Економија

Отворен првиот КФЦ-ресторан во Македонија (видео)

Отворен првиот КФЦ-ресторан во Македонија (видео)

Скопје, 14 септември 2018 (МИА) - Во Скопје денеска е отворен првиот ресторан на американскиот бренд... повеќе...

 
Саемот за мебел од 9 до 14 октомври, ќе се воведат две вонредни автобуски линии

Саемот за мебел од 9 до 14 октомври, ќе се воведат две вонредни автобуски линии

Скопје, 14 септември 2018 (МИА) - Саемот за мебел ќе се одржи од 9 до 14 октомври во комплексот ВИП ... повеќе...

Информативна работилница за царинските постапки и извоз во е-трговијата

Информативна работилница за царинските постапки и извоз во е-трговијата

Скопје, 14 септември 2018 (МИА) - Асоцијацијата за е-трговија на Македонија започна со едукативни ра... повеќе...

Апостолска во Солун: Македонија нуди стимулативни услови за нови инвестиции

Апостолска во Солун: Македонија нуди стимулативни услови за нови инвестиции

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - Министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Ап... повеќе...

Фирмите малку ги имплементираат општествено одговорните практики

Фирмите малку ги имплементираат општествено одговорните практики

Струмица, 13 април 2018 (МИА) - Малите и микро претпријатија многу малку ги имплементираат социјални... повеќе...

Расте девизниот прилив од туризмот

Расте девизниот прилив од туризмот

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - Девизниот прилив од туризмот во првата половина од годинава порасн... повеќе...

Бизнис заедницата го поздрави одложувањето на реформата за прогресивно оданочување

Бизнис заедницата го поздрави одложувањето на реформата за прогресивно оданочување

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - Четирите стопански комори во државава испратија официјален допис д... повеќе...

Во Скопјe зголемен интересот за бесплатно приклучување на парно греење

Во Скопјe зголемен интересот за бесплатно приклучување на парно греење

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - Кај скопјани има се поголем интерес за бесплатно приклучување кон ... повеќе...

ЕЛЕМ продаде вишоци електрична енергија за 6,56 милиони евра

ЕЛЕМ продаде вишоци електрична енергија за 6,56 милиони евра

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - АД „Електрани на Македонија“ во петокот на аукција продаде 99.400 ... повеќе...

Министерот Шапуриќ ја посети фабриката Виталиа

Министерот Шапуриќ ја посети фабриката Виталиа

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - Министерот задолжен за регулатива за подобрување на инвестициска к... повеќе...

Електрични такси возила во Солун

Електрични такси возила во Солун

Солун, 13 септември 2018 (МИА) - Такси компанија „Таксивеј“ од Солун, во соработка со Институтот за ... повеќе...

Турција ќе ги зголеми каматните стапки

Турција ќе ги зголеми каматните стапки

Анкара, 12 септември 2018 (МИА) - Се очекува турската Централна банка утре да ги зголеми каматните с... повеќе...

Планирано исклучување на Блок 1 во РЕК Битола

Планирано исклучување на Блок 1 во РЕК Битола

Скопје, 12 септември 2018 (МИА) - Во текот на денот ќе се изврши планирано исклучување на Блок 1 пор... повеќе...

Комисијата за категоризација во посета на хотелот „Александар II“

Комисијата за категоризација во посета на хотелот „Александар II“

Скопје, 12 септември 2018 (МИА) - Тринаесетчлена комисија од различни институции предводена од минис... повеќе...

Во јули издадени 276 одобренија за градење

Во јули издадени 276 одобренија за градење

Скопје, 12 септември 2018 (МИА) - Во јули годинава во Македонија се издадени 276 одобренија за граде... повеќе...

Бизнис самит „Водење бизнис и податоци“

Бизнис самит „Водење бизнис и податоци“

Скопје, 12 септември 2018 (МИА) - Меѓународен бизнис самит на тема „Водење бизнис и податоци“ ќе се ... повеќе...

Нова планска и проектна документација за електроцентрали од обновливи извори

Нова планска и проектна документација за електроцентрали од обновливи извори

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - За потребите на Министерството за економија за изградба на електро... повеќе...