Македонија

Дуќанџиите од ТЦ Бисер бараат истрага за случајот Силбо во спротивно најавуваат протести и блокади

Дуќанџиите од ТЦ Бисер бараат истрага за случајот Силбо во спротивно најавуваат протести и блокади

Скопје, 24 септември 2018 (МИА) - Здружението на сопственици на деловен простор за одржување на ТЦ Б... повеќе...

 
Во Кичево 31 лице ќе гласа во домашни услови

Во Кичево 31 лице ќе гласа во домашни услови

Кичево, 24 септември 2018 (МИА) - Вкупно 31 пријава за гласање во домашни услови на претстојниот реф... повеќе...

Европската недела на спортот се одбележува во општина Аеродром

Европската недела на спортот се одбележува во општина Аеродром

Скопје, 24 септември 2018 (МИА) - Репрезентативци на Република Македонија денеска ги претставија сво... повеќе...

Полицаец нападнал заменик командир во Струмица

Полицаец нападнал заменик командир во Струмица

Струмица, 24 септември 2018 (МИА) - Секторот за внатрешни работи Струмица до Основното јавно обвинит... повеќе...

Во штипското текстилно училиште обуки за невработени лица

Во штипското текстилно училиште обуки за невработени лица

Штип, 24 септември 2018 (МИА) - Штипското средно текстилно училиште „Димитар Мирасчиев“ ја доби лице... повеќе...

Во штипското текстилно училиште ќе се прават обуки за невработени лица

Во штипското текстилно училиште ќе се прават обуки за невработени лица

Штип, 24 септември 2018 (МИА) - Штипското средно текстилно училиште „Димитар Мирасчиев“ ја доби лице... повеќе...

Иринеј Бачки: Ако Украинската црква добие автокефалност, истото може да се случи и во Македонија

Иринеј Бачки: Ако Украинската црква добие автокефалност, истото може да се случи и во Македонија

Белград, 24 септември 2018 (МИА) - „На православието му се заканува раскол, поголем од оној меѓу Ист... повеќе...

МВР Билтен (ДПЛ)

МВР Билтен (ДПЛ)

Скопје, 24 септември 2018 (МИА) - Во 00,20 часот во Секторот за внатрешни работи Скопје, од Градскат... повеќе...

Започна изградбата на урбаниот сквер меѓу Тафталиџе 2 и Нерези

Започна изградбата на урбаниот сквер меѓу Тафталиџе 2 и Нерези

Скопје, 24 септември 2018 (МИА) - Општина Карпош започнува со изградба на новиот урбан сквер - зелен... повеќе...

Кривични пријави за полицаец и цариник-син и татко од Струмица

Кривични пријави за полицаец и цариник-син и татко од Струмица

Струмица, 24 септември 2018 (МИА) - Полицаец во СВР Струмица М.Р (30) на 5 август годинава управувај... повеќе...

Стипендии за 70 студенти од социјалните категории од Фондацијата ЛЕОРОН

Стипендии за 70 студенти од социјалните категории од Фондацијата ЛЕОРОН

Скопје, 24 септември 2018 (МИА) - Седумдесет студенти од социјалните категории од цела држава, добиј... повеќе...

Од 1 октомври „Комунална хигиена“ ќе го собира комуналниот отпад во општина Сарај

Од 1 октомври „Комунална хигиена“ ќе го собира комуналниот отпад во општина Сарај

Скопје, 24 септември 2018 (МИА) - Од 1 октомври годинава Јавното претпријатие „Комунална хигиена“ - ... повеќе...

Посета на британската амбасадорка Галовеј на Прилеп

Посета на британската амбасадорка Галовеј на Прилеп

Прилеп, 24 септември 2018 (МИА) - Работата на локалната самоуправа и актуелните општествено-политичк... повеќе...

Во Штип на референдумот ќе се изјаснат 29 болни и инвалидизирани лица

Во Штип на референдумот ќе се изјаснат 29 болни и инвалидизирани лица

Штип, 24 септември 2018 (МИА) - Во сабота на еден ден пред референдумот закажан за 30 септември, сво... повеќе...

Се модернизира трафостаницата „Дуброво“, инвестицијата 4,6 милиони евра

Се модернизира трафостаницата „Дуброво“, инвестицијата 4,6 милиони евра

Неготино, 24 септември 2018 (МИА) - МЕПСО започна со модернизација на трансформаторската станица „Ду... повеќе...

Општина Крива Паланка се приклучува во „Европска недела на спортот“

Општина Крива Паланка се приклучува во „Европска недела на спортот“

Крива Паланка, 24 септември 2018 (МИА) - Општина Крива Паланка ќе биде дел од петнаесетте општини во... повеќе...

Кривични пријави за три бугарски државјанки за кражба на пари

Кривични пријави за три бугарски државјанки за кражба на пари

Тетово, 24 септември 2018 (МИА) - Три бугарски државјанки биле приведени од полицијата како осомниче... повеќе...