• A-
  • A
  • A+
петок, 21 септември 2018, 

Земјоделство

Производителите на слива од Пијанечко излегоа на протест

Производителите на слива од Пијанечко излегоа на протест

Делчево, 14 август 2018 (МИА) - Наместо пред откупувачите, производителите на слива од Пијанечко ден... повеќе...

 
Од утре во сила руската забрана за увоз на праски

Од утре во сила руската забрана за увоз на праски

Скопје, 14 август 2018 (МИА) - Откупувачите на праски од Росоман се во незивесност - дали ќе им бида... повеќе...

Цената на сливите два до осум денари, предложени субвенции за откуп

Цената на сливите два до осум денари, предложени субвенции за откуп

Скопје, 14 август 2018 (МИА) - Од два до осум денари за килограм, толку според земјоделците е година... повеќе...

Поради проблемите со откуп на сливата, овоштарите од Пијанец за утре најавија протест

Поради проблемите со откуп на сливата, овоштарите од Пијанец за утре најавија протест

Делчево, 13 август 2018 (МИА) - Се уште нема решение за пласман на овогодинешниот род сливата во Пиј... повеќе...

Нова субвенција за решавање на проблемот со откупот на сливи

Нова субвенција за решавање на проблемот со откупот на сливи

Скопје, 13 август 2018 (МИА) - Министерството за земјоделство воведува нова субвенција за откупот на... повеќе...

Направена проценка на 400 од 1.315 барања за обештетување од невремето во Прилепско

Направена проценка на 400 од 1.315 барања за обештетување од невремето во Прилепско

Прилеп, 12 август 2018 (МИА) - За пет дена трите прилепски комисии за проценка на штетите решија 400... повеќе...

МЗШВ: Следната недела ќе има конкретна интервентна мерка за стабилизирање на пазарот на сливи

МЗШВ: Следната недела ќе има конкретна интервентна мерка за стабилизирање на пазарот на сливи

Скопје, 11 август 2018 (МИА) - Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на почеток... повеќе...

Протест на производителите на сливи од Радовиш

Протест на производителите на сливи од Радовиш

Радовиш, 11 август 2018 (МИА) - Производители на сливи од Радовиш незадоволни од ниските откупни цен... повеќе...

Активни четири огласи за давање под закуп на државно земјоделско земјиште (видео)

Активни четири огласи за давање под закуп на државно земјоделско земјиште (видео)

Скопје, 11 август 2018 (МИА) - Активни се четири огласи за давање под закуп на земјоделско земјиште ... повеќе...

МЗШВ: Вратени три пратки овошје од Русија поради заразеност од инсекти од друг вид

МЗШВ: Вратени три пратки овошје од Русија поради заразеност од инсекти од друг вид

Скопје, 11 август 2018 (МИА) - Од Русија поради заразеност од инсекти од друг вид имаат вратено три ... повеќе...

Национална федерација на фармери бара 16 денари за  „смедеревка“ и 17 за „вранец“

Национална федерација на фармери бара 16 денари за „смедеревка“ и 17 за „вранец“

Неготино, 11 август 2018 (МИА) - Минимална заштитна цена за грозјето рамна на производствената, која... повеќе...

Росоманските овоштари загрижени по најавата дека македонските праски ќе бидат забранети во Русија

Росоманските овоштари загрижени по најавата дека македонските праски ќе бидат забранети во Русија

Росоман, 10 август 2018 (МИА) - Овоштари од Росоманско попладнево изразија вознемиреност по најавата... повеќе...

Вардар во Велес над просечното ниво за август

Вардар во Велес над просечното ниво за август

Велес, 10 август 2018 (МИА) - Нивото на реката Вардар во Велес утрово на мерното место кај Стар Мост... повеќе...

МЗШВ: Се подготвуваат мерки за стабилизирање на откупот на сливи

МЗШВ: Се подготвуваат мерки за стабилизирање на откупот на сливи

Скопје, 10 август 2018 (МИА) -  Тим од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (М... повеќе...

Во Штип над 200 лица полагаа ловечки испит

Во Штип над 200 лица полагаа ловечки испит

Штип, 10 Август 2018 (МИА) - Над 200 членови на ловечките здруженија  денеска полагаа ловечки испи... повеќе...

Русија најави забрана на увозот на праски од Македонија од 15 август

Русија најави забрана на увозот на праски од Македонија од 15 август

Скопје, 10 август 2018 (МИА) - Русија најави од 15 август да воведе забрана за привремен увоз на нек... повеќе...

Земјоделците од истокот да внимаваат како ги наводнуваат нивите под далноводи

Земјоделците од истокот да внимаваат како ги наводнуваат нивите под далноводи

Штип, 10 Август 2018 (МИА) - АД МЕПСО апелира до земјоделците од шптипскиот и овчеполскиот регион да... повеќе...