Инфо сервиси

МИА Најави - Свет

МИА Најави - Свет

Њујорк – Американскиот претседател Доналд Трамп е домаќин на средба на членови на СБ на ОН за нешире... повеќе...

 

Обичаи и верувања

26 септември 2018 (МИА) Цркви и манастири во Македонија Плаќе 1. Црква Св. Илија. На едно возвиш... повеќе...

На денешен ден

На денешен ден

26 септември 2018 (МИА) - Европски ден на јазиците - Светски ден на чисти планини 1580.- Англиск... повеќе...

Од верските календари

Од верските календари

26 септември 2018 (МИА) ОД КАЛЕНДАРОТ НА МПЦ Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) дене... повеќе...

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 26 септември 2018 (МИА) - Денеска е среда, 26 септември 2018 година, 269-иот ден во годината... повеќе...

МИА Најави - Македонија

МИА Најави - Македонија

25 септември 2018 Скопје - Претседателот на Државниот збор на Република Словенија, Дејан Жидан во п... повеќе...

МИА Најави - Македонија (ДПЛ)

МИА Најави - Македонија (ДПЛ)

25 септември 2018 Скопје - Претседателот на Државниот збор на Република Словенија, Дејан Жидан во п... повеќе...

Состојба на патиштата

Состојба на патиштата

Скопје, 25 септември 2018 Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловоз. На 26.09.2018... повеќе...

МИА Најави - Македонија

МИА Најави - Македонија

25 септември 2018 Скопје - Претседателот на Државниот збор на Република Словенија, Дејан Жидан во п... повеќе...

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 25 септември 2018 (МИА) - Денеска е вторник, 25 септември 2018 година, 268-иот ден во година... повеќе...

Од верските календари

Од верските календари

25 септември 2018 (МИА) ОД КАЛЕНДАРОТ НА МПЦ Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) дене... повеќе...

На денешен ден

На денешен ден

25 септември 2018 (МИА) - Денеска е Светски ден на срцето 1493.- Шпанскиот морепловец од италијанс... повеќе...

Обичаи и верувања

25 септември 2018 (МИА) Народна филозофија Македонски народни гатанки  КозаИмам си едно нешчо с... повеќе...

МИА Најави - Македонија (ДПЛ)

МИА Најави - Македонија (ДПЛ)

24 септември 2018  Битола - Премиерот Зоран Заев и вицепремиерот задолжен за економски прашања Кочо... повеќе...

Состојба на патиштата

Состојба на патиштата

Скопје, 24 септември 2018 (МИА) - Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози. Интен... повеќе...

МИА Најави - Македонија

МИА Најави - Македонија

24 септември 2018  Битола - Премиерот Зоран Заев и вицепремиерот задолжен за економски прашања Кочо... повеќе...

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 24 септември 2018 (МИА) - Денеска е понеделник, 24 септември 2018 година, 267-иот ден во год... повеќе...