Економија

Во Свети Николе се одржа манифестацијата „Ден на млад фармер“

Во Свети Николе се одржа манифестацијата „Ден на млад фармер“

Свети Николе, 22 септември 2018 (МИА) - Во Свети Николе денеска се одржа манифестацијата „Ден на мла... повеќе...

 
Нормализиран сообраќајот на патот Прилеп - Крушево

Нормализиран сообраќајот на патот Прилеп - Крушево

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) -  Од 20:05 часот, сообраќајот на регионалниот пат Прилеп - Крушево ... повеќе...

Наизменично пропуштање на возилата на патот Прилеп - Крушево

Наизменично пропуштање на возилата на патот Прилеп - Крушево

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Сообраќајот на регионалниот пат Прилеп - Крушево од 19:30 часот се... повеќе...

Сообраќајка на патот Прилеп-Крушево, сообраќајот во прекин

Сообраќајка на патот Прилеп-Крушево, сообраќајот во прекин

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Поради сообраќајна незгода што се случила попладнево на регионални... повеќе...

Тевдовски: Со влезот во ЕУ и НАТО платите ќе одат во нагорна линија

Тевдовски: Со влезот во ЕУ и НАТО платите ќе одат во нагорна линија

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Растот на платите и проектите за локален развој беа една од темите... повеќе...

Николовски: Со влезот во НАТО и ЕУ младите земјоделци ќе добијат поголема финансиска поддршка

Николовски: Со влезот во НАТО и ЕУ младите земјоделци ќе добијат поголема финансиска поддршка

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Младите се нашата иднина, тие кои треба да бидат двигател на макед... повеќе...

Бектеши - Ахметај: „Уан стоп шоп“ ќе ја унапреди економската соработка

Бектеши - Ахметај: „Уан стоп шоп“ ќе ја унапреди економската соработка

Тирана, 21 септември 2018 (МИА) - Што поскорото имплементирање на проектот за заедничко гранично упр... повеќе...

Втор Меѓународен саем за иновации - се зголемува бројот на заинтересирани иноватори

Втор Меѓународен саем за иновации - се зголемува бројот на заинтересирани иноватори

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Глампинг шатор поставен на начин на кој природно го климатизира во... повеќе...

Конференција: Жените недоволно застапени на раководни позиции

Конференција: Жените недоволно застапени на раководни позиции

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Преку 60 професионалци од Македонија, Холандија, Албанија и Косово... повеќе...

Ново партнерство за унапредување на ветеринарните услуги

Ново партнерство за унапредување на ветеринарните услуги

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Со потпишување Меморандум за соработка во селото Радобор, Општина ... повеќе...

Саем за мали бизниси „Создаваме брендови“

Саем за мали бизниси „Создаваме брендови“

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Саем за мали бизниси „Создаваме брендови“ се одржува од денеска до... повеќе...

Сугарески: На Македонија и се случува голема градежна инвестициска активност

Сугарески: На Македонија и се случува голема градежна инвестициска активност

Битола, 21 септември 2018 (МИА) - На Македонија и се случува голема градежна инвестициска активност,... повеќе...

Амир Ќаили од Грушино пример за успешна ИПАРД-приказна

Амир Ќаили од Грушино пример за успешна ИПАРД-приказна

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Нова, современа механизација што ќе му го олесни производството и ... повеќе...

Во „бели зони“ без бродбенд мрежи 85 илјади домаќинства, покажа мапирањето на МИОА

Во „бели зони“ без бродбенд мрежи 85 илјади домаќинства, покажа мапирањето на МИОА

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) – Петнаесет проценти од домаќинствата во Македонија или вкупно 85 ил... повеќе...

Македонија и Албанија ќе работат на развој на преносните мрежи на природен гас

Македонија и Албанија ќе работат на развој на преносните мрежи на природен гас

Тирана, 21 септември 2018 (МИА) - Македонија и Албанија ќе соработуваат на развој на преносните мреж... повеќе...

Почна исплатата на првите средства од ИПАРД 2

Почна исплатата на првите средства од ИПАРД 2

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) – Платежната агенција денеска ги исплати првите 10 барања за средств... повеќе...

Николовски доби плакета за  најуспешен министер за земјоделство

Николовски доби плакета за најуспешен министер за земјоделство

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Земјоделското здружение „Современо Земјоделство” на министерот Љуп... повеќе...