Економија

Ѓеоргиевска на средба со штипските стечајци

Ѓеоргиевска на средба со штипските стечајци

Штип, 25 септември 2018 (МИА) - Претседателката на Здружението на стечајни работници, Лилјана Ѓеорги... повеќе...

 
Албанската Влада ќе се задолжи со 500 милиони евра со еврообрзница

Албанската Влада ќе се задолжи со 500 милиони евра со еврообрзница

Тирана, 25 септември 2018 (МИА) - Албанската Влада издаде еврообврзница на меѓународниот пазар со шт... повеќе...

Петер: Губење милијарди евра помош и можна дестабилизација на денарот ако не бидете дел од ЕУ

Петер: Губење милијарди евра помош и можна дестабилизација на денарот ако не бидете дел од ЕУ

Скопје, 25 септември 2018 (МИА) - Губење милијарди евра финансиска помош од Европската Унија, намалу... повеќе...

Вработените во „Еурокомпозит“ бараат гаранција за исплата на отпремнините, пари за плата и работа

Вработените во „Еурокомпозит“ бараат гаранција за исплата на отпремнините, пари за плата и работа

Прилеп, 25 септември 2018 (МИА) - Вработените воприлепската наменска фабрика „Еурокомпозит“ бараат г... повеќе...

Во јули 70,4 проценти од потрошената електрична енергија биле од домашно производство

Во јули 70,4 проценти од потрошената електрична енергија биле од домашно производство

Скопје, 25 септември 2018 (МИА) - Во јули годинава во Македонија се потрошени 549.423 МWh електрична... повеќе...

Кина: САД ни држат нож под грло во трговскиот спор

Кина: САД ни држат нож под грло во трговскиот спор

Пекинг, 25 септември 2018 (МИА) - Со воведувањето царини за увоз на кинески стоки, САД и „држат нож ... повеќе...

Анѓушев: До 30 септември ќе биде готов пакетот технолошки вишок во „Еурокомпозит“

Анѓушев: До 30 септември ќе биде готов пакетот технолошки вишок во „Еурокомпозит“

Прилеп, 24 септември 2018 (МИА) - До крајот на месецов, до 30 септември, ќе бидат прогласени техноло... повеќе...

Кинеска фирма ќе произведува електронски автобуси во Србија

Кинеска фирма ќе произведува електронски автобуси во Србија

Белград, 24 септември 2018 (МИА) - Кинескиот производител на електрични автобуси „Јинлонг“ за два ме... повеќе...

Југоисточниот регион со најголемо учество во бруто-додадената вредност во земјоделството

Југоисточниот регион со најголемо учество во бруто-додадената вредност во земјоделството

Скопје, 24 септември 2018 (МИА) - Најголемо учество во креирањето на бруто-додадената вредност во зе... повеќе...

Се модернизира трафостаницата „Дуброво“, инвестицијата 4,6 милиони евра

Се модернизира трафостаницата „Дуброво“, инвестицијата 4,6 милиони евра

Неготино, 24 септември 2018 (МИА) - МЕПСО започна со модернизација на трансформаторската станица „Ду... повеќе...

Македонските стартап компании ќе се претстават пред германската индустрија

Македонските стартап компании ќе се претстават пред германската индустрија

Скопје, 24 септември 2018 (МИА) - Македонски стартап компании ќе може да ги претстават своите идеи п... повеќе...

Трибина: Перспективите на македонската економија преку членство во ЕУ и НАТО

Трибина: Перспективите на македонската економија преку членство во ЕУ и НАТО

Скопје, 24 септември 2018 (МИА) - Премиерот Зоран Заев и вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓ... повеќе...

Форум „Како да се подобри бизнис-опкружувањето во Македонија“

Форум „Како да се подобри бизнис-опкружувањето во Македонија“

Скопје, 24 септември 2018 (МИА) - Форум на тема „Како да се подобри бизнис-опкружувањето во Македони... повеќе...

Бектеши - Ахметај: „Уан стоп шоп“ ќе ја унапреди економската соработка

Бектеши - Ахметај: „Уан стоп шоп“ ќе ја унапреди економската соработка

Тирана, 21 септември 2018 (МИА) - Што поскорото имплементирање на проектот за заедничко гранично упр... повеќе...

Втор Меѓународен саем за иновации - се зголемува бројот на заинтересирани иноватори

Втор Меѓународен саем за иновации - се зголемува бројот на заинтересирани иноватори

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Глампинг шатор поставен на начин на кој природно го климатизира во... повеќе...

Конференција: Жените недоволно застапени на раководни позиции

Конференција: Жените недоволно застапени на раководни позиции

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Преку 60 професионалци од Македонија, Холандија, Албанија и Косово... повеќе...

Саем за мали бизниси „Создаваме брендови“

Саем за мали бизниси „Создаваме брендови“

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Саем за мали бизниси „Создаваме брендови“ се одржува од денеска до... повеќе...