• A-
  • A
  • A+
петок, 21 септември 2018, 

Земјоделство

Пелагонските земјоделци ги слушнаа можностите за искористување сончеви колектори

Пелагонските земјоделци ги слушнаа можностите за искористување сончеви колектори

Прилеп, 1 август 2018 (МИА) - Земјоделците од Пелагониско денеска имаа можност да ги слушнат преднос... повеќе...

 
Седиштето на „Тиквеш“ од Скопје се враќа во Кавадарци

Седиштето на „Тиквеш“ од Скопје се враќа во Кавадарци

Кавадарци, 1 август 2018 (МИА) - Седиштето на најголемата винарска визба „Тиквеш“ од Скопје се враќа... повеќе...

Производителите на пченица бараат интервентен откуп од државата

Производителите на пченица бараат интервентен откуп од државата

Прилеп, 31 јули 2018 (МИА) - Интервентен откуп на пченицата, иако е доцна, побараа производителите н... повеќе...

Штипските пчелари и оваа година имаат помали приноси на медот

Штипските пчелари и оваа година имаат помали приноси на медот

Штип, 31 јули 2018 (МИА) - Пчеларите од штипскиот регион годинава повторно ќе бележат ниски приноси ... повеќе...

Косово целосно ја повлече одлуката за зголемените царини (видео)

Косово целосно ја повлече одлуката за зголемените царини (видео)

Скопје, 31 јули 2018 (МИА) - Косовската Влада ја укина во целост одлуката за зголемените царини, соо... повеќе...

Косово целосно ја повлече одлуката за зголемените царини (видео)

Косово целосно ја повлече одлуката за зголемените царини (видео)

Скопје, 31 јули 2018 (МИА) - Косовската Влада ја укина во целост одлуката за зголемените царини, соо... повеќе...

Дождот и градот годинава три пати ги дотолчуваше преспанските јаболка

Дождот и градот годинава три пати ги дотолчуваше преспанските јаболка

Ресен, 31 јули 2018 (МИА) - Промената на климата и температурните разлики се најизразени во Преспанс... повеќе...

Поразителни бројки: Само 0,56 отсто од обработливото земјиште отпаѓа на органско производство

Поразителни бројки: Само 0,56 отсто од обработливото земјиште отпаѓа на органско производство

Скопје, 30 јули 2018 (МИА) - Само 0,56 отсто од обработливото земјиште во Македонија во моментов отп... повеќе...

Македонија се уште ја чека косовската Влада за воведување контрамерки на зголемените царини

Македонија се уште ја чека косовската Влада за воведување контрамерки на зголемените царини

Скопје, 30 јули 2018 (МИА) - Се уште е неизвесно дали и кога Косово целосно ќе ја повлече одлуката з... повеќе...

Зголемено нивото на реките, Охридското и Преспанското езеро во рамки на просекот

Зголемено нивото на реките, Охридското и Преспанското езеро во рамки на просекот

Скопје, 27 јули 2018 (МИА) - Зголемено ниво на реките во однос на просекот за јули се бележи денеска... повеќе...

Повик за закуп на државно земјоделско земјиште во Кумановско

Повик за закуп на државно земјоделско земјиште во Кумановско

Куманово, 27 јули 2018 (МИА) - Земјоделците од кумановскиот регион можат да аплицираат на двата јавн... повеќе...

Откупени 70 проценти од годинашниот бостан

Откупени 70 проценти од годинашниот бостан

Скопје, 26 јули 2018 (МИА) - Околу 70 отсто или 50.000 тони се откупени досега од вкупното годинашно... повеќе...

Македонија засега не воведува контра-мерки кон Косово

Македонија засега не воведува контра-мерки кон Косово

Скопје, 26 јули 2018 (МИА) - Македонија засега не планира воведување контра - мерки кон Косово. Очек... повеќе...

Николовски бара целосно укинување на косовската одлука, Бектеши на средба во Приштина

Николовски бара целосно укинување на косовската одлука, Бектеши на средба во Приштина

Скопје, 26 јули 2018 (МИА) - Доматите, пиперките, јаболката, крушите, сливите и малините, се уште се... повеќе...

НФФ: Косовската одлука покажа дека пласманот е реален проблем на македонското земјоделство

НФФ: Косовската одлука покажа дека пласманот е реален проблем на македонското земјоделство

Скопје, 25 јули 2018 (МИА) - Косовската одлука за зголемување на царините само потврди дека пласмано... повеќе...

Поднесени над 200 барања за обесштетување од невремето во Прилепско

Поднесени над 200 барања за обесштетување од невремето во Прилепско

Прилеп, 25 јули 2018 (МИА) - За еден ден се поднесени преку 200 барања за обесштетување на земјоделц... повеќе...

Издадени над 70 дозволи за собирање шумски плодови во Кочанско

Издадени над 70 дозволи за собирање шумски плодови во Кочанско

Кочани, 25 јули 2018 (МИА) - Поради зголемениот интерес за собирање шумски плодови во кочанскиот рег... повеќе...