• A-
  • A
  • A+
четврток, 20 септември 2018, 

Енергетика

Анѓушев: Енергетиката е круната на економијата (видео)

Анѓушев: Енергетиката е круната на економијата (видео)

Струга, 7 јуни 2018 (МИА) - Енергетиката е круната на целата економија и е крвотокот на економијата ... повеќе...

 
Меѓународна енергетска конференција во Струга

Меѓународна енергетска конференција во Струга

Струга, 7 јуни 2018 (МИА) - „Македонски енергетски форум - 2018“ е насловот на Меѓународната енергет... повеќе...

Потребни се повеќе жени на раководни места во енергетиката

Потребни се повеќе жени на раководни места во енергетиката

Скопје, 4 јуни 2018 (МИА) - Жените инженери иако како студенти покажуваат подобар успех потешко стас... повеќе...

Конференција: Потребни се повеќе жени на раководни места во енергетиката

Конференција: Потребни се повеќе жени на раководни места во енергетиката

Скопје, 4 јуни 2018 (МИА) - Жените инженери иако како студенти покажуваат подобар успех потешко стас... повеќе...

ЈП „Стрежево“-Битола со непроменети цени на услугите за сите водокорисници

ЈП „Стрежево“-Битола со непроменети цени на услугите за сите водокорисници

Битола, 4 јуни 2018 (МИА) - Менаџментот на Јавното претпријатие „Стрежево“-Битола донесе одлука да н... повеќе...

Повеќето корисници ќе добијат пониски сметки за парно поради топлата зима

Повеќето корисници ќе добијат пониски сметки за парно поради топлата зима

Скопје, 4 јуни 2018 (МИА) - БЕГ - Снабдување со топлина на повеќе од половина од потрошувачите или 6... повеќе...

Завршна работилница за техничка поддршка за организираниот „ден однапред“ пазар на електрична енергија

Завршна работилница за техничка поддршка за организираниот „ден однапред“ пазар на електрична енергија

Скопје, 30 мај 2018 (МИА) - Во рамки на АД МЕПСО треба да биде организирана посебна единица, во чиј ... повеќе...

Анѓушев: Никој со сигурност не може да каже дали струјата во иднина ќе биде поевтина

Анѓушев: Никој со сигурност не може да каже дали струјата во иднина ќе биде поевтина

Скопје, 30 мај 2018 (МИА) - Никој со сигурност не може да каже дали цената на електричната енергија ... повеќе...

Презентација на модел за формирање берза за електрична енергија

Презентација на модел за формирање берза за електрична енергија

Скопје, 30 мај 2018 (МИА) -  Модел за формирање берза за електрична енергија во Македонија ќе биде п... повеќе...

РЕК и РЕЦ ќе работат на заштита на животна средина во Битола

РЕК и РЕЦ ќе работат на заштита на животна средина во Битола

Скопје, 29 мај 2018 (МИА) - Регионалниот центар за животна средина за Централна и Источна Европа (РЕ... повеќе...

АД ЕЛЕМ ги презема сите мерки за намалување на нивото на Охридското Езеро

АД ЕЛЕМ ги презема сите мерки за намалување на нивото на Охридското Езеро

Скопје, 29 мај 2018 (МИА) - АД ЕЛЕМ се свесни за состојбата со Охридското Езеро и се преземаат сите ... повеќе...

Енергетската заедница ги повлече споровите против РМ

Енергетската заедница ги повлече споровите против РМ

Скопје, 28 мај 2018 (МИА) -  Секретаријатот на Енергетската заедница денеска ги повлече поднесените ... повеќе...

Бензините и дизелот поскапува за два денара

Бензините и дизелот поскапува за два денара

Скопје, 28 мај 2018 (МИА) - Малопродажните цени на бензините и дизелот од ноќеска на полноќ се зголе... повеќе...

 АД ЕЛЕМ продаде нови вишоци електрична енергија за 1.235.808 евра

АД ЕЛЕМ продаде нови вишоци електрична енергија за 1.235.808 евра

Скопје, 23 мај 2018 (МИА) - АД Електрани на Македонија соопшти дека во текот на вчерашниот ден прода... повеќе...

Анѓушев: Владата ќе направи напори за заем на „Југохром“ за филтри на печките

Анѓушев: Владата ќе направи напори за заем на „Југохром“ за филтри на печките

Скопје, 22 мај 2018 (МИА) - Владата преку инструменти на Македонската банка за поддршка на развојот,... повеќе...

Ремонт на блоковите во РЕК Битола

Ремонт на блоковите во РЕК Битола

Битола, 22 мај 2018 (МИА) – АД ЕЛЕМ подготвено ќе ја дочека новата грејна сезона затоа што навреме п... повеќе...

Утре без струја корисници во Лисиче и Драчево

Утре без струја корисници во Лисиче и Драчево

Скопје, 22 мај 2018 (МИА) - Во Скопје без струја утре од осум до девет часот ќе бидат корисниците од... повеќе...