Земјоделство

Во АХВ досега евидентирани 9.200 домашни миленици

Во АХВ досега евидентирани 9.200 домашни миленици

Скопје, 10 септември 2018 (МИА) - Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) ги потсетува сопственици... повеќе...

 
Двојно намален водостојот на Пчиња

Двојно намален водостојот на Пчиња

Скопје, 10 септември 2018 (МИА) - Двојно е намален водостојот на Пчиња во однос на септемврискиот пр... повеќе...

Јавен повик на АПРЗ за учество во подобрување на земјоделските стопанства во Македонија

Јавен повик на АПРЗ за учество во подобрување на земјоделските стопанства во Македонија

Битола, 6 септември 2018 (МИА) - Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството-АПРЗ со се... повеќе...

Нов оглас за закуп на 834 хектари државно земјоделско земјиште

Нов оглас за закуп на 834 хектари државно земјоделско земјиште

Скопје, 6 септември 2018 (МИА) - Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство (МЗШВ) об... повеќе...

Заврши втората фаза од уредувањето на речното корито на Липковка

Заврши втората фаза од уредувањето на речното корито на Липковка

Куманово, 5 септември 2018 (МИА) - Заврши втората фаза од проектот за уредување на речното корито на... повеќе...

Модерниот концепт за земјоделски задруги претставен во Тетово

Модерниот концепт за земјоделски задруги претставен во Тетово

Тетово 5 септември 2018 (МИА) - Претставници на Македонската развојна фондација за претпријатија и C... повеќе...

Измените на Законот за ветеринарни лекови поминаа на владина седница

Измените на Законот за ветеринарни лекови поминаа на владина седница

Скопје, 5 септември 2018 (МИА) - Владата на вчерашната седница ги донесе измените и дополнувањата на... повеќе...

„Напредни лозари“ го мониторира откупот на грозјето, поголеми проблеми нема

„Напредни лозари“ го мониторира откупот на грозјето, поголеми проблеми нема

Кавадарци, 4 септември 2018 (МИА) - Здружението „Напредни лозари“ со свои претставници го мониторира... повеќе...

Во штипскиот регион во полн ек бербата на грозјето

Во штипскиот регион во полн ек бербата на грозјето

Штип, 4 Септември 2018 (МИА) - Бербата на грозјето во штипскиот регион е во полн ек, а истовремено с... повеќе...

Со европските фондови побрзо до развиено земјоделството

Со европските фондови побрзо до развиено земјоделството

Скопје, 4 септември 2018 (МИА) - Да се обнови меморандумот за соработка меѓу платежните агенции на М... повеќе...

Повторно се произведува кралско вино

Повторно се произведува кралско вино

Демир Капија, 4 септември 2018 (МИА) - По четири години пауза, изминативе две  години повторно се от... повеќе...

АХВ: Да не се внесува храна од Бугарија, фармерите да не ги пуштаат свињите на паша

АХВ: Да не се внесува храна од Бугарија, фармерите да не ги пуштаат свињите на паша

Скопје, 3 септември 2018 (МИА) - Македонските граѓани кои патуваат во Бугарија, при враќање во земја... повеќе...

Нивото на реките над просекот за септември

Нивото на реките над просекот за септември

Скопје, 3 септември 2018 (МИА) - Нивото на реката Вардар е над просекот за септември кај Јегуновце, ... повеќе...

Привршува процената на штетите во Прилепско, но и бербата на тутунот

Привршува процената на штетите во Прилепско, но и бербата на тутунот

Прилеп, 1 септември 2018 (МИА) - Прилепската комисија за процена на штети  е при крај со процената н... повеќе...

За македонското земјоделство идната година 15 милиони евра од ЕУ (видео)

За македонското земјоделство идната година 15 милиони евра од ЕУ (видео)

Скопје, 1 септември 2018 (МИА) - За 2019 година преку ЕУ договоривме 15 милиони евра поддршка на мак... повеќе...

Кучето Изи ја почна кампањата за бесплатно чипирање на милениците (ДПЛ)

Кучето Изи ја почна кампањата за бесплатно чипирање на милениците (ДПЛ)

Скопје, 1 септември 2018 (МИА) - Тригодишното улично куче Изи, вдомено во Скопје, прво доби бесплате... повеќе...

Кучето Изи ја почна кампањата за бесплатно чипирање на милениците

Кучето Изи ја почна кампањата за бесплатно чипирање на милениците

Скопје, 1 септември 2018 (МИА) - Тригодишното улично куче Изи, вдомено во Скопје, прво доби бесплате... повеќе...