Економија

Во јули издадени 276 одобренија за градење

Во јули издадени 276 одобренија за градење

Скопје, 12 септември 2018 (МИА) - Во јули годинава во Македонија се издадени 276 одобренија за граде... повеќе...

 
Изменет режим на сообраќај на делницата Фариш-Дреново

Изменет режим на сообраќај на делницата Фариш-Дреново

Скопје, 12 септември 2018 (МИА) - Поради градежни работи од денеска се воведува времена измена на ре... повеќе...

Зајакнување на биосигурносните мерки во свињарството

Зајакнување на биосигурносните мерки во свињарството

Скопје, 12 септември 2018 (МИА) - Директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ), Зоран Ата... повеќе...

Бизнис самит „Водење бизнис и податоци“

Бизнис самит „Водење бизнис и податоци“

Скопје, 12 септември 2018 (МИА) - Меѓународен бизнис самит на тема „Водење бизнис и податоци“ ќе се ... повеќе...

Тевдовски во посета на „Пекабеско“: Интерес од компаниите за 100  милиони евра од ЕИБ

Тевдовски во посета на „Пекабеско“: Интерес од компаниите за 100 милиони евра од ЕИБ

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Новите 100 милиони евра од евтината кредитна линија од Европската ... повеќе...

Утре и задутре изменет режим на сообраќај на делницата Фариш-Дреново

Утре и задутре изменет режим на сообраќај на делницата Фариш-Дреново

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Автомотосојузот на Македонија информира дека од утре се воведува в... повеќе...

Нова планска и проектна документација за електроцентрали од обновливи извори

Нова планска и проектна документација за електроцентрали од обновливи извори

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - За потребите на Министерството за економија за изградба на електро... повеќе...

Посебен сообраќаен режим во Нерези

Посебен сообраќаен режим во Нерези

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Посебен сообраќаен режим ќе биде воведен во Нерези утре и заутре, ... повеќе...

Николовски: Влезот во ЕУ и во НАТО ќе отвори пазар од 500 милиони потрошувачи

Николовски: Влезот во ЕУ и во НАТО ќе отвори пазар од 500 милиони потрошувачи

Демир Капија, 11 септември 2018 (МИА) - Влезот во НАТО и во ЕУ значи повисоки откупни цени, сигурен ... повеќе...

Бектеши во „Даути комерц“: Компаниите ги поздравуваат економските мерки за поддршка на нивниот бизнис

Бектеши во „Даути комерц“: Компаниите ги поздравуваат економските мерки за поддршка на нивниот бизнис

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Министерот за економија Крешник Бектеши денеска беше во работна по... повеќе...

Трибина во Куманово за придобивките во земјоделството со влегувањето во ЕУ и НАТО

Трибина во Куманово за придобивките во земјоделството со влегувањето во ЕУ и НАТО

Куманово, 11 септември 2018 (МИА) - Дури 40 проценти од вкупниот буџет на Европската унија за период... повеќе...

Над 100 милиони евра за водоводна и канализациска мрежа најави Сугарески

Над 100 милиони евра за водоводна и канализациска мрежа најави Сугарески

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, кој денеска беше ... повеќе...

Кампања на ДЗИС „Месец на индустриска сопственост“ во Битола (ПВТ)

Кампања на ДЗИС „Месец на индустриска сопственост“ во Битола (ПВТ)

Битола, 11 септември 2018 (МИА) - Државниот завод за индустриска сопственост-ДЗИС денеска во Битола ... повеќе...

Нема потврда од науката дека ГМО се штетни

Нема потврда од науката дека ГМО се штетни

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Од генетски модифицираните организми (ГМО) регистрирани во светски... повеќе...

Времен прекин на сообраќајот на делницата Фариш-Дреново

Времен прекин на сообраќајот на делницата Фариш-Дреново

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - На експресниот пат Прилеп-Градско, делница Фариш-Дреново, поради и... повеќе...

Микро и малите фирми помалку ги имплементираат практиките за општествена одговорност

Микро и малите фирми помалку ги имплементираат практиките за општествена одговорност

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Средните и големите компании се главно оние кои имплементираат пра... повеќе...

Кредитите од ЕИБ за МСП со камата до 3,5 проценти

Кредитите од ЕИБ за МСП со камата до 3,5 проценти

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) – На македонските мали и средни компании од денеска им е достапна по... повеќе...