• A-
  • A
  • A+
сабота, 22 септември 2018, 

Економија

Доделени плакети на најдобрите рудари во Македонија

Доделени плакети на најдобрите рудари во Македонија

Скопје, 31 август 2018 (МИА) - Министерот за економија Крешник Бектеши денеска им врачи плакети на 1... повеќе...

 
Бектеши предлага зголемување на тарифите за концесионерите на рудниците

Бектеши предлага зголемување на тарифите за концесионерите на рудниците

Скопје, 31 август 2018 (МИА) – Министерството за економија предлага да се зголемат тарифите што треб... повеќе...

Одбележување на Денот на рударите

Одбележување на Денот на рударите

Скопје, 30 август 2018 (МИА) - Во организација на Министерството за економија денеска ќе биде одбеле... повеќе...

Во Бунарџик 1 почнува со работа фабриката „Чагатај Кабло“

Во Бунарџик 1 почнува со работа фабриката „Чагатај Кабло“

Скопје, 31 август 2018 (МИА) - Во технолошко-индустриската развојна зона, Бунарџик 1 денеска ќе по... повеќе...

Трамп се закани дека САД ќе се повлечат од Светската трговска организација

Трамп се закани дека САД ќе се повлечат од Светската трговска организација

Вашингтон, 31 август 2018 (МИА) - Американскиот претседател Доналд Трамп се закани дека ќе ги повлеч... повеќе...

Македонија ќе изработува законска регулатива за привлекување на бизнис ангелите

Македонија ќе изработува законска регулатива за привлекување на бизнис ангелите

Скопје, 30 август 2018 (МИА) - Македонија нема законска регулатива која ги охрабрува „бизнис ангелит... повеќе...

Индустриското производство забележа раст од 5,5 отсто од јануари до јули

Индустриското производство забележа раст од 5,5 отсто од јануари до јули

Скопје, 30 август 2018 (МИА) - Индустриското производство во јули во однос на јули лани бележи раст ... повеќе...

Меморандуми за соработка меѓу РЕК Битола и општините Битола, Новаци и Могила

Меморандуми за соработка меѓу РЕК Битола и општините Битола, Новаци и Могила

Битола, 30 август 2018 (МИА) - Менаџментот на РЕК Битола и градоначалниците на општините Битола, Нов... повеќе...

Почна реализацијата на програмата за самовработување во општина Кичево

Почна реализацијата на програмата за самовработување во општина Кичево

Кичево, 30 август 2018 (МИА) - Со цел да се намали невработеноста во општина Кичево, градоначалникот... повеќе...

РКЕ ќе одржи две подготвителни седници

РКЕ ќе одржи две подготвителни седници

Скопје, 30 август 2018 (МИА) - Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) денеска ќе одржи две подго... повеќе...

Форум за „Бизнис ангели“

Форум за „Бизнис ангели“

Скопје, 30 август 2018 (МИА) - Можностите и потенцијалите во Република Македонија да се воспостави р... повеќе...

Во август Албанија ја посетиле над 1,3 милиони туристи

Во август Албанија ја посетиле над 1,3 милиони туристи

Тирана, 30 август 2018 (МИА) – Во текот на август во Албанија престојувале 1.345.000 туристи, што е ... повеќе...

САД поднесоа тужба за руските трговски мерки

САД поднесоа тужба за руските трговски мерки

Женева, 29 август 2018 (МИА) - САД денеска поднесоа тужба против Русија во Светската трговска органи... повеќе...

МЕР го осуди вербалниот инцидент кој го предизвикал работникот на трасата на Водно

МЕР го осуди вербалниот инцидент кој го предизвикал работникот на трасата на Водно

Скопје, 29 август 2018 (МИА) - Акционерско друштво за вршење на енергетски дејности МАКЕДОНСКИ ЕНЕРГ... повеќе...

Турските фирми ќе треба да отплатат речиси 180 милијарди долари за помалу од една година

Турските фирми ќе треба да отплатат речиси 180 милијарди долари за помалу од една година

Истанбул, 29 август 2018 (МИА) - Финансиската корпорација Џеј Пи Морган денеска соопшти дека турскит... повеќе...

Намален бројот на родени, зголемен бројот на умрени

Намален бројот на родени, зголемен бројот на умрени

Скопје, 29 август 2018 (МИА) - Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на живород... повеќе...

Се намалува бројот на склучени, но и на разведени бракови

Се намалува бројот на склучени, но и на разведени бракови

Скопје, 29 август 2018 (МИА) - Бројот на склучените бракови во второто тримесечје од 2018 година, во... повеќе...