• A-
  • A
  • A+
сабота, 22 септември 2018, 

Енергетика

ЕЛЕМ ќе продава вишоци електрична енергија

ЕЛЕМ ќе продава вишоци електрична енергија

Скопје, 26 април 2018 (МИА) - АД „Електрани на Македонија” објави продажба на вишоци на електрична е... повеќе...

 
Со кредитна линија од ЕБОР до подобра енергетска ефикасност на домаќинствата

Со кредитна линија од ЕБОР до подобра енергетска ефикасност на домаќинствата

Скопје, 24 април 2018 (МИА) - Секое евро инвестирано во енергетска ефикасност штеди 2,2 евра во прои... повеќе...

ЕЛЕМ:Тендерот за технолошко чистење во РЕК Битола поништен поради утврден пропуст во тендерската документација

ЕЛЕМ:Тендерот за технолошко чистење во РЕК Битола поништен поради утврден пропуст во тендерската документација

Скопје, 20 април 2018 (МИА) - Тендерот за избор на фирма за технолошко чистење во РЕК Битола е пониш... повеќе...

АС ЕЛЕМ: Може да произведуваме струја преку хидроелектраните толку колку им е моќноста

АС ЕЛЕМ: Може да произведуваме струја преку хидроелектраните толку колку им е моќноста

Скопје, 19 април 2018 АД ЕЛЕМ може да произведува електрична енергија преку хидроелектраните толку ... повеќе...

Бензините поскапуваат за половина, дизелот за еден денар

Бензините поскапуваат за половина, дизелот за еден денар

Скопје, 16 април 2018 (МИА) - Малопродажната цена на бензините од ноќеска но полноќ се зголемува за ... повеќе...

ХЕ„Шпилје“ и „Глобочица“ со поголемо производство од планираното

ХЕ„Шпилје“ и „Глобочица“ со поголемо производство од планираното

Дебар, 13 април 2018 (МИА) - Хидроцентралите „Шпиље“ кај Дебар и „Глобочица“ кај Струга, кои го сочи... повеќе...

АД ЕЛЕМ наредната недела ќе ја понуди на продажба заштедената енергија

АД ЕЛЕМ наредната недела ќе ја понуди на продажба заштедената енергија

Скопје, 15 април 2018 (МИА) - Во првиот квартал од годинава АД Електрани на Македонија произвеле вку... повеќе...

Миновски: АД ЕЛЕМ додаде уште еден услов за да обезбеди поголема конкурентност

Миновски: АД ЕЛЕМ додаде уште еден услов за да обезбеди поголема конкурентност

Скопје, 15 април 2018 (МИА) - По откажувањето на Трансмет во февруари, АД Електрани на Македонија ве... повеќе...

ЕЛЕМ Условите во тендерот се сменети заради поголема конкуренција, за да не се повтори ТРАНСМЕТ

ЕЛЕМ Условите во тендерот се сменети заради поголема конкуренција, за да не се повтори ТРАНСМЕТ

Скопје, 14 април 2018 АД ЕЛЕМ ја информира јавноста дека условите во тендерот за ископ на јаглен во... повеќе...

Македонија и Бугарија ќе ги поврзат пазарите за тргување со електрична енергија

Македонија и Бугарија ќе ги поврзат пазарите за тргување со електрична енергија

Скопје, 13 април 2018 (МИА) - Македонија и Бугарија ќе ги поврзат организираните пазари за тргувањ... повеќе...

Гевгелија и Богданци заедно ќе изготват програми за енергетска ефикасност

Гевгелија и Богданци заедно ќе изготват програми за енергетска ефикасност

Гевгелија, 13 април 2018 (МИА) - Општините Гевгелија и Богданци ќе спроведуваат заеднички активност ... повеќе...

Зградите да се трансформираат во објекти со потрошувачка на енергија близу до нула

Зградите да се трансформираат во објекти со потрошувачка на енергија близу до нула

Скопје, 11 април 2018 (МИА) - Општините и со досегашните законски решенија, а посебно со новите зако... повеќе...

Без струја делови од три скопски општини

Без струја делови од три скопски општини

Скопје, 11 април 2018 (МИА) - Утре од девет до 13 часот без електрична енергија ќе бидат корисниците... повеќе...

Работилница за складирање на енергија во згради со фотоволтаици

Работилница за складирање на енергија во згради со фотоволтаици

Скопје, 11 април 2018 (МИА) - Во организација на Факултетот за електротехника и информациски техноло... повеќе...

Без струја дел од Сарај, Ѓорче, Центар, Карпош и Шуто Оризари

Без струја дел од Сарај, Ѓорче, Центар, Карпош и Шуто Оризари

Скопје, 10 април 2018 (МИА) - Поради изведување технички зафати во дистрибутивната електро мрежа утр... повеќе...

Субвенции за соларни колектори и ПВЦ/алуминиумски прозорци

Субвенции за соларни колектори и ПВЦ/алуминиумски прозорци

Скопје, 4 април 2018 (МИА) - Започна аплицирањето на домаќинствата за надоместување на дел од трошоц... повеќе...

Поради експлозија во електромрежата, Кавадарци без струја

Поради експлозија во електромрежата, Кавадарци без струја

Кавадарци, 3 април 2018 (МИА) - Поради експлозија во мрежата, Кавадарци остана еден час без струја. ... повеќе...