16 јули 2018 (МИА) - Ловечкото риболовно друштво „Шќипоња“ од Липково од годинава е концес... повеќе...

 АХВ: Купувајте сладолед од сигурни продажни места

АХВ: Купувајте сладолед од сигурни продажни места

Скопје, 16 јули 2018 (МИА) - Одбегнувајте храна што сменила боја, купувајте сладолед од сигурни прод... повеќе...

Препораки од АХВ за заштита на добитокот и милениците од топлото време

Препораки од АХВ за заштита на добитокот и милениците од топлото време

Скопје, 16 јули 2018 (МИА) - Домашните миленици да не се оставаат во затворен автомобил изложен дире... повеќе...