• A-
  • A
  • A+
сабота, 22 септември 2018, 

Инфо сервиси

Обичаи и верувања

10 септември 2018 (МИА) Традиции Фразеолошки речник на вевчанскиот говор  Керстено вино . Вино ... повеќе...

 
МИА Најави - свет

МИА Најави - свет

10 септември 2018 Владивосток - Трговски преговори меѓу рускиот претседател Владимир Путин и јапонс... повеќе...

МИА Најави - Македонија (ДПЛ)

МИА Најави - Македонија (ДПЛ)

9 септември 2018 Скопје - Претседателот на Собранието на Република Македонија, Талат Џафери ќе се с... повеќе...

МИА Најави - Македонија

МИА Најави - Македонија

9 септември 2018 Скопје - Претседателот на Собранието на Република Македонија, Талат Џафери ќе се с... повеќе...

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 9 септември 2018 (МИА) - Денеска е недела, 9 септември 2018 година, 252-иот ден во годината.... повеќе...

Од верските календари

Од верските календари

9 септември 2018 (МИА) ОД КАЛЕНДАРОТ НА МПЦ Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денес... повеќе...

На денешен ден

На денешен ден

9 септември 2018 (МИА) 1087.- Умре англискиот крал Вилијам Први, наречен Вилијам Освојувачот, кој п... повеќе...

Обичаи и верувања

9 септември 2018 (МИА) Свети великомаченик Фануриј  Светиот маченик Фануриј најмногу се славел во ... повеќе...

МИА Најави - Македонија (ДПЛ)

МИА Најави - Македонија (ДПЛ)

8 септември 2018 Скопје - Одбележување на Денот на Република Македонија:  - Прослава на Денот на н... повеќе...

МИА Најави - Македонија

МИА Најави - Македонија

8 септември 2018 Скопје - Одбележување на Денот на Република Македонија  - Прослава на Денот на не... повеќе...

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 8 септември 2018 (МИА) - Денеска е сабота, 8 септември 2018 година, 251-иот ден во годината.... повеќе...

Од верските календари

Од верските календари

8 септември 2018 (МИА) ОД КАЛЕНДАРОТ НА МПЦ Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денес... повеќе...

На денешен ден

На денешен ден

8 септември 2018 (МИА) 1157.- Роден е англискиот крал Ричард Први Плантагенет "Лавско срце", херој ... повеќе...

Обичаи и верувања

8 септември 2018 (МИА) Преданија и легенди Преданија и легенди за манастирот Трескавец  Прилеп ... повеќе...

МИА најави - свет

МИА најави - свет

8 септември 2018 Виена - Неформална средба на министрите за финансии на Европската унија Венеција ... повеќе...

МИА Најави - Македонија (ДПЛ)

МИА Најави - Македонија (ДПЛ)

7 септември 2018 Скопје - Претседателот на Собранието на Република Македнија Талат Џафери ќе одржи ... повеќе...

Состојба на патиштата

Состојба на патиштата

Скопје, 7 септември 2018 (МИА) - Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози. Интен... повеќе...