Енергетика

Ќе се редефинира категоријата ранливи потрошувачи на електрична енергија

Ќе се редефинира категоријата ранливи потрошувачи на електрична енергија

Скопје, 29 август 2018 (МИА) - Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) во соработка со Владата и ... повеќе...

 
РКЕ ги носи правилата за снабдување со електрична енергија, со важност по 1 јануари

РКЕ ги носи правилата за снабдување со електрична енергија, со важност по 1 јануари

Скопје, 29 август 2018 (МИА) - Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) до 5 септември треба да ги... повеќе...

АД ЕЛЕМ потпиша четири меморандуми за соработка со стручни училишта и со факултети од Битола

АД ЕЛЕМ потпиша четири меморандуми за соработка со стручни училишта и со факултети од Битола

Битола, 27 август 2018 (МИА) - АД ЕЛЕМ потпиша четири меморандуми за соработка со четири стручни учи... повеќе...

Во Битола отворена изложба на тема „Од камен темелник до ТЕ Битола-3“

Во Битола отворена изложба на тема „Од камен темелник до ТЕ Битола-3“

Битола, 27 август 2018 (МИА) - АД Електрани на Македонија почнаа со празнување на македонскиот Ден н... повеќе...

ГЕС дeновиве ќе побара лиценца за вршење дејност

ГЕС дeновиве ќе побара лиценца за вршење дејност

Скопје, 27 август 2018 (МИА) - Скопскиот градоначалник Петре Шилегов очекува до крајот на месецов Гр... повеќе...

Со евтина тарифа на регулираниот, до пониска цена на струја за домаќинствата на слободниот пазар

Со евтина тарифа на регулираниот, до пониска цена на струја за домаќинствата на слободниот пазар

Скопје, 24 август 2018 (МИА) - На регулираниот пазар на електрична енергија и по либерализацијата им... повеќе...

Потрошувачите ќе може да бараат обесштетување за прекини во снабдувањето со струја

Потрошувачите ќе може да бараат обесштетување за прекини во снабдувањето со струја

Скопје, 24 август 2018 (МИА) - Специјална комисија составена од три члена ќе биде задолжена за обесш... повеќе...

Регулаторна ќе распарава за обесштетувањето на производителите и потрошувачите на струја

Регулаторна ќе распарава за обесштетувањето на производителите и потрошувачите на струја

Скопје, 24 август 2018 (МИА) - Регулаторната комисија за енергетика на Република Македонија (РКЕ),  ... повеќе...

Либерализација на струјата стартува од 1 јануари -  останува евтината тарифа

Либерализација на струјата стартува од 1 јануари - останува евтината тарифа

Скопје, 23 август 2018 (МИА) - Нема одложување на либерализацијата на пазарот на електрична енергија... повеќе...

РКЕ ќе го разгледува Предлог-тарифникот за продажба на струја преку универзален снабдувач

РКЕ ќе го разгледува Предлог-тарифникот за продажба на струја преку универзален снабдувач

Скопје, 23 август 2018 (МИА) - Регулатрната комисија за енергетика денеска ќе одржи подготвителна се... повеќе...

На Феит ќе почнат со работа две фотоволтаични централи

На Феит ќе почнат со работа две фотоволтаични централи

Скопје, 22 август 2018 (МИА) -  На Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје,... повеќе...

Бензините поевтини, а дизелот поскап за половина денар

Бензините поевтини, а дизелот поскап за половина денар

Скопје, 20 август 2018 (МИА) - Бензините од ноќеска на полноќ поевтинуваат за половина денар по лита... повеќе...

РКЕ ќе објави нови цени на бензините

РКЕ ќе објави нови цени на бензините

Скопје, 20 август 2018 (МИА) - Регулаторната комисија за енергетика денеска се очекува да излезе со ... повеќе...

БЕГ нуди бесплатно приклучување во системот за топлинска енергија

БЕГ нуди бесплатно приклучување во системот за топлинска енергија

Скопје, 13 август 2018 (МИА) - Снабдување со топлина Балкан Енерџи (БЕГ) до 15 септември годинава на... повеќе...

Без струја утре дел од општините Бутел, Илинден, Центар и Студеничани

Без струја утре дел од општините Бутел, Илинден, Центар и Студеничани

Скопје, 9 август 2018 (МИА) - Поради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа утре без елект... повеќе...

Тројца студенти од Техничкиот факултет Битола ќе добијат стипендии од АД ЕЛЕМ

Тројца студенти од Техничкиот факултет Битола ќе добијат стипендии од АД ЕЛЕМ

Скопје, 7 август 2018 (МИА) - Нови тројца студенти од Техничкиот факултет Битола потпишаа договори з... повеќе...

За половина денар поскапува Еуросупер БС-95

За половина денар поскапува Еуросупер БС-95

Скопје, 6 август 2018 (МИА) - Бензинот Еуросупер БС-95 од полноќ поскапува за половина денар, додека... повеќе...