Скопје

Град Скопје постави дигитални мерачи за брзина пред пет средни училишта

Град Скопје постави дигитални мерачи за брзина пред пет средни училишта

Скопје, 19 септември 2018 (МИА) - Поставени се дигитални мерачи на брзина пред средните училишта „Јо... повеќе...

 
Од денеска „Звуците на културата“ во Ѓорче Петров

Од денеска „Звуците на културата“ во Ѓорче Петров

Скопје, 19 септември 2018 (МИА) - Во општина Ѓорче Петров од денеска по до недела првпат ќе се одржи... повеќе...

Утре без струја делови од пет скопски општини

Утре без струја делови од пет скопски општини

Скопје, 19 септември 2018 (МИА) - Без струја утре од осум до 15 часот во општина Гази Баба ќе бидат ... повеќе...

Надлежните и невладините повторно ги спротивставија ставовите за гасоводот на Водно

Надлежните и невладините повторно ги спротивставија ставовите за гасоводот на Водно

Скопје, 18 септември 2018 (МИА) - Претставниците на власта и невладиниот сектор денеска повторно деб... повеќе...

Град Скопје ќе ја разгледа иницијативата за сообраќајно решение за бул. „Србија“

Град Скопје ќе ја разгледа иницијативата за сообраќајно решение за бул. „Србија“

Скопје, 18 септември 2018 (МИА) - Стручните служби на Град Скопје ќе ја разгледаат иницијативата под... повеќе...

Без вода утре дел од корисниците во Центар

Без вода утре дел од корисниците во Центар

Скопје, 18 септември 2918 (МИА) - Поради промена на вентил од Ф-2“ на ул. Македонија бб во населбата... повеќе...

Драчево утре без вода

Драчево утре без вода

Скопје, 18 септември 2018 (МИА) - Поради чистење и дезинфекција на левата комора во резервоарот Драч... повеќе...

Општина Центар затвори незаконско градилиште на Кале

Општина Центар затвори незаконско градилиште на Кале

Скопје, 18 септември 2018 (МИА) - Овластен градежен инспектор на општина Центар со полициска придруж... повеќе...

Општина Аеродром поднесе иницијатива за ново сообраќајно решение на бул. „Србија“

Општина Аеродром поднесе иницијатива за ново сообраќајно решение на бул. „Србија“

Скопје, 18 септември 2018 (МИА) - Општина Аеродром утрово поднесе иницијатива до Град Скопје за изна... повеќе...

Есенска акција за чистење во општина Кисела Вода

Есенска акција за чистење во општина Кисела Вода

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Во рамки на есенската акција за чистење во општина Кисела Вода, це... повеќе...

Акција „Донеси стар уред и земи ваучер за попуст!“ во општина Центар

Акција „Донеси стар уред и земи ваучер за попуст!“ во општина Центар

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Општина Центар веќе две години  ја организира есенската акција во ... повеќе...

Почна тридневната акција за чистење во општина Бутел

Почна тридневната акција за чистење во општина Бутел

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Екипи на јавните градски претпријатија „Комунална хигиена“ и „Парк... повеќе...

Шилегов: Ќе се реши проблемот со водоснабдувањето во високата зона во Аеродром

Шилегов: Ќе се реши проблемот со водоснабдувањето во високата зона во Аеродром

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Екипи на Јавното претпријатие „Водовод и канализација“- Скопје ја ... повеќе...

Делови од Центар и Студеничани утре без струја

Делови од Центар и Студеничани утре без струја

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Корисниците од улиците „Ганчо Хаџипанзов“, „Димитар Пандилов“, „Ка... повеќе...

Со граѓански пријави до поефикасна администрација на Град Скопје

Со граѓански пријави до поефикасна администрација на Град Скопје

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Жителите кои не се задоволни од работата на администрацијата на Гр... повеќе...

Со велопикник на Водно почна одбележувањето на европската недела на мобилност 2018

Со велопикник на Водно почна одбележувањето на европската недела на мобилност 2018

Скопје, 16 септември 2018 (МИА) - Со велопикник и велоекспо денеска на Средно Водно почна одбележува... повеќе...

Велопикник и велоекспо на Средно Водно

Велопикник и велоекспо на Средно Водно

Скопје, 16 септември 2018 (МИА) - Со велопикник и велоекспо што ќе се одржат на Средно Водно денеска... повеќе...