Економија

Бектеши - Ахметај: „Уан стоп шоп“ ќе ја унапреди економската соработка

Бектеши - Ахметај: „Уан стоп шоп“ ќе ја унапреди економската соработка

Тирана, 21 септември 2018 (МИА) - Што поскорото имплементирање на проектот за заедничко гранично упр... повеќе...

 
Втор Меѓународен саем за иновации - се зголемува бројот на заинтересирани иноватори

Втор Меѓународен саем за иновации - се зголемува бројот на заинтересирани иноватори

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Глампинг шатор поставен на начин на кој природно го климатизира во... повеќе...

Конференција: Жените недоволно застапени на раководни позиции

Конференција: Жените недоволно застапени на раководни позиции

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Преку 60 професионалци од Македонија, Холандија, Албанија и Косово... повеќе...

Саем за мали бизниси „Создаваме брендови“

Саем за мали бизниси „Создаваме брендови“

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Саем за мали бизниси „Создаваме брендови“ се одржува од денеска до... повеќе...

Македонија и Албанија ќе работат на развој на преносните мрежи на природен гас

Македонија и Албанија ќе работат на развој на преносните мрежи на природен гас

Тирана, 21 септември 2018 (МИА) - Македонија и Албанија ќе соработуваат на развој на преносните мреж... повеќе...

Прекин на струја во делови од Гевглија, интервенции на 110 киловолтниот далновод

Прекин на струја во делови од Гевглија, интервенции на 110 киловолтниот далновод

Гевгелија, 21 септември 2018 (МИА) - Поради неопходни интервенции на 110 киловолтниот далновод, утро... повеќе...

Ниска свест кај компаниите за заштита на индустриската сопственост

Ниска свест кај компаниите за заштита на индустриската сопственост

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Во Македонија има регистрирано 123.000 трговски марки. Свеста за з... повеќе...

Бектеши во официјална посета на Албанија

Бектеши во официјална посета на Албанија

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Министерот за економија Крешник Бектеши денеска ќе престојува во о... повеќе...

Почнува „Иновамак 2018“

Почнува „Иновамак 2018“

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Изложувачи од 20 држави се очекува да се претстават на Вториот меѓ... повеќе...

Турција го казни „Гугл“ со 15 милиони долари

Турција го казни „Гугл“ со 15 милиони долари

Анкара, 20 септември 2018 (МИА) - Турскиот Совет за заштита на конкурентноста го казни глобалниот ин... повеќе...

Прилепскиот бел мермер и натаму најбаран на светот

Прилепскиот бел мермер и натаму најбаран на светот

Прилеп, 20 септември 2018 (МИА) - Прилепската компанија со странски капитал „Мермерскиот кобинат... повеќе...

Текстилниот кластер ја поздрави мерката за замрзнување на придонесите на текстилните и кожарските работници

Текстилниот кластер ја поздрави мерката за замрзнување на придонесите на текстилните и кожарските работници

Штип, 20 Септември 2018 (МИА) - Текстилниот кластер  денеска ја поздрави мерката за замзрнување на п... повеќе...

Кипар и Египет ќе градат прв подводен гасовод

Кипар и Египет ќе градат прв подводен гасовод

Никозија, 20 септември 2018 (МИА) - Кипар и Египет потпишаа договор за изградба на првиот гасовод и ... повеќе...

Пазарите во Европа отворени за македонските производи, недостигаат европски стандарди

Пазарите во Европа отворени за македонските производи, недостигаат европски стандарди

Скопје, 20 септември 2018 (МИА) - Пазарите во Европа немаат бариери за увоз на македонски производи,... повеќе...

Расте интересот кај странските гости за туристичката понуда на Македонија

Расте интересот кај странските гости за туристичката понуда на Македонија

Охрид, 19 септември 2018 (МИА) – Република Македонија оваа година ќе ја посетат 1,2 милион туристи, ... повеќе...

Преку ГП „Богородица“ летово поминале 1,5 милион туристи

Преку ГП „Богородица“ летово поминале 1,5 милион туристи

Гевгелија, 19 септември 2018 (МИА) - Најфреквентниот граничен премин „Богородица“ во периодот од 15 ... повеќе...

Буковски пипер, „станушина“ и македонски ручек на „Тера мадре“ во Торино

Буковски пипер, „станушина“ и македонски ручек на „Тера мадре“ во Торино

Скопје, 20  2018 (МИА) - Президиумите слатко од диви смокви, буковски пипер, виното „станушина“ и ме... повеќе...