Земјоделство

Николовски најави наскоро обесштетување од јулското невреме

Николовски најави наскоро обесштетување од јулското невреме

Прилеп, 14 септември 2018 (МИА) - Владата води посебна грижа за тутунопроизводителите преку зголемен... повеќе...

 
Објавен конкурсот за најуспешен земјоделец во општина Кочани

Објавен конкурсот за најуспешен земјоделец во општина Кочани

Кочани, 14 септември 2018 (МИА) - Општина Кочани објави јавен оглас за избор на најуспешен земјоделе... повеќе...

Во штипскиот регион зголем бројот на млади земјоделци и сточари

Во штипскиот регион зголем бројот на млади земјоделци и сточари

Штип, 14 Септември 2018 (МИА) - Во штипскиот регион се зголемува бројот на млади земјоделци и на сто... повеќе...

Зажнеани првите снопови ориз во Облешевско

Зажнеани првите снопови ориз во Облешевско

Кочани, 14 септември 2018 (МИА) - Земјоделците од атарот на селото Облешево, Кочанско, ги ожнеаа прв... повеќе...

Бабовски: Со мотор на „југо“ не се вози „порше“

Бабовски: Со мотор на „југо“ не се вози „порше“

Скопје, 14 септември 2018 (МИА) - Не може со мотор на „југо 45“ да возите „порше“. Вака директорот н... повеќе...

Исплатени 99 отсто од земјоделските субвенции

Исплатени 99 отсто од земјоделските субвенции

Скопје, 14 септември 2018 (МИА) - До први септември годинава се исплатени 99 отсто од ланските субве... повеќе...

Двојно зголемен водостојот на Вардар

Двојно зголемен водостојот на Вардар

Скопје, 14 септември 2018 (МИА) - Речиси двојно е зголемен водостојот на Вардар на сите мерни станиц... повеќе...

Се враќа интересот за старата и подзаборавена сорта грозје „темјаника”

Се враќа интересот за старата и подзаборавена сорта грозје „темјаника”

Неготино, 13 септември 2018 (МИА) - Се враќа интересот за старата и подзаборавена сорта грозје “темј... повеќе...

Сојуз на синдикат на земјоделски производители со поддршка за референдумот

Сојуз на синдикат на земјоделски производители со поддршка за референдумот

Струмица, 13 септември 2018 (МИА) - Со самото членство во ЕУ и НАТО добиваме пазар од  од 500 милион... повеќе...

АХВ ќе контролира дали на пазарот има храна со јонизирачко зрачење

АХВ ќе контролира дали на пазарот има храна со јонизирачко зрачење

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) од следниот месец ќе кон... повеќе...

Се зајакнуваат биосигурносните мерки на свињарските фарми во Македонија

Се зајакнуваат биосигурносните мерки на свињарските фарми во Македонија

Велес, 12 септември 2018 (МИА) - Уште една свињарска фарма во Македонија ги засилува биосигурносните... повеќе...

Штетата од невремето во Прилепско е три милиона евра

Штетата од невремето во Прилепско е три милиона евра

Прилеп, 12 септември 2018 (МИА) -  Штетата од невремето што на 23 јули годинава ги погоди прилепскит... повеќе...

Атанасов: Граѓаните да не носат храна од животинско потекло од Бугарија

Атанасов: Граѓаните да не носат храна од животинско потекло од Бугарија

Велес, 12 септември 2018 (МИА) - Граѓаните кои патуваат во Бугарија при враќање во Македонија да не ... повеќе...

Зајакнување на биосигурносните мерки во свињарството

Зајакнување на биосигурносните мерки во свињарството

Скопје, 12 септември 2018 (МИА) - Директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ), Зоран Ата... повеќе...

Николовски: Влезот во ЕУ и во НАТО ќе отвори пазар од 500 милиони потрошувачи

Николовски: Влезот во ЕУ и во НАТО ќе отвори пазар од 500 милиони потрошувачи

Демир Капија, 11 септември 2018 (МИА) - Влезот во НАТО и во ЕУ значи повисоки откупни цени, сигурен ... повеќе...

Трибина во Куманово за придобивките во земјоделството со влегувањето во ЕУ и НАТО

Трибина во Куманово за придобивките во земјоделството со влегувањето во ЕУ и НАТО

Куманово, 11 септември 2018 (МИА) - Дури 40 проценти од вкупниот буџет на Европската унија за период... повеќе...

Иницијатива за враќање на падарската служба во Кавадарци

Иницијатива за враќање на падарската служба во Кавадарци

Кавадарци, 10 септември 2018 (МИА) - Да се вратат падарите како чувари на земјоделските имоти, е цел... повеќе...