• A-
  • A
  • A+
петок, 21 септември 2018, 

Инфо сервиси

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Денеска е вторник, 11 септември 2018 година, 254-иот ден во година... повеќе...

 
Од верските календари

Од верските календари

11 септември 2018 (МИА) ОД КАЛЕНДАРОТ НА МПЦ Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) дене... повеќе...

На денешен ден

На денешен ден

11 септември 2018 (МИА) 1524.- Роден е францускиот писател Пјер де Ронсар, француски писател од вре... повеќе...

Обичаи и верувања

11 септември 2018 Отсекување на главата на Св. Јован Крстител  Спомен на погубувањето на после... повеќе...

МИА Најави - Македонија (ДПЛ)

МИА Најави - Македонија (ДПЛ)

10 септември 2018 Скопје - Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески ќе ја посети општина Ара... повеќе...

Состојба на патиштата

Состојба на патиштата

Скопје, 10 септември 2018 (МИА) - Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози. Инте... повеќе...

МИА Најави - Македонија

МИА Најави - Македонија

10 септември 2018 Скопје - Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески ќе ја посети општина Ара... повеќе...

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 10 септември 2018 (МИА) - Денеска е понеделник, 10 септември 2018 година, 253-иот ден во год... повеќе...

Од верските календари

Од верските календари

10 септември 2018 (МИА) ОД КАЛЕНДАРОТ НА МПЦ Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) дене... повеќе...

На денешен ден

На денешен ден

10 септември 2018 (МИА) 1526.- Турската војска под команда на султанот Сулејман Први по победата н... повеќе...

Обичаи и верувања

10 септември 2018 (МИА) Традиции Фразеолошки речник на вевчанскиот говор  Керстено вино . Вино ... повеќе...

МИА Најави - свет

МИА Најави - свет

10 септември 2018 Владивосток - Трговски преговори меѓу рускиот претседател Владимир Путин и јапонс... повеќе...

МИА Најави - Македонија (ДПЛ)

МИА Најави - Македонија (ДПЛ)

9 септември 2018 Скопје - Претседателот на Собранието на Република Македонија, Талат Џафери ќе се с... повеќе...

МИА Најави - Македонија

МИА Најави - Македонија

9 септември 2018 Скопје - Претседателот на Собранието на Република Македонија, Талат Џафери ќе се с... повеќе...

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 9 септември 2018 (МИА) - Денеска е недела, 9 септември 2018 година, 252-иот ден во годината.... повеќе...

Од верските календари

Од верските календари

9 септември 2018 (МИА) ОД КАЛЕНДАРОТ НА МПЦ Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денес... повеќе...

На денешен ден

На денешен ден

9 септември 2018 (МИА) 1087.- Умре англискиот крал Вилијам Први, наречен Вилијам Освојувачот, кој п... повеќе...