• A-
  • A
  • A+
недела, 23 септември 2018, 

Скопје

Со проектот за нега на стари лица во општина Центар опфатени 89 семејства

Со проектот за нега на стари лица во општина Центар опфатени 89 семејства

Скопје, 22 септември 2018 (МИА) - Проектот „Нега и грижа за стари лица во домашни услови на општинат... повеќе...

 
Скопје има можности за комбиниран вело-железнички јавен превоз

Скопје има можности за комбиниран вело-железнички јавен превоз

Скопје, 22 септември 2018 (МИА) - Град Скопје во соработка со Македонски железници - Транспорт, Маке... повеќе...

Реакција од општина Центар: Општината редовно ги расчистува и отстранува дивите депонии

Реакција од општина Центар: Општината редовно ги расчистува и отстранува дивите депонии

Скопје, 22 септември 2018  ВМРО-ДПМНЕ, покрај сите предизвици со кои се соочува државата во моменто... повеќе...

Привремен сообраќаен режим поради Европската недела на мобилноста

Привремен сообраќаен режим поради Европската недела на мобилноста

Скопје, 22 септември 2018 (МИА) -  Поради одржување на активностите од Европската недела на мобилнос... повеќе...

Привремен сообраќаен режим на улиците „Димитрие Чуповски“ и „11 Октомври“

Привремен сообраќаен режим на улиците „Димитрие Чуповски“ и „11 Октомври“

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) -  Поради одржување на активностите од Европската недела на мобилнос... повеќе...

Општина Бутел го одбележа Светскиот ден на мирот

Општина Бутел го одбележа Светскиот ден на мирот

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Околу сто ученици од седумте основни училишта од општина Бутел ден... повеќе...

Нов парк во општина Чаир

Нов парк во општина Чаир

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Зазеленувањето останува на врвот на листата на приоритети на Град ... повеќе...

Град Скопје со намалени расходи и нови проекти

Град Скопје со намалени расходи и нови проекти

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Предлогот за изменување на Буџетот на Град Скопје за 2018 година, ... повеќе...

Брест, Малино и Танушевци утре без струја

Брест, Малино и Танушевци утре без струја

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Корисниците од селата Брест, Малино и Танушевци во општина Чучер-С... повеќе...

Без вода утре неколку улици во Центар

Без вода утре неколку улици во Центар

Скопје, 20 септември 2018 (МИА) - Без вода утре од 9 часот ќе останат корисниците од улицата „Мирче ... повеќе...

Известување до јавноста во врска со немилиот настан во близина на „Скопјанка“ во Аеродром

Скопје, 20 септември 2018 По синоќешниот немил настан што се случи во зградата на булеварот Кузман ... повеќе...

Е-конвој и е-полигон во Скопје

Е-конвој и е-полигон во Скопје

Скопје, 20 септември 2018 (МИА) - Новите технологи во мобилноста веќе се присутни во нашата држава, ... повеќе...

Шилегов: За мене приоритет беше безбедноста на граѓаните од Аеродром

Шилегов: За мене приоритет беше безбедноста на граѓаните од Аеродром

Скопје, 20 септември 2018 (МИА) - Скопскиот градоначалник Петре Шилегов изјави дека за вчерашниот сл... повеќе...

Есенска акција за чистење во Кисела Вода

Есенска акција за чистење во Кисела Вода

​​Скопје, 20 септември 2018 (МИА) - Во рамки на есенската акција за чистење, општина Кисела Вода спр... повеќе...

Одржливиот транспорт во фокусот на Европската недела на мобилност 2018

Одржливиот транспорт во фокусот на Европската недела на мобилност 2018

Скопје, 20 септември 2018 (МИА) - Со повеќе активности со акцент на одржливиот транспорт денеска ќе ... повеќе...

Предавања и презентации во рамки на Европската недела на мобилност 2018

Предавања и презентации во рамки на Европската недела на мобилност 2018

Скопје, 19 септември 2018 - Одбележувањето на Европската недела на мобилност 2018 денеска продолжи с... повеќе...

Дел од општина Бутел утре без вода

Дел од општина Бутел утре без вода

Скопје, 19 септември 2018 (МИА) - Корисниците од улиците „Бутелска“, „Призренска“, „Коле Канински“, ... повеќе...