Земјоделство

Во Свети Николе се одржа манифестацијата „Ден на млад фармер“

Во Свети Николе се одржа манифестацијата „Ден на млад фармер“

Свети Николе, 22 септември 2018 (МИА) - Во Свети Николе денеска се одржа манифестацијата „Ден на мла... повеќе...

 
Николовски: Со влезот во НАТО и ЕУ младите земјоделци ќе добијат поголема финансиска поддршка

Николовски: Со влезот во НАТО и ЕУ младите земјоделци ќе добијат поголема финансиска поддршка

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Младите се нашата иднина, тие кои треба да бидат двигател на макед... повеќе...

Ново партнерство за унапредување на ветеринарните услуги

Ново партнерство за унапредување на ветеринарните услуги

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Со потпишување Меморандум за соработка во селото Радобор, Општина ... повеќе...

Амир Ќаили од Грушино пример за успешна ИПАРД-приказна

Амир Ќаили од Грушино пример за успешна ИПАРД-приказна

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Нова, современа механизација што ќе му го олесни производството и ... повеќе...

Почна исплатата на првите средства од ИПАРД 2

Почна исплатата на првите средства од ИПАРД 2

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) – Платежната агенција денеска ги исплати првите 10 барања за средств... повеќе...

Николовски доби плакета за  најуспешен министер за земјоделство

Николовски доби плакета за најуспешен министер за земјоделство

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Земјоделското здружение „Современо Земјоделство” на министерот Љуп... повеќе...

Нови локални услуги за поголема конкурентност на сточарите

Нови локални услуги за поголема конкурентност на сточарите

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Ветеринарната комора на Македонија и Ветеринарниот факултет при Ун... повеќе...

Со поголема информираност на земјоделците до средства од европските фондови

Со поголема информираност на земјоделците до средства од европските фондови

Прилеп, 20 септември 2018 (МИА) - Земјоделците бараат поголема флексибилност и поддршка низ целиот п... повеќе...

Николовски: Почна исплатата на сточарите за предаденото млеко

Николовски: Почна исплатата на сточарите за предаденото млеко

Битола, 20 септември 2018 (МИА) - Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Никол... повеќе...

Николовски: Со влезот во НАТО и ЕУ македонското вино добива европска етика и сигурен пласман

Николовски: Со влезот во НАТО и ЕУ македонското вино добива европска етика и сигурен пласман

Кавадарци, 20 септември 2018 (МИА) - Со влезот во НАТО и Европската унија, нашето вино добива европс... повеќе...

Од денеска нов повик за грантови за млади земјоделци

Од денеска нов повик за грантови за млади земјоделци

Кавадарци, 19 септември 2018 (МИА) - Платежната агенција објави нов повик за грантови од 10.000 евра... повеќе...

Проектот за здружување во задруги презентиран пред земјоделците од Кочанско

Проектот за здружување во задруги презентиран пред земјоделците од Кочанско

Кочани, 19. септември 2018 (МИА) - Зголемувањето на конкурентноста на земјоделците од Македонија и н... повеќе...

„Мариовскиот органски мед" доби сребрен медал на „АГРА 2018“

„Мариовскиот органски мед" доби сребрен медал на „АГРА 2018“

Скопје, 19 септемви 2018 (МИА) - Пчеларот Менде Трајковски од село Маково, Општина Новаци, доби ос... повеќе...

ДИЗ: Оризот од Кочанско не е генетски модифициран

ДИЗ: Оризот од Кочанско не е генетски модифициран

Скопје, 18 септември 2018 (МИА) - Оризот од Кочанско не е генетски модифициран, покажаа суперанализи... повеќе...

Мал интерес за чипирање домашни миленици во Куманово

Мал интерес за чипирање домашни миленици во Куманово

Куманово, 18 септември 2018 (МИА) - Незадоволитен е интересот кај сопствениците на домашни миленици ... повеќе...

Во гевгелиско слаб интерес за берба на шумски плодови

Во гевгелиско слаб интерес за берба на шумски плодови

Гевгелија, 18 септември 2018 (МИА) - Во подрачната единица на Шумското стопанство ,„Кожуф“ во Гевгел... повеќе...

„Дрвените“ ги исфрлија вкусните домати од нивите

„Дрвените“ ги исфрлија вкусните домати од нивите

Струмица, 18 септември 2018 (МИА) - Со тврда зелена внатрешност, најчесто без мирис и соодветен вкус... повеќе...