• A-
  • A
  • A+
четврток, 20 септември 2018, 

Економија

Отворање нова фабрика за еко пелети во Гиновци

Отворање нова фабрика за еко пелети во Гиновци

Крива Паланка, 28 август 2018 (МИА) - Нова фабрика за еколошки пелети „EkoLife“ денеска ќе биде отво... повеќе...

 
АД ЕЛЕМ потпиша четири меморандуми за соработка со стручни училишта и со факултети од Битола

АД ЕЛЕМ потпиша четири меморандуми за соработка со стручни училишта и со факултети од Битола

Битола, 27 август 2018 (МИА) - АД ЕЛЕМ потпиша четири меморандуми за соработка со четири стручни учи... повеќе...

Во Битола отворена изложба на тема „Од камен темелник до ТЕ Битола-3“

Во Битола отворена изложба на тема „Од камен темелник до ТЕ Битола-3“

Битола, 27 август 2018 (МИА) - АД Електрани на Македонија почнаа со празнување на македонскиот Ден н... повеќе...

Цените на индустриските производи пониски на месечно, повисоки на годишно ниво

Цените на индустриските производи пониски на месечно, повисоки на годишно ниво

Скопје, 27 август 2018 (МИА) - Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашн... повеќе...

Сите тезгаџии ќе мора да имаат легитимации за продажба на зелените пазари

Сите тезгаџии ќе мора да имаат легитимации за продажба на зелените пазари

Скопје, 27 август 2018 (МИА) - Македонија се уште нема стратегија за зелените пазари, а се повеќе се... повеќе...

ГЕС дeновиве ќе побара лиценца за вршење дејност

ГЕС дeновиве ќе побара лиценца за вршење дејност

Скопје, 27 август 2018 (МИА) - Скопскиот градоначалник Петре Шилегов очекува до крајот на месецов Гр... повеќе...

Повластената стапка на ДДВ за продажба на станови до 2023 година

Повластената стапка на ДДВ за продажба на станови до 2023 година

Скопје, 27 август 2018 (МИА) - За пет години се пролонгира рокот за повластена стапка од пет процент... повеќе...

Повластената стапка на ДДВ за продажба на станови до 2023 година

Повластената стапка на ДДВ за продажба на станови до 2023 година

Скопје, 27 август 2018 (МИА) - За пет години се пролонгира рокот за повластена стапка од пет процент... повеќе...

Анѓушев очекува да се постигне проектираниот економски раст

Анѓушев очекува да се постигне проектираниот економски раст

Скопје, 25 август 2018 (МИА) - Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев смета дека е возмож... повеќе...

Празнична програма за Денот на рударите во РЕК Битола

Празнична програма за Денот на рударите во РЕК Битола

Битола, 26 август 2018 (МИА) - Менаџментот на Рударско енергетскиот комбинат, РЕК Битола ја утврди п... повеќе...

Во Кавадарци средба за плановите за инвестиции на ИГМ трејд

Во Кавадарци средба за плановите за инвестиции на ИГМ трејд

Кавадарци, 24 август 2019 (МИА) - Барањето на компанијата ИГМ трејд за промена од Г2 во Г1 индустриј... повеќе...

„Тиквеш“: Политиката да ги тргне рацете од лозарството

„Тиквеш“: Политиката да ги тргне рацете од лозарството

Кавадарци, 24 август 2018 (МИА) - Политичките партии да се воздржат од мешања во проблемите на лозар... повеќе...

„Вина од Македонија“: Цените на грозјето повисоки од лани, блокадите штетат

„Вина од Македонија“: Цените на грозјето повисоки од лани, блокадите штетат

Скопје, 24 август 2018 (МИА) - Здружението „Вина од Македонија“ во кое членуваат најголемите произво... повеќе...

Во јуни 72,6 отсто од потрошената струја од домашно производство

Во јуни 72,6 отсто од потрошената струја од домашно производство

Скопје, 24 август 2018 (МИА) - Македонија во јуни годинава вкупно потрошила 527.856 мегават часови е... повеќе...

Со евтина тарифа на регулираниот, до пониска цена на струја за домаќинствата на слободниот пазар

Со евтина тарифа на регулираниот, до пониска цена на струја за домаќинствата на слободниот пазар

Скопје, 24 август 2018 (МИА) - На регулираниот пазар на електрична енергија и по либерализацијата им... повеќе...

Потрошувачите ќе може да бараат обесштетување за прекини во снабдувањето со струја

Потрошувачите ќе може да бараат обесштетување за прекини во снабдувањето со струја

Скопје, 24 август 2018 (МИА) - Специјална комисија составена од три члена ќе биде задолжена за обесш... повеќе...

Рударот во „Тораница“ настрадал од одрон на камења

Рударот во „Тораница“ настрадал од одрон на камења

Крива Паланка/Пробиштип, 24 август 2018 (МИА) - Одрон на камења во ископаната јама на рудникот се сл... повеќе...